بهترین آزمایشگاه برای تشخیص سرطان مثانه (UBC Rapid Test) | آزمایشگاه فارابی

آشنایی با بهترین آزمایشگاه برای تشخیص سرطان مثانه (UBC Rapid Test) | آزمایشگاه فارابی


معرفی بهترین آزمایشگاه برای تشخیص سرطان مثانه (UBC Rapid Test)

سرطان مثانه ممکن است به دلیل نشانه هایی که در فرد وجود دارد و یا حتی به دلیل آزمایش هایی که شخص مبتلا به سرطان به دلایل دیگری انجام می دهد، پیدا شود. در صورت مشکوک بودن به سرطان مثانه، انجام آزمایشاتی برای تایید تشخیص مورد نیاز است و در صورت تشخیص سرطان، آزمایشات بیشتری برای کمک به کشف میزان سرطان در بهترین آزمایشگاه برای تشخیص سرطان مثانه (UBC Rapid Test) انجام خواهد شد.

لطفاً جهت مطالعه و بهره مندی از محتوای پیش رو، با ما همراه باشید.

سرطان مثانه چیست؟

سرطان مثانه، یکی از انواع سرطان است و زمانی ایجاد می شود که سلول‌ های پوشاننده‌ سطح داخلی مثانه تغییر کند و رشد آن‌‌ ها از کنترل خارج شود. در این زمان توده‌ ای به نام تومور به وجود می آید. تومور مثانه ممکن است خوش‌ خیم و یا بدخیم باشد.
بدخیمی به این معنا است که سلول‌ های سرطانی می‌ توانند رشد کنند و به سایر نواحی بدن گسترش یابند که این فرآیند متاستاز نامیده می‌ شود. اما تومور خوش‌ خیم به سایر بخش های بدن متاستاز نمی‌ دهد. تومورهای خوش‌ خیم مثانه نادر هستند.

آزمایش ادرار برای تشخیص سرطان مثانه

این یک آزمایش ساده است که برای بررسی خون و سایر مواد موجود در نمونه ادرار مورد استفاده قرار می گیرد.

سیتولوژی ادرار

برای این آزمایش، نمونه ادرار را با میکروسکوپ مورد بررسی قرار می دهند تا ببینند آیا سلول سرطانی یا پیش سرطانی وجود دارد یا خیر. همچنین سیتولوژی در هر نوع شست و شوی مثانه که طی سیستوسکوپی گرفته می شود، انجام می شود.
سیتولوژی می تواند به شناسایی برخی سرطان ها کمک کند. عدم تشخیص سرطان در این آزمایش همیشه به این معنا نیست که شما سرطان ندارید.

کشت ادرار

اگر دارای علائم ادراری هستید، ممکن است این آزمایش انجام شود تا علت عفونت مشخص شود. همچنین عفونت های دستگاه ادراری و سرطان های مثانه می توانند همین علائم را به وجود آورند.
برای کشت ادرار، یک نمونه ادرار در ظرف آزمایشگاه قرار داده می شود تا اجازه دهد باکتری های موجود رشد کنند. ممکن است طول زمان ببرد تا باکتری رشد کند. بنابراین دریافت نتایج این آزمایش ممکن است چند روزی طول بکشد.

آزمایشات نشانگر تومور ادرار

در تست های مختلف ادرار به دنبال مواد خاصی می باشند که توسط سلول های سرطانی مثانه ساخته می شود. یک یا چند مورد از این آزمایش ها ممکن است همراه با سیتولوژی ادرار برای کمک به بررسی سرطان مثانه مورد استفاده قرار گیرد.
برخی از پزشکان آزمایشات ادرار را در جستجوی سرطان های مثانه مفید می دانند. اما ممکن است در همه موارد کمک نکند. اغلب پزشکان احساس می کنند که سیستوسکوپی بهترین روش برای یافتن سرطان مثانه است.

علائم سرطان مثانه یا تومور مثانه چیست؟

گاهی اوقات ممکن است کسی که به تومور مثانه مبتلا است هیچ علامتی را تجربه نکند. علائم سرطان مثانه می‌تواند شبیه به بیماری‌‌ های دیگر دستگاه ادراری مانند سنگ کلیه یا عفونت ادراری باشد. افراد مبتلا به سرطان مثانه علائم و نشانه‌ های زیر را تجربه می‌ کنند:

  1. خون در ادرار یا هماچوری: ادرار به رنگ قرمز روشن یا قرمز تیره دیده می‌ شود.
  2. درد یا سوزش ادرار
  3. تکرر ادرار
  4. قطع ادرار
  5. احساس نیاز به ادرار کردن، اما عدم توانایی ادرار کردن
  6. کمر درد در یک طرف بدن

سرطان مثانه اغلب زمانی قابل تشخیص است که فرد به علت مشاهده‌ خون در ادرار به دکتر کلیه و مجاری ادراری و تناسلی مراجعه می‌ کند. هماچوری در سرطان مثانه به این معناست که به قدری خون در ادرار وجود دارد که بیمار می‌ تواند آن را مشاهده کند.

انواع سرطان مثانه

با توجه به شکل سلول های سرطانی، انواع مختلفی در سرطان مثانه وجود دارد که شامل موارد زیر می شود:

  1. کارسینوم سلول های سنگفرشی: این سلول ها اکثراً تهاجمی بوده و حدود ۴% از سرطان های مثانه را تشکیل می دهد. این سلول ها که نازک و صاف بوده و در سطح پوست قابل مشاهده هستند، با التهاب مثانه رشد کرده و بزرگ میشوند. گذر زمان این سلول ها را تبدیل به تومور سرطانی می کنند.
  2. کارسینوم اوروتلیال (UCC) یا کارسینوم سلول های ترنزیشنال (TTC): سلول های اوروتلیال، پوشش قسمت های داخلی مثانه و دستگاه های ادراری را تشکیل می دهد. در صورت تشخیص سرطان مثانه از این نوع، کل دستگاه های ادراری را مورد بررسی قرار می دهد. کارسینوم، سلول های ترنزیشنال را با توجه به باقی ماندن غده در سطح آستر داخلی مثانه و نفوذ به لایه های عمقی و عضلانی، به دو نوع تهاجمی و غیر تهاجمی تقسیم می کنند. در صورت تهاجمی بودن سرطان، درمان سخت تری برای آن وجود دارد.
  3. آدنوکارسینوما: اگر رشد سلول های غدد ترشح کننده موکوس در مثانه با اختلال مواجه شود، این نوع سرطان تشکیل می شود که تهاجمی نیز می باشد.
  4. کارسینوم سلول های کوچک (SCC): در این نوع بیماری احتیاج به شیمی درمانی است. این نوع سرطان در سلول های عصبی تشکیل می شود.
  5. سارکوما: متشکل از سلول های عضلانی یا چربی مثانه می باشد.
انواع سرطان مثانه | آزمایشگاه فارابی
معرفی انواع سرطان مثانه | آزمایشگاه فارابی

آیا سرطان مثانه خطرناک است؟

ایجاد تومورهای بدخیم در مثانه می‌ تواند یک عامل تهدید کننده برای زندگی باشد. در رابطه‌ با خطر این نوع سرطان، مراحل آن و میزان پیشرفت بیماری بسیار مهم است. با تشخیص به‌ موقع سرطان در مراحل اولیه احتمال درمان بسیار بالا است. از این رو در صورت بروز هر نوع نشانه‌ ای باید سریعاً به متخصص کلیه و دستگاه ادراری مراجعه کرد.

پیشنهاد ما به شما

اگر فردی کوچک ترین علائم سرطان مشکوکی را مشاهده کرد، واجب است که سریعاً به پزشک متخصص مربوطه مراجعه کند. پزشک پس از انجام آزمایشاتی که در بالا به آن اشاره شد، اطلاعات به خصوصی را بدست می آورد. این اطلاعات نظیر میزان گسترش سرطان، مرحله و اندازه سرطان و … می باشد. شما می توانید به بهترین آزمایشگاه برای تشخیص سرطان مثانه (UBC Rapid Test) یعنی آزمایشگاه فارابی مراجعه کنید و از راهنمایی های پزشکان حاذق مرکز ما بهره مند شوید و در صورت تشخیص آن ها، برای پیگیری روش درمان سرطان مثانه اقدام نمایید.

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر

۵/۵ - (۲ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + بیست =