آشنایی با بهترین آزمایشگاه قارچ شناسی در تهران
علم قارچ شناسی شامل مطالعه و بررسی انواع قارچ ها و گروهی از مخمر ها می باشد که متخصصان این رشته وظیفه بررسی نمونه های قارچی و تشخیص بیماری های قارچی را بر عهده دارند.
همانطور که مستحضرید، گروهی از قارچ ها در پزشکی و صنایع مختلف کاربرد دارند و از خاصیت های مفیدی برخوردار هستند.
از گذشته تاکنون تحقیقات انجام شده در حوزه قارچ شناسی تولید انواع دارو های آنتی بیوتیکی برای درمان بیماری های قارچی از جمله پنی سیلین، استرپتومایسین و تتراسایکلین را به همراه داشته است. این نکته را در نظر بگیرید که برای تشخیص صحیح انواع عفونت های قارچی و دریافت نتایج دقیق آزمایش، همچنین بررسی درست و به موقع نمونه های بیماران لازم است تا بهترین آزمایشگاه قارچ شناسی را بشناسید.
با توجه به اهمیت بالای این موضوع، ما در این مقاله قصد داریم تا بهترین آزمایشگاه قارچ شناسی در تهران را به شما عزیزان معرفی کنیم.
جهت مطالعه محتوای ۵ دقیقه ای ذیل با ما همراه باشید.
آزمایشات قارچ شناسی
بیماران مشکوک به عفونت های قارچی در اولین قدم باید این نوع آزمایشات را بدون اتلاف وقت انجام دهند. در نتیجه اولین و حیاتی ترین مرحله نمونه گیری در این بخش از آزمایشگاه، قیمت پذیرش است. قبل از هرگونه اقدامی لازم است تا پزشک معالج نوع عفونتی که ممکن است فرد به آن دچار باشد و اطلاعات زمینه ای کافی از بیماری احتمالی را در اختیار آزمایشگاه قرار می دهد.
کادر حرفه ای آزمایشگاه فارابی قبل از انجام نمونه گیری قارچ شناسی در این مرحله از یان موضوع اطمینان حاصل می کنند که بیمار حداقل از ۷۲ ساعت قبل، محل مشکوک به ضایعه قارچی را شستشو نداده باشد. همچنین بیمار نباید از هیچ کرم، روغن و یا دارو های خوراکی، گیاهی، شیمیایی یا موضعی استفاده کند.
چرا که تاثیرات شستشو و پماد های خارجی در نتایج حاصل از نمونه گیری تاثیرگذار است و بررسی های مستقیم میکروسکوپی و کشت را دچار اشتباه می کند.
لازم به ذکر است که نمونه گیری در افراد بسته به نوع عفونت، ناحیه درگیر شده، علائم بالینی و درخواست پزشک متخصص دارای تفاوت هایی است.
آزمایشگاه قارچ شناسی وظیفه جمع آوری نمونه های مشکوک و بررسی دقیق این نمونه ها را بر عهده دارد و نقش اساسی در تشخیص نوع عفونت و بیماری قارچی ایفا می کند.
نحوه نمونه گیری ضایعات قارچی
- ضایعات قارچی مو:
قسمت هایی که مشکوک به ضایعات قارچی است، باید از ریشه و به کمک پنس استریل برداشت شوند.
همچنین برای نمونه لازم است تا از مو هایی که دارای فلورسانس هستند، استفاده شود.
در صورت عدم وجود فلورسانس بر روی مو باید از مو های شکسته به همراه پوسته سر استفاده شود. - ضایعات قارچی ناخن:
سطح مورد نظر باید به کمک یک گاز آغشته به الکل ۷۰% تمیز شود.
سپس با کوتاه کردن قسمتی از ناخن که اضافه است، از حد فاصل بین قسمت سالم و آلوده با استفاده از یک اسکالپل استریل ناخن را می تراشیم.
همچنین لازم است تا از قسمت های زیرین ناخن نمونه برداری شود. - ضایعات قارچی پوست:
ابتدا آلودگی های سطحی را با گاز آغشته به الکل ۷۰% پاک می کنیم.
از بخش های حاشیه ضایعه قارچی به کمک اسکالپل استریل پوسته ها برداشت می شوند.
این ضایعات به شکل حلقوی و قرمز رنگ در بدن قابل مشاهده هستند.
انواع قارچ و بیماری های قارچی
قبل از معرفی بیماری ها و عواملی ایجاد و بروز بیماری های قارچی بهتر است بدانید که عارضه های قارچی به صورت سطحی، جلدی، زیر جلدی و احشایی در بدن ظاهر می شوند. در این قیمت انواع بیماری های قارچی را شرح می دهیم.
- Malassezia furfur عامل بیماری تینه آ ورسیکالر (Tinea versicolor)
- Trichosporon cutaneum عامل بیماری پیدرای سفید (white Piedra)
- Piedra hortai عامل بیماری پیدرای سیاه (Black Piedra)
- Corynebacterium minutissimum عامل بیماری اریتراسما (Erythrasma)
- Exophiala werneckei عامل بیماری تینه آ نیگرا (Tinea Nigra)
- Epidermophyton floccosum عامل کچلی کشاله ران، بدن، پا و ناخن
- Trochophyton schoenleinii و Trochophyton rubrum عامل کچلی سر، بدن و ناخن
- Trochophyton mentagrophytes عامل کچلی بدن، دست و پا و ناخن
- Microsporum audouinii و Microsporum gypseum و Microsporum canis عامل کچلی سر و بدن
نمونه گیری
تمامی آزمایشات مربوط به بخش آزمایشگاه قارچ شناسی برای تشخیص درست نوع عفونت قارچی و نوع قارچ با استفاده از نمونه گیری دقیق انجام می شوند.
برای نمونه گیری لازم است تا نواحی مناسب و صحیح به طور کامل و دقیق جدا شود.
شایان ذکر است که نحوه نمونه برداری براساس نوع و محل ضایعه قارچی متفاوت خواهد بود.
اما به طور کلی می توان گفت که نحوه بررسی نمونه ها شامل چند مرحله ذیل است.
- آزمایش مستقیم نمونه های قارچی (تهیه لام و بررسی زیر میکروسکوپ)
- رنگ آمیزی
- کشت نمونه های قارچی
تمامی مراحلی که بدان اشاره کردیم، در آزمایشگاه قارچ شناسی فارابی بر اساس آیین نامه های بهداشتی و مجوز های وزرات بهداشت انجام می گیرد.
سخن پایانی
در حال حاضر شاهد بروز انواع بیماری های قارچی در بخش های مختلف بدن هستیم.
از این رو با توجه به پیشرفت علم پزشکی در زمینه درمان بیماری ها روش های نوینی برای پیشگیری و درمان عارضه های قارچی به وجود آمده اند که با کمک نتایج آزمایش های قارچ شناسی قابل تشخیص می باشند.
کلیه فعالیت های بخش قارچ شناسی آزمایشگاه بر مبنای پاسخگویی به نیاز های تحقیقاتی در زمینه بیماری ها و عفونت های قارچی و ارائه خدمات آزمایشگاهی تخصصی قارچ شناسی با متد های استاندارد ملکولی است.
آزمایشگاه فارابی به عنوان بهترین آزمایشگاه قارچ شناسی در تهران شناخته می شود. این آزمایشگاه از کادری متخصص و مجرب در زمینه انجام انواع آزمایش های ژنتیکی، بیوشمی، پاتوبیولوژی و … برخوردار می باشد. تیم پرسنلی این آزمایشگاه دارای مدارج بالا و تخصصی در زمینه علوم آزمایشگاهی می باشند.
کلیه خدمات انجام آزمایش تحت نظارت کادر مجرب و حرفه ای آزمایشگاه فارابی انجام می شود. علاوه براین به دلیل انجام هزاران نمونه آزمایش در زمینه های مختلف بسیار با تجربه هستند.
همچنین آزمایشگاه طبی فارابی جزو اولین آزمایشگاه های ایران با هدف ارتقا سطح سلامت و بهداشت شهروندان محترم می باشد. جهت دریافت مشاوره رایگان] رزرو وقت قبلی و اخذ اطلاعات بیشتر با همکاران ما در ارتباط باشید.
راه های ارتباطی با ما
آدرس آزمایشگاه
تهران ، خیابان شریعتی ، نبش ظفر
بدون دیدگاه