تفسیر دقیق آزمایش SGOT در مرکز تخصصی | آزمایشگاه فارابی

انجام آزمایش SGOT در محیطی مجهز - آزمایشگاه فارابی


تفسیر نتایج آزمایش SGOT در مرکز تخصصی فارابی تهران🔬

SGOT یک آزمایش خون برای تشخیص بیماری های کبد است که با اندازه گیری آنزیم های AST انجام می گیرد. AST مخفف آسپارتات ترانس آمیناز است که در سلول های مختلف بدن همچون کبد، قلب، کلیه ها و عضلات وجود دارد. در آزمایش SGOT این آنزیم مورد بررسی قرار می گیرد و میزان بالا بودن آن می تواند نشان از بیماری های کبدی باشد.
در ادامه در این مطلب قصد داریم به بررسی تفسیر آزمایش SGOT در آزمایشگاه فارابی تهران بپردازیم. پیشنهاد می کنیم جهت آشنایی با این آزمایش و نیز بهترین آزمایشگاه تخصصی در تهران این مقاله را تا انتها مطالعه فرمائید.

لطفاً دقایق کوتاهی را جهت بهره مندی از مطالب پیش رو با ما همراه باشید.

SGOT چیست و چه چیزی را نشان می دهد؟

SGOT یک آنزیم در بدن است که توسط سلول های کبدی ترشح می شود. در مواقعی که کبد در بدن دچار آسیب شود این آنزیم را به داخل جریان خون آزاد می کند که در نتیجه با افزایش مقدار این آنزیم در خون آزمایش SGOT برای ارزیابی سلامت کبد درخواست می گردد.
لذا از این آزمایش برای ارزیابی روند درمان در افراد مبتلا به بیماری های کبدی نیز استفاده می شود و افرادی که مبتلا به بیماری هایی همچون هپاتیت C هستند در طول درمان خود ممکن است چندین بار این آزمایش را جهت بررسی روند درمان انجام دهند.
علاوه بر این میزان آنزیم SGOT می تواند در اندام های دیگر بدن اعم از قلب، کلیه و عضلات نیز وجود داشته باشد و در صورتی که هر یک از بخش های بدن دچار آسیب شوند میزان SGOT ممکن است از سطح طبیعی خود بالاتر رود. به عنوان مثال در صورت بروز حملات قلبی میزان این آنزیم می تواند افزایش یابد که انجام آزمایش SGOT به بررسی آسیب عضلات قلبی کمک خواهد کرد.

بهترین مرکز تخصصی آزمایش SGOT در تهران | آزمایشگاه فارابی
تشخیص نارسایی کبد با تست SGOT – آزمایشگاه فارابی

آزمایش SGOT در چه مواردی تجویز می شود؟

تست SGOT برای ارزیابی سلامت کبد در کنار آزمایشات دیگر درخواست می گردد. این آزمایش برای تشخیص بیماری هپاتیت و سیروز کبدی که بر اثر مصرف بیش از حد الکل فرد را مبتلا می کنند مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین در مواردی برای پیگیری روند درمان بیماری های کبدی این آزمایش به کار می رود و به پزشک کمک می کند تا از روند درمان و میزان ثأثیرگذاری داروها اطلاع یابد.
همچنین از آزمایش SGOT برای تشخیص بیماری های قلبی همچون حملات قلبی نیز تجویز می گردد. زمانی که حمله قلب رخ می دهد میزان AST در خون می تواند افزایش یابد که این آزمایش برای تشخیص آن در کنار آنزیم های دیگر به کار می رود.
لذا علاوه بر موارد فوق بیماری های عضلانی نیز با این آزمایش قابل تشخیص خواهند بود. بیماری های ژنتیکی که موجب ضعف در عضلات می شوند و التهابات و آسیب های عضلاتی همگی از عواملی هستند که می توانند منجر به افزایش سطح AST شوند.
همچنین سایر آزمایشاتی که برای بررسی عملکرد کبد درخواست می شوند شامل موارد ذیل می باشند:

  1. تست ALT
  2. تست ALP
  3. GGT
  4. LDH
  5. آزمایش بیلی روبین
  6. تست تروپونین
  7. آزمایش پروتئین تام

شرایط لازم برای انجام آزمایش SGOT

در صورتی که داروهای خاصی را مصرف می نمائید حتماً به پزشک اطلاع دهید و تا ۴۸ ساعت پیش از انجام آزمایش از مصرف هرگونه داروهای بدون نسخه خودداری کنید.
با اینکه این آزمایش بدون نیاز به ناشتا بودن نیز قابل انجام است اما معمولاً توصیه می شود به منظور دریافت نتایج دقیق تر تا چندین ساعت قبل از انجام آزمایش ناشتا باشید. سعی کنید شب قبل از آزمایش به مقدار زیاد آب بنوشید زیرا هیدراته بودن بدن شما کمک می کند تا نمونه گیری از خون شما آسان تر باشد. لذا لباس های راحتی بپوشید تا در حین انجام آزمایش پرستار به ناحیه ساعد شما دسترسی راحت تری داشته باشد.

تفسیر نتایج آزمایش SGOT

تفسیر آزمایش SGOT در آزمایشگاه فارابی تهران به عواملی همچون سن بیمار، وزن و فعالیت های بدنی او بستگی دارد. میزان نرمال SGOT در خون معمولاً به میزان ۱۰ الی ۴۰ واحد است که در زنان می تواند بین ۹ الی ۳۲ واحد باشد.
تفسیر آزمایش SGOT در آزمایشگاه فارابی تهران با توجه به میزان بالا و پایین بودن این آنزیم در خون مشخص می گردد. در صورتی که میزان آنزیم SGOT در خون بالا باشد می تواند نشان دهنده بیماری های کبدی همچون موارد ذیل باشد:

  1. سیروز کبدی
  2. کبد چرب
  3. بیماری هپاتیت
  4. تومور یا سرطان کبد
  5. انسداد در مجاری صفراوی
  6. آسیب های کبدی ناشی از مصرف الکل
  7. انسداد جریان خون در کبد

لذا سطح پایین این آنزیم از لحاظ بالینی اهمیت چندانی را ندارد اما می تواند در برخی موارد کمبود ویتامین B6، اختلالات کلیوی مزمن و اختلالات خود ایمنی را به دنبال داشته باشد.

کاربرد آزمایش SGOT در تشخیص بیماری | آزمایشگاه فارابی
بررسی آنزیم های کبدی SGOT با انجام آزمایش خون – آزمایشگاه فارابی

تفاوت آزمایش های SGOT و SGPT

SGOT و SGPT که با نام های AST و ALT نیز شناخته می شوند هر دو آنزیم هایی هستند که برای بررسی سلامت کبد مورد ارزیابی قرار می گیرند. این آنزیم ها به طور طبیعی در کبد وجود دارند و در زمان آسیب به کبد می توانند از بافت کبد جدا شده و وارد جریان خون شوند. معمولاً ALT در تشخیص بیماری های کبدی تخصصی تر است و تفاسیر دقیق تری را در تشخیص بیماری ارائه می دهد. زیرا AST علاوه بر کبد در بافت اندام های دیگر بدن همچون ماهیچه های قلب و عضلات وجود دارد.
در افرادی که مبتلا به بیماری هپاتیت الکلی یا سیروز کبدی هستند میزان AST از ALT بیشتر است که معمولاً برای تشخیص، این دو آنزیم با هم مورد بررسی قرار می گیرند.

پیشنهاد پایانی به شما همراهان گرامی

بررسی آنزیم های کبدی با انجام تست کبد کمک می کند تا بیماری و آسیب های کبدی تشخیص داده شوند. یکی از این آنزیم ها SGOT نام دارد که برای بررسی عملکرد کبد با انجام آزمایش SGOT به کار می رود.
در این مطلب به بررسی تفسیر آزمایش SGOT در آزمایشگاه فارابی تهران پرداختیم. در صورتی که شما هم در جست و جوی مرکز پزشکی معتبر برای انجام آزمایش SGOT هستید می توانید با مراجعه به آزمایشگاه فارابی در محیطی مجهز و پاکیزه، در کمترین زمان توسط تکنسین های مجرب ما آزمایش SGOT را انجام دهید.
شما می توانید برای اطلاع بیشتر درباره آزمایش SGOT در فارابی از طریق شماره های ذیل با ما در ارتباط باشید.

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه

تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر

۵/۵ - (۱ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 5 =