تفسیر آزمایش کلستریدیوم دیفیسل در آزمایشگاه فارابی
آزمایش کلستریدیوم دیفیسل برای تشخیص و ارزیابی عفونت کلستریدیوم دیفیسل انجام می گیرد.
کلستریدیوم دیفیسل یک نوع باکتری بی هوازی و بخشی از فلور نرمال مجاری گوارشی است که منجر به کولیت ناشی از داروهای آنتی بیوتیک می شود.
در این مطلب قصد داریم ضمن دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه به آزمایش کلستریدیوم دیفیسل، تفسیر آزمایش کلستریدیوم دیفیسل را مورد بررسی قرار دهیم.
شما می توانید برای انجام آزمایش کلستریدیوم دیفیسل به آزمایشگاه فارابی مراجعه نمائید و در محیط پاکیزه و مجهز این تست را انجام داده و در کمترین زمان پاسخ آن را دریافت کنید.
جهت آشنایی با مطالب پیش رو ۳ دقیقه ای را با ما همراه باشید.
آزمایش کلستریدیوم دیفیسل چیست؟
آزمایش کلستریدیوم دیفیسل یک روش برای تشخیص عفونت کلستریدیوم دیفیسل در بدن است.
از جمله عوارض ناشی از درمان با داروهای آنتی بیوتیک می توان بیماری اسهال را نام برد که با مصرف داروی کلیندامایسین این بیماری در حالت های شدیدتر یا AAC شیوع می یابد و حتی ممکن است با شدت بالینی بیشتری همچون PMC نیز همراه باشد.
در واقع عفونت کلستریدیوم دیفیسل یکی از عوامل ابتلا به AAC و PMC است که در نوع های مختلفی اعم از توکسین A و B وجود دارد. لذا برای تشخیص توکسین A و B آزمایش کلستریدیوم دیفیسل با نمونه های مدفوع انجام می گیرد.
این دو نوع سم در آسیب شناسی بیماری نقش مهمی را ایفا می کنند و از همین جهت ارزیابی آن برای تشخیص دقیق بیماری از اهمیت بالایی برخوردار است.
دلایل انجام آزمایش کلستریدیوم دیفیسل
آزمایش کلستریدیوم دیفیسل می تواند به دلایل متعددی درخواست شود که در ادامه مطلب به بررسی مهم ترین آن ها خواهیم پرداخت.
یکی از مهم ترین دلایل درخواست آزمایش کلستریدیوم دیفیسل، تشخیص سم C. difficile می باشد که این سم در بیماران مبتلا به اسهال که بیش از ۵ روز با داروهای آنتی بیوتیک تحت درمان بوده اند مورد بررسی قرار می گیرد.
لذا این سم در بیماران اسهال که تجربه درمان با آنتی بیوتیک را نداشتند اما در بخش های جراحی یا آی سی یو بستری بوده اند نیز ارزیابی می شود.
با مشاهده علائمی نظیر اسهال، درد شکم، مدفوع خونی و لکوسیتوز این آزمایش انجام می گیرد تا با تشخیص به موقع درمان مناسب صورت گیرد.
از جمله دلایل دیگر برای درخواست آزمایش کلستریدیوم دیفیسل می توان به کنترل عفونت اشاره کرد.
با شناسایی عفونت کلستریدیوم دیفیسل در بیماران انجام اقدامات لازم برای کنترل عفونت اهمیت پیدا می کند. چرا که این عفونت مسری بوده و می تواند شیوع پیدا کند.
در بیمارانی که پیش از این عفونت کلستریدیوم دیفیسل در آن ها تشخیص داده شده است برای نظارت و ارزیابی از نحوه درمان و اثر بخشی آن آزمایش کلستریدیوم دیفیسل درخواست می شود.
نحوه انجام آزمایش کلستریدیوم دیفیسل
حال در این بخش از مطلب می خواهیم نحوه انجام آزمایش کلستریدیوم دیفیسل را مورد بررسی قرار دهیم.
برای انجام این آزمایش نیازی به آمادگی های خاصی نخواهد بود و فقط لازم است نا چندین نکات را مورد توجه قرار دهید که عبارتند از:
- پیش از انجام آزمایش در صورتی که داروهای خاصی را مصرف می کنید حتماً به پزشک اطلاع دهید.
- توصیه می شود تا دو هفته پیش از انجام آزمایش از مصرف داروهای ضد انگلی، ضد اسهال و داروهای آنتی بیوتیک خودداری کنید.
- تست مدفوع را در دوران قاعدگی انجام ندهید.
- برای انجام این آزمایش حتماً از دستکش استفاده کنید چرا که مدفوع می تواند آلوده به میکروب باشد.
- پیش از جمع آوری مدفوع ادرار کنید تا نمونه مدفوع شما با ادرار ترکیب نشود.
- نمونه مدفوع را در ویال های استریل جمع آوری کنید و تحویل آزمایشگاه دهید.
- از جمع آوری نمونه مدفوع از کاسه توالت خودداری کنید.
علائم عفونت کلستریدیوم دیفیسل
زمانی که بیمار با علائمی که در مطلب ذیل به آن اشاره می کنیم به پزشک مراجعه می کند، پزشک آزمایش کلستریدیوم دیفیسل را درخواست خواهد نمود.
در صورتی که بیمار مبتلا به اسهال آبکی بیشتر از سه بار در روز باشد پزشک توصیه می کند آزمایش کلستریدیوم دیفیسل را انجام دهد.
بیمارانی که اخیراً در بیمارستان ها بستری بوده و به مدت طولانی تحت مراقبت های بهداشتی قرار داشتند از آنجا که بیشتر در معرض این نوع عفونت قرار گرفته اند با انجام این آزمایش می توانند از صحت سلامتی خود اطمینان یابند.
احتمال بروز عفونت کلستریدیوم دیفیسل در کسانی که اخیراً از داروهای آنتی بیوتیک استفاده کردند نیز بسیار است. چرا که آنتی بیوتیک ها در بدن می توانند منجر به افزایش سطح سم C. difficile شوند.
مدفوع خونی از جمله علائم دیگری است که در برخی از بیماران مشاهده می شود. وجود خون در مدفوع می تواند از علل های ابتلا به عفونت کلستریدیوم دیفیسل باشد. از همین رو آزمایش کلستریدیوم دیفیسل برای اطمینان از عدم ابتلا به این عفونت انجام می گیرد.
تفسیر نتایج آزمایش کلستریدیوم دیفیسل
برای تفسیر آزمایش کلستریدیوم دیفیسل چندین عامل مورد توجه قرار می گیرند. در صورتی که ژن سم C. difficile و سم C. difficile مثبت باشد وجود علائم اسهال در بیمار می تواند به دلیل وجود C. difficile در بدن باشد.
لذا نتیجه مثبت برای باکتری C. difficile و نتیجه منفی برای سم C. difficile به معنی وجود عفونت در دستگاه گوارش است که میزان قابل تشخیص از سم را تولید نمی کند.
نتایج منفی آزمایش می تواند نشان دهنده عدم وجود سموم در بدن باشد. در برخی مواقع نتایج آزمایش به صورت مبهم خواهد بود که در اینصورت برای تفسیر آزمایش کلستریدیوم دیفیسل به صورت دقیق نیاز به تکرار آزمایش با همین روش یا روش های جایگزین می باشد.
راهکارهای مؤثر برای پیشگیری از ابتلا به عفونت کلستریدیوم دیفیسل
در ادامه چندین راهکار مهم که برای پیشگیری از ابتلا به این عفونت مؤثر هستند را برای شما بیان خواهیم نمود:
- ضد عفونی کردن مرتب دست در محیط های بیمارستان
- شست و شوی دست ها پس از هر بار رفتن به سرویس های بهداشتی
- تمیز کردن توالت و اتاق ها به صورت مرتب
- رعایت نکات بهداشتی در محیط های درمانی و بیمارستان ها
پیشنهاد پایانی به سروران گرامی
عفونت کلستریدیوم دیفیسل یکی از علل های شایع بیماری اسهال در افرادی است که مبتلا به این بیماری می شوند. با انجام آزمایش کلستریدیوم دیفیسل می توان از ابتلا به این عفونت آگاهی یافت.
در صورتی که قصد انجام آزمایش کلستریدیوم دیفیسل را دارید می توانید با مراجعه به آزمایشگاه فارابی در محیط مجهز و پیشرفته و با برخورداری از پرسنل ماهر این آزمایش را در کمترین زمان انجام دهید.
در صورت داشتن هر گونه پرسش در رابطه با نحوه انجام و تفسیر آزمایش کلستریدیوم دیفیسل با شماره های ذیل تماس حاصل نمائید.
راه های ارتباطی با ما
آدرس آزمایشگاه
تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر
بدون دیدگاه