انجام آزمایش آنتی فسفولیپید در آزمایشگاه تخصصی | ازمایشگاه فارابی

ارزیابی سندرم آنتی فسفولیپید - آزمایشگاه فارابی


انجام آزمایش تخصصی Anti Phospholipid در آزمایشگاه فارابی

آنتی فسفولیپید یک نوع اختلال خود ایمنی است که در آن آنتی بادی های بر علیه فسفولیپیدها در بدن تولید شده و منجر به آسیب و التهاب در بدن می شوند.
این اختلال می تواند منجر به لخته شدن خون در وریدها و شریان های بدن شود و در برخی موارد با بیماری هایی همچون بیماری لوپوس همراه باشد.
آزمایش تخصصی Anti Phospholipid در آزمایشگاه فارابی به دلایل متعددی می تواند درخواست شود که از جمله مهم ترین آن تشخیص و پایش بیماری لوپوس می باشد.

در ادامه برای مطالعه مطالب پیش رو ۳ دقیقه ای را همراه ما باشید.

سندرم آنتی فسفولیپید چیست؟

در ابتدا می خواهیم در مورد سندرم آنتی فسفولیپید اطلاعات جامع تری را ارائه نمائیم. این سندرم نوعی اختلال خود ایمنی است که اغلب بر روی اندام هایی همچون پاها، کلیه و ریه تأثیر می گذارد.
در واقع آنتی بادی هایی که توسط سیستم ایمنی بدن تولید می شوند می توانند منجر به تشکیل لخته خون در وریان و شریان های این اندام ها شوند.
دو نوع اصلی سندرم آنتی فسفولیپید وجود دارد که شامل آنتی فسفولیپید اولیه و ثانویه می شود. سندرم فسفولیپید اولیه با هیچ بیماری مرتبط نیست و به صورت مستقل ایجاد می شود. سندرم فسفولیپید ثانویه معمولاً با اختلالات خود ایمنی همچون لوپوس همراه می باشد.
این سندرم می تواند با علائم مختلفی همراه باشد که هر کدام بستگی به محل لخته ها در اندام های بدن دارد.

علائم سندرم آنتی فسفولیپید

به طور کلی علائم سندرم آنتی فسفولیپید را می توان به صورت ذیل خلاصه نمود:

  1. از مهم ترین علائمی که این سندرم به همراه دارد سقط جنین است که به دلیل ایجاد لخته در شریان های جفت اتفاق می افتد. در واقع می توان گفت یکی از دلایل رایج سقط جنین این سندرم می باشد.
  2. ایجاد لخته در پاها که منجر به ابتلا به بیماری ترومبوز وریدی می شود. این بیماری معمولاً با درد و تورم در قسمت پاها همراه است.
  3. لخته هایی که در بدن ظاهر می شوند و می توانند جریان خون را از طریق رگ ها در بخش های دیگر بدن مسدود کنند.
  4. لخته های خون منجر به قطع جریان خون در مغز انسان می شوند و در نتیجه با کاهش اکسیژن آسیب و سکته مغزی را به همراه دارند.
  5. این سندرم می تواند به صورت بثورات پوستی نیاز در بدن ظاهر شود.
  6. خونریزی لثه و بینی از دیگر علائم سندرم آنتی فسفولیپید است که دلیل آن کاهش تعداد پلاکت هایی است که منجر به لخته شدن خون می شوند.
آزمایش آنتی فسفولیپید در کمترین زمان | آزمایشگاه فارابی
تشخیص بیماری آنتی فسفولیپید آنتی بادی – آزمایشگاه فارابی

آزمایش تخصصی Anti Phospholipid

آزمایش تخصصی Anti Phospholipid در آزمایشگاه فارابی برای ارزیابی آنتی بادی های ضد فسفولیپید در خون انجام می شود. بدن در پاسخ اشتباه به خود ایمنی در برابر فسفولیپیدها این آنتی بادی ها را تولید می کند که با انجام این آزمایش این اتو آنتی بادی ها تشخیص داده می شوند.
این آزمایش در بیمارانی که سقط های مکرر در سه ماهه دوم و سوم خود داشتند یا بیماران مبتلا به سندرم آنتی بادی آنتی فسفولیپید انجام می گیرد. همچنین زمانی که لخته های غیر طبیعی در خون منجر به حملات قلبی و مغزی می شود پزشکان انجام این آزمایش را درخواست خواهند کرد.
از جمله دلایل دیگر برای درخواست آزمایش آنتی فسفولیپید می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  1. ارزیابی سندرم آنتی بادی آنتی فسفولیپید
  2. تشخیص و ارزیابی اختلالات خود ایمنی
  3. ارزیابی بیماری بافت همبند

آمادگی های لازم برای انجام آزمایش Anti Phospholipid

برای انجام آزمایش تخصصی Anti Phospholipid در آزمایشگاه فارابی نیاز به آمادگی های خاصی نخواهد بود. فقط در صورتی که مبتلا به بیماری خاصی هستید و دارو مصرف می کنید حتماً پیش از انجام آزمایش به تکنسین آزمایشگاه اطلاع دهید.

چه عواملی در آزمایش Anti Phospholipid تداخل دارند؟

عوامل متعددی در نتایج آزمایش Anti Phospholipid تداخل ایجاد می کنند که از جمله آن ها می توان بیماری ها را نام برد. بیماری های خود ایمنی نظیر سندرم شوگرن و آرتریت روماتوئید می توانند نتایج اشتباه را در آزمایش آنتی فسفولیپید به همراه داشته باشند.
همچنین مصرف داروهای پنی سیلین، هیدرالازین، پروکائین آمید و کلرپرومازین نتایج کاذب را در آزمایش ایجاد می کنند. از همین جهت توصیه می شود پیش از آزمایش تخصصی Anti Phospholipid در آزمایشگاه فارابی لیست داروهایی که مصرف می کنید را در اختیار پزشک یا تکنسین آزمایشگاه قرار دهید.

تفسیر آزمایش آنتی فسفولیپید

زمانی که نتایج آزمایش Anti Phospholipid منفی باشد به معنی عدم حضور آنتی بادی ها در خون است. اما نتایج مثبت آزمایش به معنی وجود آنتی بادی ها در خون می باشد و این موضوع می تواند خطر لخته شدن خون را افزایش دهد. همچنین این نتایج می تواند نشان دهنده ابتلا به سندرم آنتی فسفولیپید باشد.
لازم به ذکر است که نتایج آزمایش Anti Phospholipid بر اساس سن، جنسیت و شرایط فردی بیماران متفاوت خواهد بود.
لذا در برخی موارد ممکن است برای تأیید نتایج آزمایش نیاز به آزمایش دوم باشد که با گذشت ۱۲ هفته بعد انجام می گیرد.

تست آنتی فسفولیپید با بهترین قیمت | آزمایشگاه فارابی
آزمایش آنتی فسفولیپید در آزمایشگاه معتبر – آزمایشگاه فارابی

درمان سندرم آنتی فسفولیپید

برای درمان سندرم آنتی فسفولیپید معمولاً پزشکان دارو تجویز می کنند که بیماران برای کاهش خظر لخته شدن خون بایستی این داروها را تا مدت طولانی مصرف کنند. قرص های رقیق کننده خون همچون وافارین برای درمان این سندرم تجویز می شوند.
این نوع دارو به صورت قرص است و برای بانوان باردار توصیه نمی شود زیرا مصرف آن به جنین آسیب می رساند. لذا پزشکان داروهای آسپرین و هپارین که از بزرگتر شدن لخته های خون جلوگیری می کند را برای بیماران و حتی زنان باردار تجویز می نمایند.
ضمن مصرف داروها از بهترین راهکارها برای کاهش خطرات تشکیل لخته خون می توان به سبک زندگی سالم اشاره کرد. ورزش منظم، تغذیه سالم و عدم استعمال دخانیات و مصرف الکل از جمله مواردی هستند که برای کاهش خطرات ناشی از لخته شدن خون مؤثر هستند.

پیشنهاد پایانی به سروران عزیز

آزمایشگاه فارابی بهترین آزمایشگاه تشخیص طبی با جواب دهی فوری در شمال تهران می باشد که با تیم متخصص و مجرب خود آزمایش های بالینی و ژنتیکی را با بهره مندی از به روز ترین تجهیزات آزمایشگاهی انجام می دهد.
شما می توانید آزمایش تخصصی Anti Phospholipid در آزمایشگاه فارابی را با بهترین قیمت انجام داده و نتایج آزمایش را به صورت دقیق در کمترین زمان دریافت کنید.

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه

تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر

۵/۵ - (۲ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + دو =