آشنایی با آزمایش SGOT در آزمایشگاه فارابی
آزمایش SGOT یک نوع آزمایش خون می باشد که با نام AST نیز شناخته می شود. این آزمایش خون برای بررسی عملکرد کبد تجویز می گردد و در آن AST که یکی از آنزیم های کبد است اندازه گیری می شود. در صورتی که فرد بیمار دارای علائمی ناشی از نارسایی کبد باشد ممکن است که پزشک انجام این آزمایش را در کنار دیگر آزمایش های لازم درخواست کند، زیرا در این آزمایش بیماری های مربوط به کبد به سرعت قابل تشخیص خواهند بود.
اگر شما هم مایل هستید در رابطه با اینکه آزمایش SGOT چیست؟ اطلاعات بیشتری را کسب کنید حتماً تا انتهای این مطلب را مطالعه فرمائید.
دعوت می کنیم در ادامه دقایقی را برای مطالعه مطالب پیش رو با ما همراه باشید.
SGOT در آزمایش خون چیست؟
کبد یکی از اجزای مهم در بدن به شمار می رود که وظیفه سوخت و ساز در بدن را بر عهده دارد. در مواقعی که مواد غذایی همچون پروتئین در کبد تجزیه می شود نیاز به آنزیم خواهد بود.
SGOT یا AST یک نوع آنزیم است که در کبد و با میزان کمی در قلب و ماهیچه ها وجود دارد. در مواقعی که کبد دچار بیماری می شود این آنزیم وارد خون می شود و میزان آن در خون به سطح بالایی می رسد.
لذا از همین رو در پاسخ به اینکه آزمایش SGOT چیست؟ باید بگوییم که آزمایش SGOT میزان این آنزیم در خون را اندازه گیری می کند تا آسیب های وارد شده به کبد ارزیابی گردند. آزمایش SGOT به عنوان بخشی از آزمایش های عملکرد کبد است و انجام آن می تواند برای تشخیص بیماری های کبدی و آگاهی از میزان شدت آن به پزشک کمک کند.
آزمایش SGOT چگونه انجام می شود؟
نحوه انجام این آزمایش بسیار ساده است و از طریق نمونه گیری از خون در ناحیه ورید بازو انجام می گیرد. نمونه خون پس از جمع آوری در ویال کوچک نگهداری می شود تا مورد بررسی قرار بگیرد.
لذا بایستی پیش از انجام آزمایش برخی نکات را در نظر بگیرید. دو روز پیش از انجام آزمایش از مصرف هر گونه دارو بدون تجویز پزشک خودداری کنید و بهتر است داروهایی را که استفاده می کنید به اطلاع پزشک برسانید.
توصیه می شود پیش از انجام آزمایش مایعات زیاد بنوشید تا جمع آوری نمونه خون شما راحت تر انجام بگیرد.
آزمایش SGOT چه بیماری هایی را نشان می دهد؟
بد نیست بدانید که با انجام این آزمایش چه بیماری هایی قابل تشخیص خواهند بود. بیماری های کبدی همچون هپاتیت، کبد چرب و سیروز کبدی با تست SGOT تشخص داده می شود. هر یک از این بیماری ها ممکن است بر اثر مصرف زیاد الکل و یا سایر عوامل ویروسی در فرد ایجاد شوند. ضمناً آسیب هایی که بر اثر مصرف دارو در کبد اتفاق می افتند می توانند منجر به افزایش سطح SGOT در خون شوند که با انجام این آزمایش قابل شناسایی خواهند بود.
لذا علاوه بر بیماری های کبدی، ممکن است آزمایش SGOT برای تشخیص بیماری های دیگری مورد استفاده قرار بگیرد که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.
بیماری های قلبی
زمانی که با ایجاد حملات قلبی به عضلات قلب آسیب وارد می شود می تواند منجر به افزایش سطح AST شود که این آنزیم برای تشخیص حملات قلبی با آزمایش SGOT مورد بررسی قرار می گیرد.
آسیب های عضلانی
آسیب های شدیدی که به عضلات وارد می شود و نیز التهاب عضلات از جمله مورادی هستند که میزان AST را در خون افزایش می دهند. در واقع بیماری هایی همچون میوزیت موجب آسیب عضلاتی می شوند و این موضوع منجر به تجزیه شدن سلول ها می گردد. در نتیجه این سلول ها در خون تجمع پیدا می کنند و موجب افزایش سطح این AST در خون می شوند.
علائم بالا بودن میزان AST
پزشک معمولاً با مشاهده علائمی که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم نمود آزمایش SGOT را تجویز می نماید. لذا در صورتی که شما هم با این علائم مواجه هستید بهتر است سریعاً به پزشک مراجعه نمائید.
از جمله علائم مرتبط با اختلالات کبدی عبارتند از:
- تورم در شکم
- دل درد
- کم اشتها بودن
- وجود زردی
- تورم در پاها
- احساس خارش در بدن
- احساس ضعف و خستگی
لذا در صورتی که فرد در معرض عواملی همچون اضافه وزن، مصرف بیش از حد الکل، سابقه خانوادگی در ابتلا به بیماری کبدی، ابتلا به بیماری دیابت و مصرف داروهایی که منجر به بیماری کبد می شوند قرار داشته باشد این آزمایش می تواند برای اطمینان از صحت و سلامتی فرد تجویز گردد.
تفسیر آزمایش SGOT
آزمایش SGOT چیست؟ و تفسیر آن به چه صورت است؟ در ادامه مطلب برای اطلاع بیشتر به بررسی تفسیر این آزمایش می پردازیم.
در صورتی که در نتایج آزمایش میزان SGOT بالا باشد احتمال نشان از آسیب به اندام هایی همچون کبد، قلب و کلیه می باشد. معمولاً میزان نرمال این آنزیم می تواند بین ۵ تا ۴۰ واحد باشد که با توجه به میزان بالای آن پزشک ممکن است برای ارزیابی دقیق تر آزمایش های دیگری را تجویز نماید.
اگر سطح این آنزیم در خون بسیار بالا باشد می تواند نشان دهنده آسیب های شدید کبدی و هپاتیت حاد باشد.
لازم به ذکر است در برخی موارد احتمال دارد که در تفسیر آزمایشات خطا ایجاد شود، این مشکل زمانی ایجاد می شود که تعدادی از آنتی بیوتیک ها توسط بیمار مصرف شوند. به همین منظور بهتر است پیش از انجام آزمایش داروهایی که مصرف می کنید را به اطلاع پزشک برسانید.
آزمایش های دیگر مرتبط با SGOT
در صورتی که با آزمایش SGOT میزان آنزیم در خون بالا باشد پزشک برای تعیین بیماری و درمان آن ممکن است آزمایشات دیگری را نیز تجویز نماید که شامل موارد ذیل می باشند:
آزمایش ALT: از آنزیم های دیگر در کبد ALT است که برای تشخیص بیماری کبدی از AST دقیق تر است. پزشک با مقایسه میزان ALT و AST در خون میزان آسیب های کبدی را مورد بررسی قرار می دهد.
آلکالین فسفاتاز(ALP): این آنزیم در کبد و استخوان ها یافت می شود و در آزمایش نشان از بیماری های کبدی و انسداد صفراوی می باشد.
آزمایش بیلی روبین: افزایش میزان بیلی روبین در خون از عامل های مرتبط با بیماری های کبدی است.
پیشنهاد پایانی به شما سروران عزیز
در این مطلب به بررسی اینکه آزمایش SGOT چیست؟ پرداختیم. شما می توانید برای انجام این آزمایش به آزمایشگاه فارابی مراجعه نمائید. این آزمایشگاه یکی از مراکز تخصصی معتبر برای انجام آزمایش SGOT و تست های کبدی می باشد که با برخورداری از پرسنل مجرب و متخصص خود تفاسیر دقیق آزمایش را در کمترین زمان ارائه می نماید.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر از طریق راه های ارتباطی ذیل با پرسنل این مرکز تخصصی در ارتباط باشید.
راه های ارتباطی با ما
آدرس آزمایشگاه
تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر
بدون دیدگاه