انجام آزمایش سروتونین در آزمایشگاه فارابی
سروتونین یک نوع ماده شیمیایی مهم در بدن است که در بسیاری از فرآیندهای حیاتی بدن نقش مهمی دارد. در واقع این ماده پیام ها را میان سلول های عصبی منتقل می کند و از همین رو می تواند در خلق و خوی افراد تأثیر داشته و چرخه خواب را کنترل کند.
تست سروتونین میزان این ماده را در خون اندازه گیری می کند و از طریق آن به تشخیص تومور کارسینوئیدی که توسط سروتونین تولید می شود پرداخته می شود.
اگر برای انجام تست سروتونین در آزمایشگاه فارابی نیاز به دریافت اطلاعات بیشتری دارید پیشنهاد می کنیم این مطلب را تا انتها مطالعه فرمائید.
لطفاً در ادامه جهت بهره مندی از مطالب پیش رو ما را همراهی کنید.
سروتونین چیست؟
در ابتدا قصد داریم به بررسی بیشتر هورمون سروتونین بپردازیم. سروتونین نوعی هورمون عصبی است که در سیستم عصبی مرکزی تولید شده و به عنوان هورمون شادی نیز شناخته می شود.
همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم این هورمون در بسیاری از فرآیندهای مهم بدن نقش دارد که در ادامه مطلب به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.
- تنظیم خواب: از جمله وظایف سروتونین تنظیم الگوی خواب است. در صورتی که میزان این هورمون در مغز افزایش یابد مشکلات خواب کاهش خواهند یافت.
- تنظیم خلق و خو: سروتونین به عنوان هورمون شادی نیز شناخته می شود، چرا که غلظت مناسب آن در مغز می تواند منجر به کاهش استرس شده و از بروز افسردگی جلوگیری کند.
- کاهش اشتها: ترشح سروتونین می تواند به کاهش اشتها کمک کرده و از همین جهت برای کنترل وزن مؤثر می باشد.
- کاهش درد: از جمله وظایف دیگر سروتونین می توان به تنظیم درد اشاره کرد. دردهای میگرنی با افزایش سطح این هورمون به طور قابل توجهی کاهش خواهند یافت.
بررسی آزمایش سروتونین
آزمایش سروتونین برای اندازه گیری هورمون سروتونین در خون انجام می شود. در صورتی که پزشک علائم مرتبط با سطوح غیر طبیعی هورمون سروتونین را در بیماران مشاهده کند آزمایش سروتونین را تجویز خواهد نمود.
همچنین در شرایطی که بیمار علائم ناشی از وجود تومور کارسینوئید را دارا باشد این آزمایش برای وی درخواست می شود.
برای انجام تست سروتونین در آزمایشگاه فارابی کافی است که برای نمونه گیری خون به آزمایشگاه فارابی مراجعه نمائید. تکنسین های مجرب ما نمونه خون را از ورید بازوی شما دریافت کرده و برای ارزیابی و تشخیص به آزمایشگاه ارسال می کنند.

چه زمانی آزمایش سروتونین درخواست می شود؟
همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم زمانی که پزشک مشکلات مرتبط با سطوح غیر طبیعی سروتونین را در بیماران مشاهده می کند آزمایش سروتونین را درخواست خواهد نمود.
حال در صورتی که سطح سروتونین در مغز پایین باشد با علائم ذیل همراه خواهد بود:
- از آنجا که بیشترین مقدار سروتونین در روده ها تولید می شود انجام آزمایش سروتونین کمک می کند تا به تشخیص اختلالات گوارشی پرداخته شود.
- همانطور که تا به اینجای مطلب دریافتید هورمون سروتونین نقش مهمی را در تنظیم خواب دارد. از همین رو انجام این آزمایش کمک می کند تا به بررسی مشکلات خواب پرداخته شود.
- در صورتی که فرد احساس افسردگی و اضطراب داشته باشد ممکن است پزشک برای تشخیص و درمان آن آزمایش سروتونین را تجویز نماید.
از جمله علائم مرتبط با سطوح بالای سروتونین در مغز می توانیم به موارد ذیل اشاره کنیم:
- کمبود اعتماد به نفس
- عصبانیت و پرخاشگری
- احساس خجالت
- بی انگیزه بودن
- دلخوری و احساس ناراحتی
نکاتی که برای انجام آزمایش سروتونین باید بدانید
برای انجام تست سروتونین در آزمایشگاه فارابی توصیه می شود نکات ذیل را مورد توجه قرار دهید.
- از مصرف الکل و کافئین یک روز پیش از انجام آزمایش خودداری کنید.
- برخی از داروها همچون داروی ضد افسردگی، داروی ضد فشار خون و داروی ضد اضطراب می توانند در سطوح هورمون سروتونین تأثیر داشته باشند، از همین رو لازم است پیش از انجام آزمایش در صورت مصرف این داروها پزشک را در اطلاع قرار دهید.
- از مصرف غذاهای حاوی گوشت و آجیل پیش از انجام آزمایش پرهیز نمائید.
قابل توجه است که این نکات به این منظور به مراجعه کنندگان ارائه می شود که با رعایت آن ها حداقل خطایی در نتایج آزمایش ایجاد نشود و نتایج دقیق برای بیماران ارائه گردد.
راهکارهای مناسب برای افزایش سطح سروتونین
در این بخش از مطلب قصد داریم چندین راهکار مفید که برای افزایش سطح سروتونین مؤثر هستند را مورد بررسی قرار دهیم.
ورزش کردن
داشتن فعالیت های بدنی منظم می تواند سطح سروتونین را در مغز افزایش دهد. دوچرخه سواری، پیاده روی سریع و دویدن از جمله فعالیت هایی هستند که برای افزایش سطح سروتونین می توانید انجام دهید.
تغذیه سالم
مصرف مواد غذایی حاوی ماهی، مرغ، لبنیات، غلات و سبزیجات برای افزایش سطح سروتونین بسیار مؤثر هستند.
خواب کافی
استراحت منظم از جمله راهکارهایی است که میزان سروتونین را در مغز شما تنظیم می کند.

کاهش استرس
از جمله عواملی که منجر به کاهش سروتونین در بدن می شود استرس و اضطراب است. برای جلوگیری از بروز استرس شما می توانید فعالیت هایی همچون تنفس عمیق و مدیتیشن را انجام دهید.
آفتاب گرفتن
در صورتی که نور کافی را دریافت نکنید هورمون سروتونین به اندازه کافی در بدن شما تولید نخواهد شد. قرار گرفتن در معرض نور خورشید کمک می کند تا مغز هورمون سروتونین بیشتری را آزاد کند.
تفاوت های سروتونین و دوپامین
هورمون های سروتونین و دوپامین هر دو نقش مهمی را در مغز و روده ایفا می کنند اما عملکردهای متفاوتی را در بدن دارند. هورمون سروتونین در تنظیم خلق و خو و خواب نقش داشته و به لخته شدن خون کمک می کند.
در حالی که هورمون دوپامین احساس رضایت و لذت را در انسان ایجاد کرده و در حافظه کوتاه مدت تأثیرگذار است.
پیشنهاد ویژه به مخاطبان گرامی
در صورتی که سطح سروتونین در بدن متعادل نباشد می تواند بر سلامت جسمی و روحی انسان اثر بگذارد. از همین رو انجام تست سروتونین در آزمایشگاه فارابی که بهترین آزمایشگاه برای آزمایش هورمونی در تهران می باشد برای ارزیابی سطح این هورمون در بدن اهمیت پیدا می کند.
شما می توانید با مراجعه به آزمایشگاه فارابی این آزمایش را نزد تکنسین های حاذق ما انجام داده و نتایج دقیق آن را در کمترین زمان دریافت نمائید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر از طریق راه های ارتباطی ذیل با ما در ارتباط باشید.
راه های ارتباطی با ما
آدرس آزمایشگاه
تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر
بدون دیدگاه