میزان نرمال wbc در آزمایش ادرار چقدر است؟ | آزمایشگاه فارابی
WBC همان گلبولهای سفید خون یا لکوسیت است که از سلولهای تشکیل دهنده خون هستند و اعضای سیستم ایمنی بدن محسوب میشوند. سلولهای WBC در واقع نقش سد دفاعی بدن در برابر انواع میکروبها و بیماریها را دارند و سطح خونی آنها نشان دهنده وضعیت ایمنی بدن است. این سلولها به طور طبیعی در ادرار یافت نمیشوند. اگر آزمایش ادرار مثبت شود و وجود WBCها در خون تایید گردد، به معنای ابتلای فرد به عفونتهای ادراری است.
پدید آمدن عفونت در دستگاه ادراری مهمترین علت ورود WBC به ادرار و در نهایت مثبت شدن نتیجه آزمایش ادرار است. هر زمان که عفونت در بدن بوجود آید، سیستم ایمنی بدن تعداد سلولهای WBC را برای مبارزه با بیماری افزایش میدهد.
برای آنکه بدانید میزان نرمال wbc در آزمایش ادرار چقدر است؟ میتوانید با مشاورین آزمایشگاه فارابی تماس حاصل فرمایید و اطلاعات کافی در این زمینه را کسب کنید.
لطفاً ۳ دقیقه ای جهت مطالعه محتوای پیش رو با ما همراه باشید.
هدف از انجام آزمایش WBC
هدف از انجام این آزمایش، برای این است که بدانیم میزان نرمال wbc در آزمایش ادرار چقدر است؟ چرا که زیاد یا کم بودن مقدار WBC در آزمایش خون میتواند نشان دهنده بیماریهای زمینهای مختلف باشد. شمارش گلبولهای سفید خون، عفونتهای بدن را تشخیص میدهد. علاوه بر آن، انجام این آزمایش به پزشک در شناسایی بیماریهای مختلف از جمله بیماریهای خود ایمنی کمک میکند. این آزمایشات برای بررسی اثربخشی داروهای مختلف، پرتودرمانی و یا شیمیدرمانی بکار میرود.
شرایط انجام آزمایش WBC ادرار
برای آزمایش WBC ادرار، تنها نکته مهم این است که ناحیه تناسلی به خصوص اطراف دهانه مجرای ادرار پاکیزه باشد تا ادرار آلوده نشود. اگر آنتیبیوتیک مصرف میکنید و یا اخیرا مصرف کردهاید، پزشک خود را آگاه سازید.
چه زمانی آزمایش WBC تجویز میشود؟
معمولا پس از مشاهده علائمی همچون لرز، تب و بدن درد این آزمایش توسط پزشک به بیمار توصیه خواهد شد. در مواقعی افزایش بیش از اندازه گلبولهای سفید در خون، میتواند ناشی از عفونت باکتریال، عفونت کرمی، سرطانهای خونی و مصرف کورتون باشد. اگر این علائم را دارید، شاید بهتر باشد از پزشک متخصص خود مشاورههای لازم را بگیرید.
علائم بالا یا پایین بودن WBC در آزمایش خون کدام است؟
ممکن است شما آزمایش WBC بدهید و بدون اینکه علائم خاصی داشته باشید، متوجه شوید WBC در خون شما پایین است. در اینصورت باید با پزشک خود مشورت کنید، تا علت آن بصورت دقیق مورد بررسی قرار گیرد.
از علائم پایین بودن گلبولهای سفید در آزمایش خون، میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:
- تب
- لرز
- بدن درد
- سر درد
میزان نرمال WBC در آزمایش ادرار چقدر است؟
محدوده طبیعی لکوسیت در جریان خون بین ۴۵۰۰ – ۱۱۰۰۰ میکرو لیتر است. گاهی به علت ابتلا به برخی از عفونت یا بیماریها، مقداری از wbc وارد جریان ادرار میشود، که تعداد آنها معمولا ۵ الی ۲ عدد یا کمتر است. اگر شما مشکوک به عفونت ادراری باشید، احتمالا پزشک از شما میخواهد که آزمایش ادرار دهید. چرا که میزان بالای WBC نشان دهنده ابتلا به عفونت، التهاب یا اختلالات کلیوی است. معمولاً بیشتر گلبولهای سفید یافت شده در ادرار، از نوع نوتروفیل هستند.
بیماری های مرتبط با بالا بودن WBC در آزمایش ادرار
به چند علت ممکن است WBC به ادرار راه پیدا کند، که شامل موارد زیر است:
عفونت دستگاه ادراری
عفونتهای مثانه از شایعترین دلایل وجود WBC در ادرار به شمار میرود. عفونت ادراری ممکن است هر بخشی از سیستم ادراری از جمله مثانه، حالبها و کلیهها را تحت تاثیر قرار دهد.
دستگاه ادراری به ویژه مثانه، محل شایع ابتلا به عفونتهای باکتریایی میباشد.
عفونت دستگاه ادراری زمانی رخ میدهد که باکتریها از طریق مجرای ادرار وارد ادرار و در مثانه تکثیر شوند. خانمها نسبت به آقایون بیشتر در معرض خطر ابتلا به عفونت ادراری هستند.
سنگ کلیه
تعداد بالای گلبولهای سفید در ادرار میتواند نشان دهنده وجود سنگ کلیه باشد. در حالت طبیعی مقدار کمی از مواد معدنی در ادرار وجود دارد، اما سطح بالای این مواد ممکن است باعث ایجاد سنگ کلیه شود. اگر سنگ کلیه وارد حالب شود، میتواند جریان ادرار را مختل و موجب انسداد آن شود. اگر مسدود کند، با تجمع باکتریها در محل انسداد، عفونت ایجاد میشود. این آسیب منجر به مثبت شدن گلبول سفید در آزمایش ادرار خواهد شد.
عفونت کلیه
در صورت ابتلا به عفونت کلیه، تعداد WBC در ادرار زیاد میشود. عفونت کلیه اغلب از قسمت تحتانی دستگاه ادراری شروع و به کلیهها سرایت میکند. حتی در بعضی شرایط، باکتریها از سایر قسمتهای بدن از طریق جریان خون به کلیهها راه پیدا میکنند.
علت بالا بودن WBC در آزمایش خون
درصورت بالا بودن سطح WBC در آزمایش خون، یکی از موارد زیر علت آن است:
- مصرف داروهایی همچون اپی نفرین و کورتیکواستروئیدها
- غلظت بالای خون
- نقص سیستم ایمنی بدن
- بروز عفونت در بدن
- ایجاد نقص عملکرد در مغز استخوان
- آرتریت روماتوئید
- فعالیت بدنی زیاد
- آلرژی
- بارداری
- سیاه سرفه یا سل
- التهاب
- مصرف دخانیات
آیا وجود WBC در ادرار نشان دهنده مشکل جدی است؟
وجود گلبولهای سفید در ادرار، احتمال دارد که نشان دهنده التهاب کلیه یا مجاری ادراری به دلیل عفونت باکتریایی باشد. با این حال، توجه به این نکته ضروری است که آلودگی مجاری ادراری ناشی از نمونه گیری نادرست میتواند باعث وارد شدن گلبولهای سفید به ادرار شود. بدین ترتیب به یاد داشته باشید هنگام نمونهگیری، دستورالعملهای لازم را رعایت کنید.
یک پیشنهاد ویژه به سروران عزیز
در این مطالب به بررسی اینکه میزان نرمال wbc در آزمایش ادرار چقدر است؟ پرداختیم. شما عزیزان میتوانید برای کسب اطلاعات کاملتر از همه چیز درباره آزمایش ادرار با واحد ارتباطات آزمایشگاه طبی فارابی تماس حاصل فرمایید. آزمایشگاه تشخیص طبی فارابی با سالها تجربه و سوابق درخشان و با در اختیار داشتن کادر مجرب و تحصیل کرده، آماده خدمت رسانی به شما هموطنان گرامی میباشد.
راه های ارتباطی با ما
آدرس آزمایشگاه
تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر
بدون دیدگاه