تفسیر آزمایش فولیک اسید در آزمایشگاه فارابی | آزمایشگاه فارابی
فولیک اسید یا فولات یکی از انواع ویتامین B است که برای ساخت گلبول های قرمز و گلبول های سفید، پلاکت ها و همچنین رشد طبیعی سلول های بدن الزامی می باشد. آزمایش فولیک اسید که به آن آزمایش B9 نیز می گویند، در دوران بارداری از اهمیت بالایی برخوردار است.
در حقیقت بدن ما به طور طبیعی فولات تولید نمی کند و این ماده از طریق مواد غذایی جذب بدن می شود.
آزمایش فولات برای بررسی دلایل کم خونی، نداشتن سوء تغذیه و همچنین برای خانم های باردار انجام می شود، با در نظر گرفتن میزان اهمیت این آزمایش لازم است تا تفسیر آزمایش فولیک اسید در آزمایشگاه فارابی را الویت خود قرار دهید.
لطفاً ۳ دقیقه ای جهت مطالعه محتوای پیش رو با ما همراه باشید.
آزمایش فولیک اسید چیست؟
در واقع آزمایش فولات یک تست خون برای اندازه گیری میزان غلطت فولات در گلبول های قرمز خون است. فولیک اسید برای ساخت گلبول های قرمز خون، ترمیم سلول ها و ساخت DNA اهمیت بسیار بالایی دارد.
فولات برای کمک به تکثیر سلول های جنین در دوران بارداری اهمیت زیادی دارد و سطوح پایین فولات در بارداری منجر به نقص مغز و ستون فقرات در جنین می شود و می تواند باعث ایجاد کم خونی مگالوبلاستیک در جنین شود. در این کم خونی معمولاً گلبول های قرمز کمتر اما بزرگتر از حالت طبیعی و نرمال هستند. برای جذب این عامل باید خوراکی های حاوی فولیک اسید را در لیست غذایی خود قرار داد، بسیاری از سبزیجات و خوراکی هایی مثل مرکبات، سبزی های تیره رنگ، سبزیجات برگ دار، غلات کامل غنی شده با ویتامین B سرشار از فولات هستند.
چرا باید آزمایش فولیک اسید انجام دهیم؟
اگر به کم خونی مبتلا هستید و یا رژیم غذایی مناسبی ندارید باید برای پیش بینی کمبود ویتامین B9 از آزمایش فولات استفاده کنید.
زمانی که یک فرد به کم خونی مبتلا باشد، گلبول های قرمز کافی، برای حمل اکسیژن به سلول های بدن وجود ندارد. کمبود فولات به عنوان یکی از دلایل کم خونی شناخته می شود.
در واقع زمانی که فولیک اسید به مقدار کافی از غذاها جذب نشود، بدن با کمبود فولات و عارضه کم خونی مواجه می گردد. البته از طرف دیگر انجام آزمایش فولیک اسید برای بانوان باردار نیز ضروری است. بنابر این اگر باردار یا درگیر با عارضه کم خونی هستید بهتر است هرچه سریع تر اقدام به انجام آزمایش B9 نمائید. البته با در نظر گرفتن اهمیت این آزمایش تفسیر آزمایش فولیک اسید در آزمایشگاه فارابی مناسب ترین گزینه برای متقاضیان این تست به شمار می رود، چرا که آزمایشگاه فارابی به عنوان یکی از معتبر ترین مراکز انجام آزمایش فولات در شمال تهران به شمار می رود.
شرایط انجام آزمایش فولیک اسید چیست؟
برای انجام آزمایش فولیک اسید همان طور که مشخص است به نمونه خون نیاز است که از ورید بازویی گرفته می شود.
شایان ذکر است که برای انجام آزمایش فولیک اسید باید نکات زیر را رعایت کنید.
- فرد باید به مدت ۸ الی ۱۰ ساعت قبل از آزمایش ناشتا باشد.
- نوشیدنی های الکلی یا دخانیات مصرف نکرده باشد.
- برای این که دقت جواب آزمایش کاهش پیدا نکند و با کمترین میزان خطا همراه باشد، لازم است تا شخص متقاضی آزمایش، پزشک یا پرستار را در جریان داروهای مصرفی خود قرار دهد.
داروهایی همچون آمپی سیلین، داروهای ضد تشنج، داروهای ضد اسید معده، متفورمین، فنی توئین، تتراسایکلین، ازیترومایسین، لینکومایسین، سولفیزوکسازل و داروهای ضد بارداری خوراکی از جمله داروهایی هستند که بر نتیجه نهایی آزمایش فولیک اسید تاثیر می گذارند.
تفسیر آزمایش فولیک اسید
نتایج آزمایش فولیک اسید با توجه به سن، جنسیت، سابقه سلامتی و همچنین شرایط جسمی هر فرد متفاوت است. از طرف دیگر محدوده طبیعی اسید فولیک در آزمایش نیز ممکن است در هر آزمایشگاهی متفاوت باشد.
اصولاً مقدار نرمال فولیک اسید در آزمایش پلاسمای خون یا سرم خون در محدوده بین ۵\۲ تا ۲۰ نانوگرم در میلی لیتر یا ۴/۵ تا ۴۵/۳ نانومول در لیتر در نظر گرفته میشود. مقدار نرمال اسید فولیک در گلبولهای قرمز نیز از ۱۴۰ تا ۶۲۸ نانوگرم در میلیلیتر یا ۳۱۷ تا ۱۴۲۲ نانومول در لیتر متغیر است.
هنگامی که نتیجه آزمایش کمتر از میزان طبیعی باشد، یعنی بدن شما با کمبود فولات رو به رو است. از همین رو تفسیر آزمایش فولیک اسید در آزمایشگاه فارابی با بالاترین دقت انجام می شود تا نتیجه حاصل دقیق و درست باشد.
هدف از انجام آزمایش فولیک اسید چیست؟
- کمک به تشخیص علت کم خونی
- تشخیص علت نوروپاتی
- ارزیابی و بررسی وضعیت تغذیه ای
- پایش اثر بخشی درمان کمبود فولیک اسید
عوارض بالا بودن فولیک اسید چیست؟
بالا بودن فولیک اسید در خون منجر به بروز عوارض گوناگونی از جمله موارد زیر است:
- پنهان شدن نشانههای کاهش ویتامین b12 در بدن
- تبدیل نشدن فولیک به فولات
- کند شدن رشد مغز در کودکان
- افزایش روند زوال عقل ناشی از افزایش سن
- افزایش ریسک عود سرطان
عوارض کمبود فولیک اسید در بدن چیست؟
- اختلالات سیستم عصبی محیطی
- بروز افسردگی
- بروز رنگ پریدگی
- کم خونی
- مشکلات گوارشی
- احساس تنگی نفس
- کاهش حس چشایی
شرایط نگهداری از نمونه خون آزمایش فولیک اسید
- نمونه در دمای اتاق تا ۲ ساعت پایدار است.
- نمونه در دمای ۴°C برای ۲۴ ساعت پایدار است درغیر این صورت فریز نمایید. نمونه در فریزر (-۲۰°C) تا ۳ ماه پایدار است.
- نمونه دور از نور مستقیم نگهداری شود. در صورتی که نمونه بیش از ۸ ساعت در معرض نور قرار گرفته باشد، باید مجدداً نمونه گیری گردد.
پیشنهاد ما به شما عزیزان
آزمایش فولیک اسید یکی از آزمایشات مهم است که نتیجه آن از اهمیت بالایی برخوردار است. برای انجام این آزمایش لازم است تا به یک مرکز معتبر مراجعه فرمایید. تفسیر آزمایش فولیک اسید در آزمایشگاه فارابی به طور دقیق و متخصصانه صورت می پذیرد، بنابر این آزمایشگاه فارابی به عنوان یک مرکز تخصصی برای انجام این آزمایش به شمار می رود.
شما عزیزان می توانید جهت انجام آزمایش فولیک اسید در آزمایشگاه فارابی از طریق پل های ارتباطی زیر برای رزرو نوبت اقدام نمائید.
راه های ارتباطی با ما
آدرس آزمایشگاه
تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر
بدون دیدگاه