fbs در آزمایش خون چه اهمیتی دارد؟
چنانچه می خواهید کسب اطلاعات بیشتر برای پاسخ دادن به سؤال fbs در آزمایش خون چیست؟ هستید، از شما دعوت می کنیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
آزمایش fbs از جمله آزمایش هایی است که به صورت چکاب سالیانه انجام می شود.
در این آزمایش میزان گلوکز خون اندازه گیری می شود و در صورت کاهش یا افزایش آن از حالت نرمال، اقدامات درمانی برای افراد تجویز خواهد شد.
این نکته را به خاطر داشته باشد که گلوکز یکی از مهم ترین مواد لازم برای سوخت و ساز سلول های بدن به شمار می رود. لذا در صورتی که این ماده خارج از حالت نرمال در بدن تولید شود، عواقب و بیماری های مختلفی را در پی خواهد داشت.
اگر قصد انجام آزمایش fbs را دارید، توصیه می کنیم برای این کار آزمایشگاه معتبری را انتخاب نمایید. چرا که نتایج حاصل از این آزمایش در شناسایی بیماری هایی مانند افت قند و دیابت تأثیر بسزایی دارد.
لذا پیشنهاد می کنیم برای انجام آزمایش fbs از خدمات آزمایشگاه طبی فارابی استفاده کنید. ضمناً اگر امکان مراجعه حضوری به آزمایشگاه را ندارید می توانید از خدمات نمونه گیری قند خون در منزل نیز استفاده فرمایید.
لطفا اندک زمانی جهت مطالعه مطلب ذیل با ما همراه باشید.
دلایل تجویز آزمایش fbs
یکی از مهم ترین دلایل تجویز آزمایش fbs، پیشگیری، درمان و کنترل بیماری قند خون بالا می باشد. زیرا با تفسیر نتایج این آزمایش می توان اطلاعات مفیدی در مورد احتمال ابتلای افراد به دیابت نوع ۲ یا پیش دیابت به دست آورد.
پس از آشنایی با آزمایش fbs و جواب دادن به سؤال fbs در آزمایش خون چیست؟ توصیه می شود در صورتی که در خانواده خود سابقه دیابت دارید، در فواصل زمانی مشخصی نسبت به انجام این آزمایش در آزمایشگاه معتبر اقدام نمایید. چرا که بیماری دیابت، نوعی بیماری خاموش بوده و به صورت ژنتیکی نیز قابل انتقال است.
به عبارتی این بیماری به صورت خاموش و آهسته در بدن رشد نموده و با گذشت زمان باعث بروز بیماری های کلیوی، قلبی و عروقی، فشار خون بالا و … در انسان می شود.
شرایط لازم برای آزمایش fbs
برای انجام آزمایش fbs لازم است تا به مدت ۸ الی ۱۲ ساعت قبل از آزمایش، ناشتا بوده و از مصرف مواد غذایی و نوشیدنی هایی غیر از آب بپرهیزید. همچنین بهتر است قبل از آزمایش fbs وعده شام سبکی را میل نموده و به این ترتیب، تغییرات خاصی در رژیم غذایی خود اعمال نکنید.
توصیه می شود قبل از انجام این آزمایش، مصرف داروهای خاص و سوابق بیماری خود را به اطلاع پزشکتان برسانید.
ضمناً اگر به دلیل ناشتا بودن طولانی، دچار افت قند خون و ضعف می شوید بهتر است ماده خوراکی و یا نوشیدنی به همراه داشته و پس از انجام آزمایش میل نمایید.
آزمایش fbs چگونه انجام می شود؟
تا این قسمت از مطلب تا حدودی با آزمایش fbs آشنا و جواب پرسش fbs در آزمایش خون چیست؟ را دریافتید. پس لازم است با نحوه نمونه گیری برای آزمایش قند خون ناشتا نیز آشنا شوید.
برای انجام این آزمایش، از نمونه خون از رگ وریدی استفاده می شود.
برای گرفتن خون مورد نظر، ابتدا تکنسین آزمایشگاه برای پیدا کردن رگ، باندی به نام گارو را رو بازویتان می بندد. سپس اقدام به گرفتن خون برای ارزیابی میزان قند خون ناشتا خواهد نمود.
البته در صورتی که این آزمایش برای نوزادان تجویز شود، نمونه مورد نیاز از قسمت پاشنه نوزاد گرفته خواهد شد.
تفسیر نتایج آزمایش fbs
پس از انجام آزمایش fbs و بررسی نمونه خون بیمار در محیط آزمایشگاهی، مقدار گلوکز موجود در هر واحد دسی لیتر خون مشخص می شود. لذا نتایج حاصل از این آزمایش به صورت گزینه های زیر تفسیر می گردد:
قند خون نرمال
در صورتی که گلوکز بیمار کمتر از ۱۰۰ دسی لیتر باشد، میزان قند خون بیمار نرمال خواهد بود. در این صورت نتایج آزمایش fbs رضایت بخش بوده و نشان دهنده عدم ابتلای فرد به بیماری دیابت است.
قند خون پیش دیابتیک
برای پاسخ دادن به سؤال fbs در آزمایش خون چیست؟ بهتر است بدانید، در بیماری های پیش دیابتیک که معمولاً به صورت پنهان و بدون علائم هستند، میزان گلوکز در هر واحد دسی لیتر خون، ۱۰۰ الی ۱۲۵ میلی گرم می باشد.
این امر نشان دهنده احتمال ابتلای فرد به بیماری دیابت است.
البته در این شرایط، پزشک مصرف داروهای خاصی را تجویز نخواهد کرد. اما لازم است برای جلوگیری از خطر ابتلا به بیماری دیابت، رژیم غذایی خود را تغییر دهید و مصرف مواد غذایی حاوی گلوکز را کاهش دهید.
قند خون دیابتی
سطوح بالای گلوکز از مقادیر ۱۲۶ دسی لیتر در میلی گرم خون، نشان دهنده ابتلای قطعی به بیماری دیابت است. لذا در صورتی که جواب آزمایش بیش از مقادیر بالا باشد، پزشک دستور مجدد آزمایش قند خون ناشتا را می دهد. چرا که تنها با جواب یک آزمایش نمی توان به نتایج قطعی ابتلا به بیماری دیابت پی برد.
بالا بودن fbs در آزمایش خون چه دلایلی دارد؟
مقادیر بالای سطح گلوکز خون با نام هیپرگلیسمی نیز شناخته می شود.
این بیماری به دلیل وجود بیماری های زمینه ای مثل اختلال در کارکرد غدد فوق کلیه و مشکلات لوزالمعده به وجود می آید.
ضمناً مواردی مانند استرس بالا، مصرف زیاد مواد غذایی حاوی نشاسته و گلوکز، بی تحرکی و عدم مصرف داروهای دیابتی به وجود می آید. لذا در صورتی که متوجه بروز علائمی همچون تکرر ادرار، کاهش وزن ناگهانی و اختلالات بینایی می شوید هر چه سریع تر برای انجام این آزمایش اقدام نمایید.
پیشنهاد ما به شما عزیزان
برای یافتن پاسخ سؤال fbs در آزمایش خون چیست؟ پیشنهاد می کنیم از طریق پل های ارتباطی درج شده با مشاوران ما در آزمایشگاه فارابی تماس بگیرید.
آزمایشگاه فارابی به عنوان یکی از برجسته ترین آزمایشگاه های تشخیص طبی، سابقه درخشانی در تحویل جواب در منزل دارد. چرا که این آزمایشگاه از حضور برترین تکنسین های آزمایشگاهی و تجهیزات مدرن و به روز دنیا بهره مند می باشد.
برای استفاده از خدمات آزمایشگاه فارابی می توانید پس از کسب اطلاعات لازم و مشاوره رایگان، آزمایش fbs را انجام داده و جواب آن را بدون کوچک ترین درصد خطا و در کوتاه ترین زمان ممکن دریافت فرمایید.
راه های ارتباطی با ما
آدرس آزمایشگاه
تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر
بدون دیدگاه