سرطان مری
سرطان مری سرطان ناشی از مری است، لوله غذایی که بین گلو و معده اجرا می شود.
علائم اغلب عبارتند از: مشکل در بلع و کاهش وزن. سایر علائم ممکن است شامل درد در هنگام بلع، صدای خیره کننده، غدد لنفاوی بزرگ (“غدد”) در اطراف کلفت، سرفه خشک و احتمالا سرفه یا استفراغ خون باشد.
دو نوع اصلی از این بیماری عبارتند از کارسینوم سلول سنگفرشی مری (که اغلب به اختصار ESCC نامیده می شود) که در کشورهای در حال توسعه رایج است و آدنوکارسینوما مری (EAC) که در کشورهای توسعه یافته رایج است. تعدادی از انواع کمتر رایج نیز رخ می دهد. کارسینوم سلول سنگفرشی ناشی از سلول های اپیتلیال است که خط مری است.
آدنوکاریسینوما ناشی از سلولهای غدد در حال حاضر در سومین قسمت مری است که اغلب در جایی که قبلا به نوع سلولی روده تبدیل شده اند (یک بیماری شناخته شده به عنوان مریض بارت است). گونه های سلول سنگفرشی عبارتند از تنباکو، الکل، نوشیدنی های بسیار گرم، فقیر رژیم غذایی و جویدن آدامس. شایعترین علل نوع آدنوکارسینوم عبارتند از سیگار کشیدن سیگار، چاقی و ریفلاکس اسید.
این بیماری توسط بیوپسی توسط اندوسکوپ انجام می شود (یک دوربین فیبر نوری).
پیشگیری شامل توقف سیگار و خوردن یک رژیم سالم است.
درمان مبتنی بر مرحله و مکان سرطان است، همراه با وضعیت کلی فرد و ترجیحات فردی.
سرطان های کوچک سلول های موضعی موضعی ممکن است با یک عمل جراحی به تنهایی با امید درمان درمان شوند.
در بیشتر موارد، شیمی درمانی با یا بدون پرتودرمانی همراه با جراحی استفاده می شود.
تومورهای بزرگتر ممکن است رشد خود را با شیمیدرمانی و پرتودرمانی کاهش دهند.
در صورت وجود بیماری گسترده، یا اگر فرد مبتلا به اندازه کافی مناسب برای انجام عمل جراحی باشد، مراقبت های تسکین دهنده اغلب توصیه می شود.
در سال ۲۰۱۲، سرطان مری هشتمین شایعترین سرطان در سراسر جهان با ۴۵۶۰۰۰ مورد جدید در سال است. این باعث مرگ ۴۰۰۰۰۰ نفر در سال است که از ۳۴۵۰۰۰ نفر در سال ۱۹۹۰ به ثبت رسیده است. رات در کشورهای مختلف متفاوت است و تقریبا نیمی از موارد در چین اتفاق می افتد. این در مردان حدود سه برابر بیشتر از زنان است. نتایج به میزان بیماری و سایر شرایط پزشکی مربوط می شود، اما به طور کلی اغلب دچار ضعف می شود، زیرا تشخیص اغلب دیر است. نرخ بقای پنج ساله حدود ۱۳٪ تا ۱۸٪ است.
مطالب بیشتر:
بدون دیدگاه