انجام تست هیداتید در بهترین آزمایشگاه تهران | آزمایشگاه فارابی

تشخیص کیست هیداتید در آزمایشگاه تخصصی - آزمایشگاه فارابی


تست هیداتید | آزمایشگاه فارابی

کیست هیداتید یکی از قدیمی ترین بیماری ها می باشد و در مناطقی که دامداری و دامپروری وجود دارد بسیار شایع است. شیوع این بیماری در انسان به این شکل است که ابتدا تخم انگل با سبزی و آب و سایر مواد غذایی در تماس با سگ وارد روده می شود و از کرم نواری آزاد و وارد جریان خون وریدی می شود، سپس در بافت های مختلفی مستقر شده و به شکل کیست به وجود می آید. در این مقاله با کیست هیداتید آشنا خواهیم شد لذا برای اطلاع بیشتر در مورد تست هیداتید همراه ما باشید.

لطفا دقایقی را برای مطالعه مطلب پیش رو با ما همراه باشید.

کیست هیداتید چیست؟

در این بیماری امکان دارد که فرد در ابتدا هیچ علائمی نداشته باشد اما به مرور انگل ها در بدن رشد می کنند و به کیست تبدیل می شوند، وقتی که انگل ها به دیواره کبد می چسبند کیست هیداتید کبد ایجاد می شود و کیست در این ناحیه شروع به رشد می کند. کیست ممکن است در سایر نقاط بدن مانند ریه ها و طحال نیز به وجود آید.

شما می توانید برای اطلاع از بیماری کیست های تخمدان مطلب کیست تخمدان را مطالعه نمائید.

علائم کیست هیداتید

بیماری هیداتید همانطور که ذکر شد ممکن است تا چندین سال علائمی نداشته باشد، ولی با رشد و بزرگ شدن کیست بیمار احساس فشار، درد شکم و بی اشتهایی می کند. کیست در قسمت هایی از بدن مانند کبد، ریه و سایر اندام ها با علائمی نیز همراه است که در ادامه با رایج ترین علائم آن آشنا خواهیم شد.

  1. سرفه کردن
  2. تنگی نفس
  3. مدفوع خونی
  4. کاهش وزن
  5. تنگس نفس
  6. ناراحتی و درد در قفسه سینه
  7. به وجود آمدن توده در بخش های میانی بدن
  8. احساس ضعف و خستگی و سردرد
  9. زردی و ایجاد کهیر و بثورات پوستی
تشخیص کیست هیداتید در آزمایشگاه تخصصی تهران | آزمایشگاه فارابی
انجام تست هیداتید در بهترین مرکز تخصصی تهران – آزمایشگاه فارابی

روش های تشخیص کیست هیداتید

از رایج ترین راه های تشخیص این بیماری تصویربرداری و تست خون می باشد. در تست مقدار بالایی از آنتی بادی ها که بر اثر عفونت در بدن ایجاد می شوند مورد بررسی قرار می گیرد و در تصویربرداری محل، اندازه و شکل کیست ها معاینه خواهند شد.
یکی دیگر از راه های تشخیص این بیماری استفاده از سی تی اسکن یا سونوگرافی می باشد. کیست های هیداتیک به دلیل اینکه از کیست های معمولی متفاوت هستند پزشک می تواند به راحتی آن را تشخیص دهد، کیست های هیداتید چند لایه و ضخیم می باشند که به صورت فروریخته مشاهده می شوند.
روش تست کازونی نیز از روش های تشخیص بیماری می باشد که با ۷۵ تا ۸۵ درصد حساسیت انجام  می شود. در این روش آنتی ژن اکینوکوکوس به بیمار تزریق می شود، در صورتی که بیمار مبتلا به هیداتید باشد واکنش ایمنی رخ می دهد و محل تزریق متورم و قرمز می شود.

درمان هیداتید

هیداتید با چند روش درمان می شود که بستگی به اندازه و محل کیست دارد، در ادامه چند روش درمان هیداتید را بیان می کنیم.

درمان با دارو
برای درمان کیست های کوچک و سطحی پزشک دارو تجویز می کند یا روش ترکیب دارو با آسپیراسیون یا جراحی را پیشنهاد می دهد.

روش PAIR
در این روش درمان از یک سوزن یا یک کاتر برای تخلیه کیست استفاده می شود. قبل از تخلیه مجدد یک ماده شیمیایی به کیست تزریق می شود و پزشک تا زمان تخلیه کامل کیست این روش را ادامه می دهد.

درمان با جراحی
در صورتی که کیست ها بزرگ و عمیق باشند نیاز به جراحی دارند، البته لازم به ذکر است که روش جراحی بستگی به شرایط بیمار دارد.
برداشتن کیست با جراحی با برداشتن قسمتی از آن یا تمام کیست یا بخشی از کبد انجام می گیرد و چون عوارضی مانند ریختن انگل ها در داخل شکم را دارد بهتر است که زیر نظر پزشک متخصص صورت بگیرد.

روش طب سنتی
کیست هیداتید با روش سنتی نیز قابل درمان است، برخی از روش های درمان با طب سنتی عبارتند از مصرف تباشیر با آب سنا، تباشیر با آب کاسنی و مصرف مقدار کمی از سرکه انگور، البته لازم به ذکر است که درمان باید توسط پزشک متخصص طب سنتی انجام گیرد.

تشخیص دقیق تست هیداتید | آزمایشگاه فارابی
تست هیداتید و تشخیص بیماری کیست – آزمایشگاه فارابی

پیشگیری از ابتلا به کیست هیداتید

کسانی که در خطر ابتلا به هیداتید هستند لازم است نکاتی را رعایت کنند تا از ابتلا به بیماری جلوگیری شود، این نکات عبارتند از:

  1. از خوردن و نوشیدن هر مواردی که با سگ در تماس است جلوگیری کنید.
  2. برای انگل زدایی و واکسن زدن سگ ها آن ها را نزد دامپزشک ببرید.
  3. از ذبح دام های بیمار خودداری کنید.
  4. میوه و سبزیجات را قبل از خوردن خوب بشوئید.
  5. دست های خود را مخصوصأ در زمان آشپزی بشوئید و اگر با سگ در تماس بودید حتما دست هایتان را ضد عفونی کنید.

چه افرادی بیشتر در معرض ابتلا قرار دارند؟

این کیست بیشتر در مناطق دارای دامداری و دامپروری وجود دارد زیرا از طریق حیواناتی مانند سگ انتقال می یابد، به طور کلی گوسفند میزبان اصلی این بیماری است و سگ ها با خوردن مواد غذایی و گوشت این بیماری را انتقال می دهند. به همین دلیل افرادی که در نزدیکی دام ها و در تماس با سگ قرار دارند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند که البته می توان با رعایت نکات بهداشتی از ابتلای به آن جلوگیری کرد.

پیشنهاد پایانی به شما عزیزان

بیماری کیست هیداتید یک بیماری خطرناک است که بیشتر در مناطق روستایی که در آن دامداری دارند شایع است، برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری می توان روش هایی از قبیل ضد عفونی کردن سبزی ها، محصور کردن مزارع کشاورزی، عدم ذبح دام ها، زدن واکسن به سگ ها و دیگر نکات بهداشتی را رعایت کرد. در صورت مشکوک به مبتلا بودن شما می توانید به آزمایشگاه فارابی مراجعه کرده تا تست هیداتید را انجام دهید، آزمایشگاه فارابی با تکنسین های مجرب به شما در این زمینه یاری خواهند رساند.

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه

تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر

۵/۵ - (۱ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده + 6 =