آزمایش آنتی بادی کرونا پس از تزریق واکسن ( آنتی بادی های نوترالیزان) :
برخی افراد تمایل دارند آزمایش SARS.COV2 (S1RBD) Neutralizing IgG را پس از دریافت واکسن انجام دهند تا مطمئن شوند واکسن کرونا تاثیر داشته است یا خیر ؟
این تست میتواند سطح آنتی بادی های دفاعی تولید شده بر اثر دریافت واکسن کرونا را اندازه گیری کند. بنابراین می توان از آنها برای تشخیص عملکرد صحیح واکسن استفاده کرد.
با انجام آزمایش SARS.COV2 (S1RBD) Neutralizing IgG افراد متوجه میزان آنتی بادی تولید شده در بدن خود می شوند.
یکی از دلایلی که در حال حاضر افراد ترجیح می دهند پس از دریافت واکسن کرونا تست آنتی بادی بدهند شیوع گسترده سویه های کرونا است که جهش یافته اند.
برخی متخصصین معتقدند که لازم نیست همه ی افراد پس از دریافت واکسن کرونا حتماً تست آنتی بادی بدهند. همچنین سازمان بهداشت جهانی آزمایش آنتی بادی کرونا بعد از واکسن را تنها برای افرادی که علائم بیماری دارند توصیه میکند.
چه مدت پس از دریافت واکسن کرونا، آنتی بادی تولید می شود و می توان آزمایش داد؟
اغلب در واکسن های تولید شده باید دو دوز تزریق شود که با فاصله زمانی مشخص بسته به نوع واکسن تزریق می شوند تا بدن فرد حداکثر ایمنی لازم را بدست آورد.
بدن افراد معمولا ۳۰ روز پس از دریافت دوز دوم واکسن کاملاً ایمن شده و مقدار آنتی بادی افزایش می یابد.
پس دو هفته پس از تزریق دوز دوم واکسن یا بعد از آن زمان مناسبی برای انجام آزمایش آنتی بادی کرونا (نمونه گیری خون) می باشد.
درصورت واکسینه شدن ولی منفی بودن تست آنتی بادی کرونا چه باید کرد؟
- در صورت دریافت نتیجه منفی آزمایش آنتی بادی، فرد واکسینه شده نباید نگران یا مضطرب باشد زیرا این آزمایش آنتی بادی های واکسن های کرونای موجود را که در برابر پروتئین سنبله ویروس ایجاد شده اند، تشخیص نمی دهد.
- همچنین نباید نتیجه مثبت آزمایش آنتی بادی کرونا خود را به عنوان نشاندهندهی سطح خاصی از ایمنی یا مصونیت در برابر عفونت کرونا در نظربگیرید. زیرا هنوز بطور قطعی مشخص نیست که اثر محافظتی واکسن های کرونا تا چه مدت در بدن پایدار است. بنابراین با فرض اینکه به مرور این محافظت کاهش می یابد رعایت پروتکل های بهداشتی و افزایش سطح ایمنی بدن بسیار مهم خواهد بود.