تفسیر آزمایش سلنیوم در آزمایشگاه تخصصی | آزمایشگاه فارابی

انجام آزمایش سلنیوم با بهترین قیمت - آزمایشگاه فارابی


تفسیر نتایج آزمایش سلنیوم Selenium

سلنیوم یک نوع ماده معدنی ضروری برای بدن است که در بسیاری از فرآیندهای مهم در بدن همچون متابولیسم تیروئید، سنتز DNA، تولید مثل و سیستم ایمنی بدن نقش دارد.
در واقع سیستم ایمنی بدن برای عملکرد درست خود نیاز به عناصری همچون سلنیوم و ویتامین E و C دارد. لذا گفته می شود یکی از دلایلی که منجر به کم کاری تیروئید می شود کمبود عناصر سلنیوم و ید در تغذیه افراد است.
آزمایش سلنیوم برای ارزیابی سطح سلنیوم در بدن انجام می شود. انجام این آزمایش برای کسانی که علائم کمبود سلنیوم را دارند توصیه می شود.
در این مقاله به بررسی جامع تر آزمایش سلنیوم و نیز تفسیر آزمایش سلنیوم Selenium خواهیم پرداخت.

در ادامه برای مطالعه مطالب پیش رو دقایق کوتاهی را با ما همراه باشید.

سلنیوم چیست؟

سلنیوم ماده معدنی است که به طور طبیعی در آب و برخی مواد غذایی وجود دارد. این ماده نقش مهمی را در متابولیسم بدن ایفا می کند و از آنجا که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد از سلول ها در برابر عوامل آسیب زا محافظت می کند.
به طور کلی میزان سلنیوم در مواد غذایی بستگی به خاکی که ماده غذایی در آن کشت می شود، دارد.
از جمله منابع غذایی که دارای سلنیوم هستند می توان ماهی های تازه و آب شور، گوشت گاو، مرغ، دانه ها و آجیل ها را نام برد.
با اینکه کمبود سلنیوم در بدن می تواند در سلامتی افراد مشکل ایجاد کند، دریافت بیش از حد این ماده نیز می تواند برای سلامت بدن مضر باشد. از همین رو لازم است تا مقدار کافی از سلنیوم از طریق غذاها و مکمل ها دریافت شود.
از جمله علائم کمبود سلنیوم در تفسیر آزمایش سلنیوم Selenium می توان به ضعف و خستگی، ناباروری در آقایان و بانوان، ریزش مو و عملکرد ضعیف سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.
اغلب افرادی که تحت شرایطی نظیر دیالیز، بیماری HIV و دارای اختلالات گوارشی هستند بیشتر در معرض کمبود سلنیوم قرار می گیرند.

بررسی و تفسیر آزمایش Selenium | آزمایشگاه فارابی
آزمایش سلنیوم با تفسیر دقیق – آزمایشگاه فارابی

کاربرد سلنیوم در بدن چیست؟

در این بخش از مطلب می خواهیم کاربرد سلنیوم در بدن را بیشتر مورد بررسی قرار دهیم. از جمله کاربرد سلنیوم می توان به تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.
سلنیوم دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است و از همین جهت منجر به کاهش استرس اکسیداتیو در بدن می شود و کمک می کند تا بدن در برابر عوامل آسیب زا پاسخ مناسبی داشته باشد.
با دریافت کافی ماده سلنیوم در بدن در واقع سیستم ایمنی بدن تقویت شده و از ابتلا به بیماری های آنفولانزا و سرماخوردگی جلوگیری می کند.
از جمله کاربردهای دیگر سلنیوم در بدن می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

حفظ سلامت غده تیروئید

سلنیوم در حفظ سلامت غده تیروئید نیز نقش دارد. میزان مطلوب این ماده معدنی در بدن موجب می شود تا از تیروئید در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت شود و از بروز اختلالات تیروئید پیشگیری شود.
زمانی که سلنیوم در بدن کاهش می یابد احتمال ابتلا به بیماری هایی همچون کم کاری تیروئید افزایش خواهد یافت.

کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی

این ماده معدنی خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. از آنجا که یکی از دلایل ابتلا به بیماری قلبی وجود التهاب در بدن است وجود سلنیوم که به کاهش التهاب در بدن کمک می کند ضروری می باشد.
این ماده معدنی با کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب در بدن نقش مهمی را برای کاهش خطرات ابتلا به بیماری قلبی دارد.

پیشگیری از ابتلا به سرطان

علاوه بر تمامی موارد فوق این ماده معدنی در پیشگیری از سرطان نیز کاربرد دارد. سلنیوم با کاهش استرس اکسیداتیو در بدن سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و سلول های سرطانی را از بین می برد.
طبق بررسی ها و مطالعات انجام شده گفته می شود که سطح بالای سلنیوم در بدن با کاهش ابتلا به بیماری های سرطان سینه، ریه، پروستات و روده بزرگ ارتباط دارد.

کاهش علائم زوال ذهنی

بر اساس نظریه های مختلف استرس اکسیداتیو می تواند منجر به پیشرفت بیماری آلزایمر شود و مصرف آنتی اکسیدان هایی نظیر سلنیوم در مواد غذایی می تواند به بهبود حافظه در بیماران آلزایمر کمک کند.

کاهش علائم بیماری آسم

بیماری آسم یک نوع بیماری رایج است که راه های هوایی در ریه ها را ملتهب و باریک می کند. به طوری که فرد دچار خس خس سینه، تنگی نفس و سرفه می شود.
این نوع بیماری تحت تأثیر التهاب و استرس اکسیداتیو ایجاد می شود. از همین رو از آنجا که سلنیوم دارای خاصیت ضد التهاب در بدن می باشد می تواند به کاهش علائم آسم در بدن کمک کند.

آمادگی های لازم برای انجام آزمایش سلنیوم

این آزمایش نیازی به آمادگی های خاصی ندارد. فقط لازم است برای دریافت نتایج دقیق حداقل ۱۲ ساعت قبل از انجام آزمایش ناشتا بوده و از مصرف مکمل های ویتامینی و معدنی تا یک روز پیش از انجام آزمایش پرهیز کنید.

تفسیر آزمایش سلنیوم

میزان طبیعی سلنیوم در بدن می تواند بین ۷۰ الی ۱۵۰ نانوگرم در میلی لیتر باشد که این میزان بر اساس سن، جنسیت و شرایط فردی برای هر بیمار متفاوت است.
زمانی که در تفسیر آزمایش سلنیوم Selenium سطح این ماده پایین باشد نشان از کمبود سلنیوم در بدن است. لذا میزان بالای این ماده معدنی در بدن نشان از افزایش سلنیوم و مسمویت در بدن است.
معمولاً در تفسیر آزمایش سلنیوم Selenium کمبود سلنیوم در بدن با نشانه هایی همچون خستگی، ضعیف سیستم ایمنی بدن و مشکلات تیروئید همراه است.
لذا افزایش این ماده معدنی در بدن می تواند منجر به مسمومیت شود که معمولاً با علائمی نظیر ریزش مو، حالت تهوع و بثورات پوستی همراه است.
پزشک با بررسی نتایج آزمایش به تشخیص و ارزیابی سطح سلنیوم می پردازد و بر اساس آن درمان مناسب برای بیماران را ارائه می نماید.

آشنایی با تفسیر آزمایش سلنیوم | آزمایشگاه فارابی
تفسیر آزمایش سلنیوم توسط بهترین متخصصان – آزمایشگاه فارابی

چه عواملی در نتایج آزمایش سلنیوم تداخل ایجاد می کنند؟

برای انجام آزمایش سلنیوم این نکته را بایستی در نظر بگیرید که عواملی همچون مواد غذایی، مکمل ها و داروها می توانند در نتایج این آزمایش تأثیر داشته باشند.
معمولاً کسانی که روزانه مکمل های سلنیوم را مصرف می کنند میزان بیشتری از سلنیوم را در بدن دارند.
از همین رو توصیه می شود پیش از انجام آزمایش در صورت مصرف دارو یا مکمل های سلنیوم حتماً پزشک یا تکنسین آزمایشگاه را مطلع سازید.

پیشنهاد پایانی به سروران عزیز

آزمایشگاه فارابی بهترین آزمایشگاه تشخیص طبی در شمال تهران می باشد که امکان تفسیر آزمایش سلنیوم Selenium را برای شما فراهم آورده است.
شما می توانید با مراجعه به این مرکز تخصصی این آزمایش را انجام داده و در کمترین زمان پاسخ دقیق آزمایش خود را دریافت کنید.

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه

تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر

۵/۵ - (۲ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − چهار =