نحوه انجام آزمایش AMH در مرکز تخصصی | آزمایشگاه فارابی

ارزیابی وضعیت تخمدان ها با آزمایش AMH -‌ آزمایشگاه فارابی


بررسی آزمایش AMH در آزمایشگاه فارابی 

تست AMH نوعی آزمایش خون است که میزان AMH را در خون اندازه گیری می کند. کلمه AMH به معنی هورمون آنتی مولرین است که این هورمون مهار کننده در بافت بیضه مردان و تخمدان زنان تولید می شود. این آزمایش معمولاً برای ارزیابی توانایی بانوان در تولید تخمک های که در بارداری امکان بارور شدن آن ها وجود دارد، انجام می گیرد و سطح این هورمون در آزمایش نشان می دهد که بانوان چه تعداد تخمک بالقوه دارند.
برای درک عمیق تر اینکه آزمایش AMH چیست؟ پیشنهاد می کنیم این مطلب را تا انتها مطالعه فرمائید تا ضمناً آزمایشگاه معتبر برای انجام این آزمایش را بشناسید.

لطفاً در ادامه جهت بهره مندی از مطالب پیش رو دقایق کوتاهی را همراه ما باشید.

هورمون آنتی مولرین چیست؟

در ابتدا بیایید برای بررسی اینکه آزمایش AMH چیست؟ هورمون آنتی مولرین که در این آزمایش اندازه گیری می شود را مورد بررسی قرار دهیم. هورمون AMH از هورمون های مهم در بدن است که نقش مهمی را در رشد اندام های جنسی جنین در دوران بارداری دارد. در نوزادان پسر این هورمون موجب شکل گیری بیضه ها و رشد اندام های جنسی مردانه می شود و میزان آن بسیار بالا است. این میزان تا سن دوسالگی نوزاد ادامه خواهد داشت و زمانی که کودک به سن بلوغ برسد به میزان حداقل خود خواهد رسید.
در کودکان دختر هورمون AMH به مرور و پیش از سنین بلوغ در تخمدان ترشح خواهد شد و سطح آن قبل از بلوغ افزایش می یابد. لذا تولید این هورمون در خانم ها پیش از یائسگی تا حد زیادی کاهش خواهد یافت.
سطح هورمون AMH با تعداد تخمک ها و ذخیره های تخمدان ارتباط مستقیمی دارد و از همین رو سطح بالای این هورمون در آزمایش می تواند نشان از تخمک های بیشتر و سطح پایین آن به معنی تخمک های کمتر باشد. لذا آزمایش AMH به همین منظور برای ارزیابی تعداد تخمک ها انجام می گیرد.

آزمایش AMH چه کاربردی دارد؟ | آزمایشگاه فارابی
آشنایی با کاربردهای آزمایش AMH – آزمایشگاه فارابی

کاربردهای آزمایش AMH

شاید برای شما هم این سوال ایجاد شود که آزمایش AMH برای چه مواردی استفاده می شود؟ در ادامه با ما همراه باشید تا برخی از کاربردهای آزمایش AMH را مورد بررسی قرار دهیم.

  1. بررسی تعداد و عملکرد تخمک ها در تخمدان
  2. ارزیابی سندرم تخمدان پلی کیستیک
  3. پیش بینی زمان شروع دوران یائسگی
  4. بررسی اندام تناسلی نوزادان
  5. ارزیابی اثر بخشی درمان سرطان تخمدان
  6. بررسی عملکرد بیضه ها
  7. تعیین سن تخمک گذاری
  8. پیش بینی نتایج درمان های ناباروری
  9. تخمک گذاری درمان ناباروری
  10. پیگیری روند درمان ناباروری
  11. پیش بینی باروری

نحوه انجام آزمایش AMH

این آزمایش بدون هیچ خطر و عوارض و به سهولت انجام می گیرد. در ابتدا ثبت درخواست برای آزمایش AMH بایستی صورت بگیرد و سپس نمونه گیری خون از طریق سوزن ظریفی انجام خواهد گرفت. لذا برای انجام آزمایش AMH نیاز به رعایت برخی شرایط خواهد بود که از جمله آن ها ناشتا بودن در روز انجام آزمایش است. گفته می شود که بهترین زمان برای انجام این آزمایش در دوران قاعدگی است زیرا در این دوره هورمون ها مقدار ثابتی را دارند.
علاوه بر موارد فوق توصیه می شود حتماً پیش از آزمایش در رابطه با داروهایی که مصرف می نمائید با پزشک مشورت کنید چرا که ممکن است برخی داروها در نتایج آزمایش تأثیر داشته باشند.

تفسیر نتایج آزمایش AMH

در رابطه با اینکه آزمایش AMH چیست؟ لازم است تا اطلاعات کلی را درباره تفسیر نتایج این آزمایش داشته باشید. سطح بالای AMH در بانوان می تواند به معنی شانس بالا برای بارداری باشد. همچنین بالا بودن این هورمون در خون در برخی موارد نشان دهنده بیماری هایی همچون سندرم تخمدان پلی کیستیک خواهد بود.
پایین بودن سطح هورمون AMH می تواند نشان از اختلال در بارداری باشد و در مواردی نیز به معنی شروع زمان یائسگی است. لذا در نوزادان پسر زمانی که سطح AMH پایین باشد ممکن است به معنی مشکلات ژنتیکی و یا هورمونی باشد.
مقدار نرمال AMH در آزمایش در دوران جوانی به معنی سلامت تخمدان ها و پتانسیل بالا برای تولید تخمک می باشد. لازم به ذکر است که میزان نرمال هورمون AMH در خون ممکن است بر اساس معیارهایی همچون سن افراد در آزمایشگاه متفاوت باشد و از همین رو بهتر است نتایج آزمایشات توسط پزشکان متخصص تفسیر گردد.

ارتباط هورمون AMH با هورمون FSH

به طور معمول مقادیر AMH با FSH متفاوت است و زمانی که در زنان مقدار AMH بالا باشد مقدار FSH پایین تر خواهد بود که این تفاوت نشان از سلامت تخمدان ها است. آزمایش FSH وضعیت تخمدان ها و ذخیره فعلی تخمدان را نشان می دهد و زمانی که سطح آن در آزمایش بالا باشد به معنی ذخیره کم تخمدان ها خواهد بود. در حالی که AMH پایین در خون نشان از ذخیره کم تخمدان می باشد.
اغلب پزشکان برای بررسی وضعیت تخمدان ها آزمایش AMH را توصیه می کنند، زیرا معتقدند که اطلاعات دقیق تری را در اختیار آن ها قرار می دهد. لذا هر دوی این آزمایش ها می توانند همزمان انجام گیرند و به پزشکان برای بررسی بهتر وضعیت تخمدان ها و پیش بینی باروری زنان کمک خواهند کرد.

تست AMH در بهترین آزمایشگاه تخصصی |‌ آزمایشگاه فارابی
انجام آزمایش هورمون های آنتی مولرین در آزمایشگاه مجهز – آزمایشگاه فارابی

علت بالا بودن میزان AMH

عوامل مختلفی وجود دارند که می توانند منجر به افزایش سطح AMH در خون شوند. از جمله این عوامل می توان به بارداری پوچ، سرطان تخمدان و سندرم تخمدان پلی کیستیک اشاره کرد. لذا عدم نرمال بودن آزمایش AMH با علائمی همراه خواهد بود که برخی از آن ها عبارتند از:

  1. بروز آکنه و جوش
  2. افزایش بی رویه وزن
  3. بروز یائسگی زودرس
  4. کوچک شدن سایز سینه ها
  5. رشد بی رویه مو در بدن و صورت

در صورتی که بالا بودن میزان AMH به دلیل سندرم تخمدان پلی کیستیک باشد می توان با اقدامات مؤثر اعم از مصرف داروهای تجویزی توسط پزشک، رژیم غذایی مناسب و سبک زندگی سالم آن را درمان نمود.

پیشنهاد پایانی به همراهان گرامی

در این مطلب با ذکر مطالب جامع به بررسی اینکه آزمایش AMH چیست؟ پرداختیم. لازم است بدانید انجام این آزمایش برای ارزیابی وضعیت سلامت تخمک ها و نیز پیگیری درمان بیماری هایی همچون سرطان تخمدان حائز اهمیت است.
اگر شما هم قصد انجام آزمایش AMH را دارید پیشنهاد می کنیم با مراجعه به آزمایشگاه فارابی از خدمات نوین این آزمایشگاه بهره مند گردید. در این مرکز تخصصی توسط پرسنل مجرب نمونه گیری خون در محیطی آرام و پاکیزه انجام می گیرد و با برخورداری از مجهز ترین تجهیزات آزمایشگاهی در کمترین زمان نتایج آزمایش به مراجعه کنندگان عزیز ارائه می گردد.

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه

تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر

۵/۵ - (۲ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده + سیزده =