Interpretation of PT test in Farabi laboratory in Tehran

برخورداری از پرسنل مجرب و کار آزموده


تفسیر آزمایشPT در آزمایشگاه فارابی | آزمایشگاه فارابی

آزمایش PT به آزمایشی گفته می شود که در کنار آزمایش PTT گرفته می شود و تعداد ثانیه هایی که طول می کشد تا خون به حال لخته در بیاید را اندازه گیری می کنند و در کنار آزمایش INR انجام می شود. لازم به ذکر است که شما عزیزان می توانید آزمایش خود را برای اطمینان خاطر به تفسیر آزمایشPT در آزمایشگاه فارابی در تهران ارسال کنید.

لطفاً ۳ دقیقه ای جهت مطالعه محتوای پیش رو با ما همراه باشید.

تفسیر آزمایشPT در آزمایشگاه فارابی در تهران
تفسیر آزمایشPT در آزمایشگاه فارابی در تهران

آزمایشPTچیست؟

همانطور که پیش تر عرض شد آزمایشPT به آزمایشی گفته می شود که به منظور تخمین و ارزیابی زمان لخته شدن خون اتفاق می افتد. هدف اصلی این آزمایش اطمینان از صحت سلامت فاکتورهایی است که در انعقاد خون نقش دارند و موثر واقع می شوند.
خاطر نشان می شود این فاکتورها در پلاسمای خون وجود دارند و با انجام فرایند هایی باهم مانع از دست رفتن خون از محل بریده یا آسیب دیده می شوند.

آزمایش PTنشان دهنده چیست؟

این آزمایش نمی تواند به تنهایی علت یک بیماری یا کمبود چیزی را در بدن تعیین کند و تنها نتایج نهایی آن پزشک  را وادار به ارزیابی بیشتر وضعیت بیمار می کند و در این حال پزشک اثرات درمان رقیق کننده های خون را نیز مورد بررسی قرار می دهد.
البته قابل به ذکر است تفسیر آزمایشPT در آزمایشگاه فارابی در تهران به صورت تخصصی انجام می شود و هرکسی نمی تواند در مورد آن بطور دقیق اظهار نظر کند.
قابل ذکر است این آزمایش یکی از آزمایش های ضروری قبل از عمل های جراحی نیز می باشد.

آزمایش PT چه زمانی انجام می شوند؟

به طور معمول مدت زمانی که طول می کشد تا یک لخته خون ایجاد شود ۱۰ تا ۱۴ ثانیه می باشد. و هر اختلالی مربوط به این قضیه باعث می شود آزمایش PT گرفته شود به عنوان مثال اگر این خون دیرتر یا زودتر از زمان ذکر شده لخته شود یعنی فرد دچار مشکل در انعقاد خون می باشد و لازم است تحت درمان قرار بگیرد. البته قابل ذکر است شایع ترین علت تجویز تست پروترومبین ارزیابی پاسخ دارویی در بیمارانی است که تحت درمان با داروی ورفارین هستند.

دلایل انجام آزمایش PT

  1. بررسی عملکرد کبد
  2. کشف علت خونریزی‌ها و یا کبود شدگی‌های غیر نرمال
  3. بررسی اختلالات انعقاد خون در بیماری‌هایی همچون هموفیلی

PT Activity چیست؟

این تست یکی از فاکتورهایی است که در آزمایش انعقاد خون مورد بررسی قرار می گیرد و به صورت درصد بیان می شود. و تخمین میزند چقدر طول می کشد تا خون شما از حالت مایع به لخته تبدیل شود.
در حالت عادی اگر یکی از رگ های شما آسیب ببیند و دچار خونریزی شود. پروتتئین های موجود در خون به نام فاکتورهای انعقادی کنار یکدیگر قرار می گیرند و مانع از ادامه خونریزی در بدن می شوند. تست PT Activity می توانند برای عملکرد آن فاکتورهای انعقادی استفاده می شود. البته این آزمایش بطور تنهایی انجام نمی شود و در کنار آزمایش های فاکتور انعقادی انجام می شود. تفسیر آزمایشPT در آزمایشگاه فارابی در تهران می تواند پزشک شما را در تشخیص هر نوع بیماری بیشتر از آزمایشگاه های دیگر یاری رساند.

علائم غیر عادی بودن آزمایش PT چیست؟

پس از به وجود آمدن جراحت و آسیب دیدگی به علت آسیب وارد شده به دیواره رگ ها خون از بدن خارج می شود. ساز و کارایی در این حالت به سرعت با استفاده از فاکتورهای انعقادی موجود در پلاسما اقدام کرده و طی مدت زمان تعیین شده مانع از ادامه خونریزی می شوند.

خون-چگونه-لخته-می-شود؟
بهترین آزمایشگاه در تهران | آزمایشگاه فارابی

خون چگونه لخته می شود؟

برای دست یابی به بهترین نتیجه در انعقاد خون باید ۱۲ فاکتور خونی و انعقادی به صورت هماهنگ در پروسه ای به نام لخته شدن خون ماده‌ای به نام فیبرین را تولید کنند تا خونریزی مهار گردد. اگر هر کدام از این فاکتورها دچار نقص باشند در لخته شدن خون اختلال ایجاد می‌شود. برای مثال در بیماری هموفیلی فاکتور ۸ انعقادی دچار نقص ژنتیکی است و بدن قادر نیست به اندازه کافی آن را در اختیار پلاسمای خون قرار دهد.

علت خونریزی های شدید و غیر طبیعی:

  1. کبود شدگی مکرر و بی دلیل پوستی
  2. خونریزی‌هایی که حتی با به کار گیری پانسمان‌های فشاری دیر بند می‌آیند.
  3. خونریزی‌های سنگین قاعدگی
  4. وجود خون در ادرار
  5. خون دماغ شدن‌های مکرر
  6. ورم و درد مفاصل

اگر هرکدام از این علائم بالا و غیر طبیعی باشند در این حالت نقص فاکتور های انعقادی وجود دارد و فرد مشکوک وادار به انجام آزمایش PT است و می تواند تفسیر آزمایش PT در آزمایشگاه فارابی تهران را برای اطمینان خاطر بیشتر خود انتخاب کند.

آزمایش PT چگونه انجام می شود؟

این آزمایش جزو آن دسته از آزمایش های سخت و دشوار نمی باشد و بسیار آسان در چند دقیقه انجام می شود. در آزمایشگاه فارابی برای نمونه گیری از ساعد خون دریافت می شود و با یک لوله آزمایش منتقل می شود. و در نهایت این نمونه خون ها برای انجام آزمایش مورد نظر به آزمایشگاه ارسال می شود تا بطور دقیق ارزیابی شود.

تفاوت تست PT و آزمایش PTT چیست؟

دو تست آزمایشگاهی برای تخمین اختلالات انعقادی استفاده می‌شوند که شامل آزمایش پروترومبین (PT) که با اندازه‌گیری سرعت لخته شدن خون می پردازند و سیستم انعقاد خون را می‌سنجد و آزمایش PTT که به طور مستقیم نقایص احتمالی موجود در سیستم انعقادی و عملکرد فاکتورهای دخیل در لخته شدن خون را بررسی می‌کند.
تست PT به منظور اندازه‌گیری سرعت لخته شدن خون و کمک به تشخیص اختلالات انعقاد خون مورد استفاده قرار می‌گیرد.
برای انجام این آزمایش یک نمونه خون از فرد گرفته می‌شود و سپس خون کلسیم زدایی می‌شود. تا از شروع فرآیند لخته شدن قبل از آزمایش جلوگیری گردد. زمان نرمال PT در محدوده ۱۵-۱۱ ثانیه بیانگر این است که فرد از مقادیر طبیعی فاکتورهای انعقادی برخوردار است.
بالا بودن زمان PT نشان دهنده کمبود یکی از فاکتورهای VII، X، V، پروترومبین یا فیبرینوژن است و یا ممکن است به معنای کمبود ویتامین K باشد. در مقابل، آزمایش PTT به منظور بررسی اختلالات خونریزی دهنده و همچنین پایش بیمارانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. که داروهای ضد انعقاد مانند هپارین (Heparin) مصرف می‌کنند.
در تست PTT یکپارچگی سیستم ذاتی انعقاد خون شامل فاکتورهای XII، XI، VIII، IX و مسیرهای لخته شدن سنجیده می‌شود. افزایش سطح PTT در یک فرد مبتلا به اختلال خونریزی دهنده به احتمال زیاد بیانگر فقدان یکی از فاکتور لخته شدن خون یا معیوب بودن آن است.
بیماری‌های کبدی باعث کاهش تولید فاکتورهای انعقادی و افزایش PTT می‌شوند.

پیشنهاد نهایی برای شما سروران گرامی

اگر دارای شرایط ذکر شده هستید. و خواهان دانستن فواید و مضرات لخته شدن خون تصمیم به انجام آزمایش PT دارید برای اطمینان خاطر خود می توانید این آزمایش را در آزمایشگاه فارابی انجام دهید.

تفسیر آزمایشPT در آزمایشگاه فارابی در تهران باعث شد است. نتایج آزمایش بطور دقیق بررسی می شود و جای هیچ شک و شبهه ای باقی نخواهد ماند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و نوبت گیری با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه

تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر

۵/۵ - (۲ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + 12 =