بیماری پوستی گال چیست؟

تفسیر تخصصی آزمایش بیماری گال در شمال تهران


بیماری پوستی گال چیست؟ | آزمایشگاه فارابی

بیماری گال که به آن جرب نیز می گویند، به عنوان یک بیماری پوستی شناخته می شود که بسیار مسری است. این بیماری توسط کنه های بسیار ریزی نام سارکوپتس اسکابی ایجاد می شود. در واقع این کنه ها با چشم های غیر مسلح نیز قابل مشاهده هستند. این کنه ها ابتدا در لایه بالایی پوست لانه ایجاد می کنند و باعث ایجاد خارش های شدید به ویژه در بازه زمانی شب می شوند. برای پاسخ کامل در ارتباط با سوال بیماری پوستی گال چیست؟ لازم است مطالب بعدی را نیز مطالعه کنید.
بیماری گال به علت بالا بودن قدرت انتقالی که دارد، در علم پزشکی به این بیماران توجه بسیاری می شود. برای درمان بیماری گال راه حل های بسیاری وجود دارد.
این کنه هشت پا در صورت عدم درمان می‌تواند به سرعت در بین افراد نزدیک مانند اعضای خانواده و افراد حاضر در یک مکان مشترک شیوع پیدا کند. گال با استفاده از دارو های ضد انگل موضعی یا خوراکی به راحتی قابل درمان است. برای تشخیص این بیماری لازم است تا آزمایش داده شود که می توان برای دریافت نتیجه ای درست به آزمایشگاهی معتبر همانند آزمایشگاه فارابی مراجعه کرد.

لطفاً ۳ دقیقه ای جهت مطالعه محتوای پیش رو با ما همراه باشید.

علائم بیماری پوستی گال چیست؟

بیماری گال با مجموعه از علائم ها همراه است که باعث می شود تشخیص این بیماری برای پزشک و حتی خود فرد بیمار آسان باشد. با اطلاع کافی درباره علائم این بیماری می توانید تا حدودی پاسخ، سوال بیماری پوستی گال چیست؟ را به دست آورید.

علائم بیماری پوستی گال چیست؟
بهترین پزشکان در آزمایشگاه فارابی

خارش شدید

این عارضه به ویژه در بازه زمانی شب یکی از اصلی ترین علائم بیماری گال است. این خارش به دلیل واکنش آلرژیک بدن به کنه ها و محصولات دفعی آن ها به وجود می آید. با ادامه پیدا کردن این شرایط، خارش شدید می تواند منجر به خراشیدن مداوم پوست و ایجاد ضایعات دائمی شود.

بثورات پوستی

بیماری گال باعث ایجاد بثورات می شود که این بثورات به شکل برجستگی های کوچک در قالب رنگی قرمز یا قهوه ای رنگ، تاول ها و یا خطوط نامنظم بر روی پوست پدیدار می شوند. اصولاً این ضایعات پوستی در چین های پوستی مانند بین انگشتان دست و پا، مچ دست، آرنج، زیر بغل، دور کمر و ناحیه تناسلی مشاهده می گردد. البته شایان ذکر است که در نوزادان و شیرخواران بثورات ممکن است در کف دست ها، پاها و صورت ظاهر می گردد.

تونل ‌های زیر پوستی و زخم

کنه های گال برای جا به جایی و تخم گذاری در زیر پوست تونل های ریزی ایجاد می کنند. این تونل ها به صورت خطوط یا برجستگی های ظریف و خاکستری رنگ روی پوست قابل مشاهده هستند.
همچنین این بیماری می تواند بر اثر خراشیدن های مقاومی که باعث ایجاد آن ها در پوست می شود پوست را دچار زخم و ضایعات التهابی کند.

با وجود هر کدام از این علائم می توان به وجود بیماری گال شک کرد. برای آن که از وجود این بیماری اطمینان حاصل کرد باید به آزمایشگاه معتبری همانند آزمایشگاه فارابی مراجعه کرد و آزمایش مربوط به این بیماری را انجام داد.

انواع بیماری پوستی گال

این بیماری پوستی دارای انواع مختلفی است که تفاوت آن ها فقط در علائم و شدت بیماری است. در ادامه به بررسی انواع بیماری پوستی گال می پردازیم:

گال معمولی

بیماری گال معمولی شایع ترین نوع گال است. این نوع معمولاً با خارش شدید همراه است و دارای بثورات پوستی و تونل های زیر پوستی بسیار است. این ضایعات بیشتر در چین های پوستی واقع است.

بیماری گال نروژی

این نوع بیماری از گال معمولی شدید تر است و بیشتر افرادی را درگیر می کند از سیستم ایمنی ضعیفی برخوردارند. در این حالت افراد ممکن است تعداد زیادی از کنه ها و ضایعات پوستی ضخیم و پوسته پوسته داشته باشند. گال نروژی بسیار مسری است و به سرعت تکثیر می شود.

گال گره ای

این بیمار که در اصطلاح به آن ندولار نیز گفته می شود، معمولاً مقاومت بیشتری نسبت به درمان نشان می دهد و در کودکان و افراد حساس بیشتر دیده می شود. آنچه که باعث تمایز این بیماری نسبت به سایر انواع این بیماری شده است. وجود گره های پوستی قهوه ای رنگ است که تا مدت ها پس از درمان نیز بر روی پوست قابل مشاهده است.

بیماری گال پوست سر

این نوع گال همان طور که از نامش مشخص است در ناحیه و محدوده سر مشاهده می شود و شبیه پسوزیازیس است. افراد مبتلا به بیماری پوستی گال از نوع گال پوست سر، ممکن است هیچ علائمی از خارش را در نواحی دیگر بدن تجربه نکنند.

عوارضی که بیماری گال ایجاد می کند

این بیماری همان طور که ذکر شد از اهمیت بالایی برخوردار است و این امر موجب می شود تا ادامه روند زندگی را با توجه به مشکلاتی که ایجاد می کنند با سختی همراه کند. در ادامه به این مشکلات اشاره نموده ایم:

  1. عفونت ثانویه
  2. زخم‌ های عمیق و چرکی
  3. اختلالات روانی
  4. کاهش کیفیت خواب

برای درمان این بیماری کافی است در ابتدا آزمایش داد و پس از اطمینان خاطر روند درمان را هر چه سریع تر شروع کنید تا درمان موجب شود کیفیت زندگی شما کاهش نیابد.

عوارضی که بیماری گال ایجاد می کند | آزمایشگاه فارابی
بیماری پوستی گال چیست؟ | آزمایشگاه فارابی

کنه گال در کدام نقاط بیشتر تجمع دارند؟

این کنه تقریباً در تمامی نقاط بدن تجمع می یابد اما محل بیشتر این تجمع مربوط به نواحی است که در آن چین و چروک و چربی های بدن متمرکز هستند.
زیر ناخن، نوک سینه، اندام های جنسی، اطراف کمر، بین انگشتان پا و دست، زیر اکسسوری هایی که همواره همراه بیمار هستند. توجه به نظافت این نواحی می‌تواند یک راهکار موثر برای کاهش شانس ابتلا به این بیماری پوستی به شمار رود.

نتیجه گیری نهایی

شما عزیزان در صورت ابتلا به هر یک از علائم نیازمند است تا به یک آزمایشگاه تخصصی مراجعه کنید و به بررسی این بیماری بپردازید. آزمایشگاه فارابی با در اختیار داشتن بهترین پزشکان، تجهیزات مدرن و پرسنلی مجرب و کاردان آماده ارائه انواع خدمات در ارتباط با آزمایش و تفسیر بیماری پوستی گال می باشد. لذا توصیه می شود جهت رزرو نوبت از طریق پل های ارتباطی زیر اقدام کنید و آزمایش گال در شمال تهران را به واسطه معتبر ترین آزمایشگاه انجام دهید.

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر

۵/۵ - (۲ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × دو =