آزمایش SGPT چگونه انجام می شود؟ | آزمایشگاه فارابی

انجام آزمایش SGPT در مرکز مجهز - آزمایشگاه فارابی


معرفی آزمایش SGPT در آزمایشگاه فارابی 

SGPT یا ALT آنزیمی است که در کبد تولید و ذخیره می شود. کبد یکی از اجزای مهم در بدن شناخته می شود که وظیفه آن تولید پروتئین های خون و حذف مواد سمی می باشد.
آنزیم های مختلفی از طریق سلول های کبد می توانند در روند تولید پروتئین در کبد دخالت داشته باشند که یکی از این آنزیم ها SGPT می باشد. این آنزیم در صورت آسیب به سلول های کبدی در خون آزاد می شود و جهت اطلاع از آسیب های کبدی در آزمایش SGPT اندازه گیری می شود.
اگر شما هم نیز اطلاعات کافی را در رابطه با آزمایش SGPT ندارید تا انتهای مطلب را مطالعه فرمائید تا در رابطه با اینکه آزمایش SGPT چیست؟ اطلاعات مفیدی را کسب نمائیم.

دعوت می کنیم در ادامه اندک زمانی را برای مطالعه مطالب پیش رو با ما همراه باشید.

آزمایش SGPT چیست و چگونه انجام می شود؟

در پاسخ به اینکه آزمایش SGPT چیست؟ باید بگوییم که آزمایش SGPT یک آزمایش خون است که به منظور بررسی عملکرد کبد انجام می گیرد. SGPT که یک آنزیم در سلول های کبدی می باشد در این آزمایش اندازی گیری می شود تا اطلاعات لازم در رابطه با آسیب ها و التهابات کبدی دریافت شود.
در مواقعی که بیمار نشانه هایی از بیماری کبد همچون تهوع، استفراغ، احساس درد در ناحیه راست شکم و زرد شدن رنگ پوست داشته باشد ممکن است پزشک انجام آزمایش SGPT را تجویز نماید.
این آزمایش بسیار ساده است و همچون سایر آزمایشات خون انجام می گیرد. برای انجام آزمایش SGPT نیازی به ناشتا بودن نیست و فقط توصیه می شود در صورتی که داروهای خاصی را مصرف می نمائید به اطلاع پزشک برسانید. در ابتدا محل مورد نظر برای نمونه گیری با الکل ضد عفونی می شود و سپس از ناحیه ورید نمونه گیری خون انجام می گیرد و برای ارزیابی به آزمایشگاه ارسال می گردد. پس از دریافت نتایج آزمایش، تفسیر آزمایش شما بایستی توسط پزشکان صورت بگیرد تا با بررسی میزان ALT در خون شما عملکرد کبد مشخص گردد.

آزمایش SGPT و نحوه انجام آن | آزمایشگاه فارابی
نمونه گیری خون توسط پرسنل مجرب – آزمایشگاه فارابی

میزان نرمال SGPT در آزمایش چقدر است؟

به طور کلی میزان نرمال SGPT در آزمایش خون در حدود ۷ تا ۵۶ واحد در لیتر می باشد که این میزان ممکن است بر اساس سن و جنس هر فرد مقداری متفاوت باشد. در صورتی که در تفسیر نتایج این میزان بالاتر مشاهده شود می تواند نشان از آسیب های کبدی باشد که در اینصورت حتماً بایستی توسط پزشک متخصص معاینه صورت بگیرد.
از مهم ترین دلایل افزایش سطح SGPT در خون می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  1. مصرف بیش از حد الکل
  2. بیماری های هپاتیت C ،B و A
  3. مصرف برخی از داروها مانند داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی
  4. بیماری های کبدی همچون سیروز کبد
  5. بیماری کبد چرب
  6. مصرف بیش از حد ویتامین A
  7. انسداد مجاری صفراوی
  8. التهاب پانکراس
  9. بیماری دیابت
  10. آسیب به کلیه ها

چگونه می توان سطح SGPT را در خون کاهش داد؟

در صورتی که سطح SGPT در آزمایش خون بالا نشان داده شود بایستی فوراً به پزشک متخصص برای درمان و نیز یافتن علت زمینه ای آن مراجعه گردد. لذا برخی از نکات مهم هستند که رعایت آن می تواند منجر به کاهش SGPT شود که برخی از آن ها عبارتند از:
داشتن یک رژیم غذایی سالم می تواند در کاهش میزان SGPT و جلوگیری از آن مؤثر باشد. از جمله رژیم غذایی متناسب می توان به مصرف غذاهای دارای پروتئین همچون ماهی و مرغ، مصرف منظم سبزیجات و میوه ها و جلوگیری از مصرف غذاهای سرخ کردنی اشاره کرد.
همانطور که در این مطلب اشاره نمودیم مصرف بیش از حد الکل یکی از عاملان مؤثر در افزایش میزان SGPT می باشد. از همین رو توصیه می شود مصرف الکل و دخانیات را به حداقل برسانید تا سلامت کبد شما حفظ گردد.
اگر داروهای خاصی را مصرف می نمائید حتماً به پزشک اطلاع دهید زیرا برخی داروها ممکن است موجب افزایش سطح SGPT در خون شوند.
فعالیت بدنی و کاهش وزن از دیگر اقداماتی است که می تواند به کاهش میزان این آنزیم کمک کند.

کاربردهای آزمایش SGPT

در اینجا می خواهیم در رابطه با اینکه آزمایش SGPT چیست؟ اطلاعاتی را درباره کاربرد آن کسب نمائیم. همانطور که تا به اینجای مطلب دریافتید آزمایش SGPT یک آزمایش خون است که برای ارزیابی عملکرد و سلامتی کبد انجام می گیرد.
میزان آنزیم ALT در خون زمانی افزایش می یابد که سلول های کبدی آسیب می بینند. زیرا این آنزیم از سلول های کبدی آزاد می شود و به داخل خون جریان می یابد. انجام این آزمایش می تواند کمک کند تا میزان این آنزیم در خون اندازی گیری شود تا آسیب های کبدی تشخیص داده شوند.
لازم به ذکر است که انجام این آزمایش به تنهایی برای تشخیص بیماری های کبد کافی نبوده و ممکن است که پزشک این آزمایش را همراه با آزمایش SGOT درخواست نماید. در بسیاری از بیماری های کبدی میزان SGPT از SGOT بیشتر است و می تواند نشان از هپاتیت الکلی یا سیروز باشد.
علاوه بر این آزمایش SGPT برای پیگیری و پایش درمان بیماری های کبدی مورد استفاده قرار می گیرد. پزشکان با تجویز این آزمایش در طول درمان برای بیماران خود می توانند از تغییرات سطح ALT در خون اطلاع یابند و شرایط بهبودی را بررسی نمایند.

بهترین آزمایشگاه تخصصی برای آزمایش SGPT | آزمایشگاه فارابی
جوابدهی دقیق آزمایش در کمترین زمان – آزمایشگاه فارابی

چه زمانی آزمایش SGPT انجام می گیرد؟

  1. زمانی که فرد دارای علائمی همچون تهوع، درد در ناحیه راست شکم، خستگی و بی حالی و یرقان است پزشک آزمایش SGPT را تجویز خواهد کرد.
  2. در صورتی که قبلاً دچار بیماری کبد بوده اید یا در خانواده سابق بیماری های کبدی دارید برای نظارت و بررسی عملکرد کبد آزمایش SGPT انجام می گیرد.
  3. افرادی که به دلایل مصرف الکل و بیماری های دیابت در معرض بیماری های کبد قرار دارند این آزمایش برای آن ها تجویز می گردد.
  4. در برخی موارد ممکن است که پزشک برای تشخیص های زود هنگام بیماری های کبد این آزمایش را تجویز نماید.

یشنهاد پایانی به شما همراهان گرامی

در این مطلب به بررسی اینکه آزمایش SGPT چیست؟ پرداختیم. شما می توانید برای انجام آزمایش SGPT و تست های کبدی دیگر به آزمایشگاه تخصصی فارابی مراجعه نمائید. این آزمایشگاه به صورت مجهز و توسط پرسنل مجرب خود خدمات آزمایشگاهی را حتی در منزل ارائه می نماید و با جوابدهی سریع در خدمت شما عزیزان است.

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه

تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر

۵/۵ - (۲ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده + پنج =