انجام آزمایش SGPT در مرکز تخصصی معتبر | آزمایشگاه فارابی

بهترین مرکز برای انجام آزمایش SGPT - آزمایشگاه فارابی


آزمایش ALT یا SGPT خون چیست؟

آزمایش SGPT جهت اندازه گیری میزان آنزیم ALT در خون انجام می شود. معمولاً این آنزیم در بسیاری از قسمت های مختلف بدن وجود دارد و میزان بالای آن در خون می تواند نشان از وجود آسیب های کبدی باشد. در واقع زمانی که کبد دچار آسیب می شود این آنزیم در خون آزاد می شود که با اندازه گیری آن در خون می توان به بررسی بیماری های کبدی پرداخت. اما نحوه آزمایش ALT یا SGPT خون چگونه است؟ برای دریافت پاسخ با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید تا به بررسی نحوه انجام این آزمایش بپردازیم.

لطفاً در ادامه برای بهره مندی از مطالب پیش رو ما را همراهی کنید.

آزمایش SGPT چیست؟

آزمایش SGPT یکی از آزمایش های خون است که به منظور بررسی و ارزیابی عملکرد کبد انجام می گیرد. این آزمایش سطح ALT را در خون اندازه گیری می کند که از طریق آن می توان از آسیب های کبدی اطلاع یافت. البته لازم به ذکر است برای اطلاع از آسیب کبد تنها این آزمایش کافی نبوده و پزشک در کنار آزمایش SGPT تست های دیگری را نیز درخواست خواهد نمود.
پیش از انجام این آزمایش نیازی به ناشتا بودن نیست. لذا مصرف برخی از داروها ممکن است در نتایج آزمایش شما تأثیرگذار باشند، از همین رو بایستی پیش از انجام آزمایش، پزشک خود را در رابطه با داروهایی که مصرف می کنید در اطلاع قرار دهید. همچنین انجام ورزش های سنگین می تواند سطح آنزیم های کبد را افزایش دهد به همین دلیل اگر ورزش های سنگین انجام می دهید بهتر است به پزشک اطلاع دهید.
اما نحوه آزمایش ALT یا SGPT خون چگونه است؟ نحوه انجام این آزمایش بسیار ساده بوده و شامل مراحل ذیل می شود:

  1. در ابتدا تکنسین آزمایشگاه با استفاده از محلول ضد عفونی کننده محل مورد نظر را برای تزریق ضد عفونی می کند.
  2. سپس نواری را بر روی بازوهای شما می بندد که با این کار جریان خون متوقف شود تا رگ های خونی بهتر قابل مشاهده باشند.
  3. پس از پیدا کردن رگ خون با استفاده از سرنگ نمونه گیری خون انجام می گیرد که ممکن است با کمی سوزش همراه باشد.
  4. با نمونه گیری خون گاز استریل بر روی محل مورد نظر قرار می گیرد و نمونه خون برای ارزیابی به آزمایشگاه ارسال می شود.
آزمایش SGPT چگونه انجام می شود؟ | آزمایشگاه فارابی
اندازی گیری آنزیم های کبدی با آزمایش خون – آزمایشگاه فارابی

هدف از انجام آزمایش SGPT چیست؟

این آزمایش با هدف ارزیابی عملکرد کبد انجام می گیرد و ممکن است در کنار آن آزمایش های دیگری نیز درخواست شود. زمانی که فرد با علائمی همچون استفراغ و تهوع، یرقان، احساس درد در ناحیه راست شکم و تیره شدن رنگ ادرار همراه باشد ممکن است پزشک آزمایش SGPT را برای او تجویز نماید.
همچنین در بیمارانی که دارای بیماری های کبدی هستند و درمان خود را طی می کنند آزمایش SGPT برای پیگیری روند درمان انجام می گیرد و نشان می دهد که  بهبودی بیمار با روند درمان چگونه طی می شود.
آزمایش SGPT در افرادی که در معرض عوامل خطرزای بیماری های کبدی قرار دارند نیز درخواست می شود. از جمله این عوامل عبارتند از:

  1. سابقه خانوادگی بیماری های کبدی
  2. مصرف بیش از حد الکل
  3. مصرف داروهای خاص برای دیابت
  4. مشکلات اضافه وزن در فرد

بالا بودن SGPT در آزمایش خون چیست؟

علاوه بر اینکه نحوه آزمایش ALT یا SGPT خون چگونه است؟ یکی از سوالاتی که برای تمامی مراجعه کنندگان ایجاد می شود در رابطه با نفسیر این آزمایش است. افزایش سطح SGPT در آزمایش خون می تواند به معنی آسیب یا التهابات کبدی باشد. لذا برخی از بیماری هایی که با افزایش این آنزیم ممکن است وجود داشته باشد شامل سیروز کبدی، هپاتیت، پانکراتیت و کبد چرب می باشد که برای شناسایی دقیق تر آن بایستی آزمایشات دیگری صورت بگیرد.
به طور کلی گفته می شود که سطح نرمال این آنزیم در خون باید بین ۷ تا ۵۶ واحد در لیتر باشد که ممکن است این مقدار بر اساس جنس، سن و شرایط هر فرد متفاوت باشد، از همین رو برای تفسیر دقیق نتایج آزمایش خود بهتر است به پزشکان متخصص مراجعه نمائید.

آزمایش های مرتبط با SGPT

همانطور که در مطالب بالا اشاره کردیم در کنار آزمایش SGPT ممکن است آزمایش های دیگری نیز برای تشخیص دقیق بیماری انجام بگیرند که در ادامه به بررسی این آزمایشات خواهیم پرداخت:

تست آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)

آنزیم دیگری که برای تشخیص آسیب های کبدی در آزمایش خون اندازه گیری می شود آنزیم AST است. این آنزیم در مقایسه با ALT در سایر قسمت های بدن نیز غلظت بیشتری دارد. این دو آنزیم برای تشخیص بیماری های کبدی اغلب با هم درخواست می شوند که معمولاً در بسیاری از اختلالات کبدی میزان ALT از AST بیشتر می باشد.

تست آلکالین فسفاتاز (ALP)

آنزیم ALP از آنزیم های دیگر کبد است که در بافت های دیگر بدن نیز یافت می شود. این آنزیم برای تشخیص مشکلات کبدی در خون اندازه گیری می شود و می تواند با آنزیم های دیگر کبد همچون ALT و AST درخواست شود. آنزیم ALP در اکثر موارد برای بررسی انسداد مجاری صفراوی داخل و خارج کبد انجام می گیرد. لذا از آنجا که این آنزیم در استخوان ها نیز وجود دارد برای تشخیص اختلالات استخوانی نیز درخواست می شود.

نحوه انجام تست SGPT | آزمایشگاه فارابی
انجام تست های کبدی در مرکز تخصصی – آزمایشگاه فارابی

آزمایش آلبومین

آلبومین از پروتئین های کبدی است که بسیاری از عملکردهای بدن را انجام می دهد. با انجام این آزمایش کیفیت ساخت پروتئین ها توسط کبد اندازه گیری می شود و زمانی که میزان آن در نتایج آزمایش کم باشد می تواند به معنی اختلال در کبد و عفونت و التهابات کبدی باشد.

آزمایش بیلی روبین

بیلی روبین ماده زائدی است که از تجزیه گلبول های قرمز خون ایجاد می شود که پیش از اینکه از طریق مدفوع دفع شود از کبد عبور می کند. زمانی که کبد دچار آسیب است نمی تواند این ماده را به درستی پردازش کند که به همین دلیل سطح بیلی روبین در آزمایش غیر طبیعی مشاهده خواهد شد.
زمانی که در تفسیر نتایج آزمایش میزان بیلی روبین بالا باشد می تواند نشان از اختلال در عملکرد کبد باشد.

پیشنهاد پایانی به شما سروران عزیز

در این مطلب با ارائه مطالب مفید به بررسی اینکه نحوه آزمایش ALT یا SGPT خون چگونه است؟ پرداختیم. شما می توانید آزمایش SGPT و سایر انواع تست کبد را در محیط آرام و مجهز آزمایشگاه فارابی انجام دهید و نتایج آن را به صورت دقیق و در کمترین زمان تحویل بگیرید.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر از طریق شماره های ذیل با ما در ارتباط باشید.

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه

تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر

۵/۵ - (۱ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 5 =