آزمایش فولیک اسید در مرکز تخصصی معتبر | آزمایشگاه فارابی

انجام آزمایش فولیک اسید در آزمایشگاه مجهز - آزمایشگاه فارابی


آزمایش فولیک اسید در آزمایشگاه فارابی

فولیک اسید که با نام های فولات یا ویتامین B9 نیز شناخته می شود نقش مهمی را در بدن دارد که از جمله آن ها می توان به ساخت DNA اشاره کرد. اسید فولیک به عنوان یک ماده مغذی برای ساخت گلبول های قرمز و ترمیم سلول ها می باشد که میزان ناکافی آن ممکن است با مشکلاتی نظیر کم خونی همراه باشد.
آزمایش فولیک اسید میزان این ویتامین را در خون اندازه گیری کرده و به تشخیص دلایل کم خونی کمک می کند. در صورتی که شما نیز در جست و جوی آزمایشگاه معتبر برای انجام این آزمایش هستید می توانید به مرکز تخصصی فارابی مراجعه کنید. با انجام آزمایش فولیک اسید در آزمایشگاه فارابی نتایج آزمایش را به صورت دقیق در کمترین زمان دریافت خواهید نمود.

لطفاً در ادامه جهت آشنایی با مطالب پیش رو اندک زمانی را همراه ما باشید.

فولیک اسید چیست؟

در این آزمایش میزان فولیک اسید در قسمت پلاسما یا مایع خون اندازه گیری می شود. فولیک اسید از انواع ویتامین های B است که برای عملکردهای طبیعی گلبول های سفید و قرمز خون حائز اهمیت می باشد. لذا این ماده برای رشد طبیعی جنین نیز مهم است زیرا به رشد سلول ها و بافت های بدن کمک می کند و نقش مهمی را در تشکیل DNA که شامل اطلاعات ژنتیکی است ایفا می کند.

هدف از انجام آزمایش فولیک اسید

حال که در رابطه با فولیک اسید اطلاعات لازم را کسب نمودیم در این بخش از مطلب می خواهیم دلایل انجام آزمایش فولیک اسید در آزمایشگاه فارابی را مورد بررسی قرار دهیم.

ارزیابی تغذیه بیمار

از دلایل درخواست آزمایش فولیک اسید می توان به ارزیابی تغذیه اشاره کرد. این آزمایش برای تشخیص اینکه فردی به طور کافی فولات را در رژیم غذایی خود دریافت می کند با خیر کمک می کند.
فولات در سبزیجات برگ دار، مرکبات، مخمر و لوبیاها و در مواد غذایی حیوانی همچون گوشت، ماهی و مرغ وجود دارد و در صورتی که فرد به مقدار کافی این ویتامین را دریافت نکند دچار کمبودی فولات می شود.

تست فولیک اسید با بهترین تجهیزات | آزمایشگاه فارابی
ارزیابی میزان فولات با آزمایش خون – آزمایشگاه فارابی

بررسی رشد جنین

همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم فولات برای رشد جنین از اهمیت بالایی برخوردار است. زمانی که سطوح فولات در دوران بارداری پایین باشد می تواند با خطراتی همچون نقص لوله عصبی در حین رشد جنین همراه باشد.

کم خونی

تشخیص مقدار پایین فولات می تواند نشان از کم خونی مگالوبلاستیک باشد که یک نوع عارضه کم خونی است که در آن بدن گلبول های قرمز به میزان کافی را ندارد. معمولاً کم خونی ناشی از کمبود اسید فولیک می تواند به دلیل مصرف ناکافی منابع این ویتامین در رژیم غذایی باشد.

بروز علائم عصبی

میزان پایین اسید فولیک می تواند منجر به بروز علائم عصبی همچون تغییرات شناختی و نوروپاتی شود. در صورت مشاهده این علائم ممکن است پزشکان آزمایش فولیک اسید را درخواست کنند.

چه زمانی آزمایش فولیک اسید درخواست می شود؟

زمانی که بیماران با علائم کم خونی نظیر ضعف، خستگی و سرگیجه همراه باشند پزشکان انجام آزمایش فولیک اسید را تجویز می‌کنند. همچنین در دوران بارداری بانوان با انجام این آزمایش غربالگری می شوند تا از تولید فولات کافی برای رشد جنین و جلوگیری از نقص لوله عصبی در حین رشد جنین اطمینان حاصل شود.
علائم عصبی همچون تحریک پذیری یا احساس گزگز در اندام های بدن از جمله مواردی هستند که در صورت بروز آن ها آزمایش فولیک اسید ممکن است درخواست گردد.
در افرادی که قبلاً کمبود فولات برای آن ها تشخیص داده شده است نیز پزشکان این آزمایش را برای نظارت بر درمان و اطلاع از تغییرات رژیم غذایی تجویز می کنند.

آمادگی های لازم برای انجام آزمایش فولیک اسید

برای انجام این آزمایش ناشتا بودن فرد ضروری است و از ۸ الی ۱۲ ساعت پیش از آزمایش فرد نباید مواد غذایی به غیر از آب را مصرف کند. پیش از انجام آزمایش فولیک اسید در آزمایشگاه فارابی بایستی از مصرف هر گونه مشروبات الکلی پرهیز شود.
لذا در صورتی که فرد داروهای خاصی را مصرف می کند باید پیش از انجام آزمایش به پزشک اطلاع دهد. زیرا مصرف برخی از داروها می تواند در نتایج آزمایش تداخل ایجاد کند.

علل بالا بودن فولیک اسید در آزمایش خون

افزایش سطح فولات در آزمایش خون می تواند به این معنی باشد که در رژیم غذایی شما به مقدار زیادی فولات وجود دارد. افزایش مصرف سبزیجات حاوی فولات از جمله دلایلی است که منجر به افزایش سطح فولات در بدن می شود.
در برخی موارد نیز این مورد نشان از کمبود ویتامین B12 در بدن است. چرا که زمانی که بدن با کمبود این ویتامین مواجه می شود فولات در بدن جمع شده و سطح آن افزایش می یابد. به عبارت دیگر بدن برای استفاده از فولات به ویتامین B12 نیاز دارد و زمانی که این ویتامین در بدن کاهش می یابد منجر به افزایش فولات می شود.

آزمایش فولیک اسید در بهترین مرکز تخصصی | آزمایشگاه فارابی
جوابدهی آزمایش فولیک اسید در کمترین زمان – آزمایشگاه فارابی

علل پایین بودن فولیک اسید در آزمایش خون

چنانچه که در نتایج آزمایش شما میزان فولیک اسید پایین باشد به این معنی است که شما در رژیم غذایی خود به مقدار کافی فولات را دریافت نمی کنید. در برخی از افراد این مشکل می تواند به دلیل مشکلات جذب فولات در بدن باشد و در برخی دیگر مصرف الکل و بی اشتهایی عصبی منجر به بروز این عارضه می شود.
در زمان بارداری نیز کمبود میزان فولیک اسید در بانوان مرتبط با کمبود مصرف این ویتامین در رژیم غذایی و یا افزایش نیازهای جنین برای استفاده از ذخایر فولیک اسید مادر می باشد.
لذا بیماری هایی نظیر سیروز کبدی، بیماری سلیاک، کرون و کم خونی می توانند از دلایل پایین بودن فولیک اسید در آزمایش خون باشند.

پیشنهاد پایانی به همراهان گرامی

فولیک اسید نوعی ویتامین B است که برای ساخت پروتئین های جدید در بدن حائز اهمیت است. با انجام آزمایش فولیک اسید در آزمایشگاه فارابی شما می توانید از سطح طبیعی این ویتامین در بدن خود اطمینان یابید.
آزمایشگاه فارابی یکی از بهترین مراکز پاتوبیولوژی و تشخیص طبی در تهران می باشد که توسط پرسنل مجرب و متخصص خود خدمات آزمایشگاهی را در محیط مجهز ارائه می نماید.
لذا با مطالعه محتوای هزینه آزمایش فولیک اسید چقدر است؟ می توانید در رابطه با هزینه های این آزمایش اطلاع یابید.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر و نوبت دهی از طریق راه های ارتباطی ذیل با ما در ارتباط باشید.

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه

تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر

۵/۵ - (۲ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − 13 =