انجام تست گاسترین در آزمایشگاه فارابی

انجام تست گاسترین در بهترین آزمایشگاه شمال تهران | آزمایشگاه فارابی


انجام تست گاسترین در آزمایشگاه شمال تهران

گاسترین، هورمونی است که توسط سلول‌ های G در قسمتی از معده به نام آنتروم تولید می شود و در طول فرآیند گوارش تولید اسید معده را کنترل می‌ کند. آزمایشی که توانایی اندازه‌ گیری میزان گاسترین در خون را دارد، می‌ تواند در تشخیص زخم معده مکرر و یا علائم جدی شکمی کمک کند.
>انجام تست گاسترین در آزمایشگاه فارابی معمولاً برای ارزیابی علائم مربوط به بیماری‌ های معده مانند زخم معده، التهاب معده، عفونت هلیکوباکتر پیلوری و سرطان معده انجام می‌ شود. زیاد بودن سطح گاسترین ممکن است نشان‌ دهنده وجود یکی از این بیماری‌ ها باشد.

این آزمایش شامل گرفتن نمونه خون از بیمار است. سپس نمونه خون به آزمایشگاه ارسال و سطح گاسترین در نمونه خون اندازه‌ گیری می‌ شود.

لطفاً ۳ دقیقه ای جهت مطالعه محتوای پیش رو با ما همراه باشید.

موارد مورد بررسی در آزمایش گاسترین

هورمون گاسترین تنظیم‌ کننده تولید اسید معده در فرآیند گوارش است. آزمایش مورد نظر، سطح گاسترین در خون را اندازه‌ گیری و بررسی می‌ کند. که به ارزیابی افراد مبتلا به زخم معده مکرر و تشخیص علائم جدی شکمی کمک می‌ کند.

نمونه آزمایش گاسترین چگونه گرفته می‌ شود؟

همان طور که پیش تر گفتیم آزمایش گاسترین یک نوع آزمایش خون است که برای اندازه‌ گیری سطح هورمون گاسترین در بدن صورت می گیرد. نمونه خون در این آزمایش به صورت ذیل گرفته می‌ شود:

آماده‌ سازی

تا قبل از انجام تست گاسترین در آزمایشگاه فارابی ممکن است پزشک شما دستورات خاصی همچون خالی بودن معده یا توقف داروهای خاصی که اثری بر سطح گاسترین دارند، بدهد.

تعیین موقعیت ورید

بیمار روی یک صندلی می نشیند و یا روی تخت دراز می‌ کشد. سپس پرستار یا تکنسین پزشکی ورید را با استفاده از اسپری اتانول محلول در آب سرد تمیز می‌ کند.

انتخاب سوزن

سوزن ویژه خون‌ گیری، توسط پرستار یا تکنسین وارد ورید مناسب در بازو می‌ شود.

گرفتن نمونه خون

بعد از وارد شدن سوزن، خون به طور طبیعی از ورید به لوله‌ های خون کشیده می‌ شود که آن‌ ها را برای اندازه‌ گیری آماده می‌ کنند. حدود ۵ میلی‌ لیتر تا ۲۰ میلی‌ لیتر خون برای آزمایش گاسترین نیاز است.

خارج کردن سوزن و بستن نازل

پس از گرفتن نمونه خون، سوزن از ورید خارج و نازل روی محل درج سوزن قرار می گیرد. سپس پرستار یا تکنسین، محضر را می‌ چسباند و با یک باند الاستیک محل خون گیری را می‌ فشارد تا جریان خون متوقف شود.

<yoastmark class=

نشانه زدن و برچسب‌ گذاری نمونه

نمونه خون در لوله‌ های خون قرار داده می‌ شود. سپس به طور مناسب نشانه‌ گذاری و برچسب‌ گذاری می‌ شود تا در آزمایشگاه شناسایی شود. سپس این نمونه خون به آزمایشگاه فرستاده می شود و در آنجا با استفاده از تجهیزات و روش‌ های مربوطه، سطح گاسترین در بدن شما اندازه گیری می‌ شود.

نتیجه تست گاسترین چه چیزی را نشان می دهد؟

معمولاً سطح پایین یا طبیعی گاسترین خون نگران کننده نیست. افزایش متوسط ​​سطح ممکن است با شرایط مختلفی مانند سندرم ZE، هیپرپلازی سلول‌ های G، گاستریت آتروفیک مزمن (بیماری ناشی از التهاب طولانی‌ مدت پوشش معده که منجر به از بین رفتن سلول‌ های تولید کننده اسید می‌ شود) کم خونی پرنشیوز، انسداد پیلور و نارسایی مزمن کلیه مشاهده شود.

افزایش شدید سطح گاسترین در افراد علامت دار که به طور قابل توجهی در طول آزمایش تحریک گاسترین افزایش می یابد، نشان دهنده احتمال ابتلا به سندرم ZE و یک یا چند گاسترینوم است. آزمایش‌ های تصویربرداری ممکن است به‌ عنوان پیگیری غلظت‌ های بالای گاسترین برای تعیین محل گاسترینوم درخواست شود. مقدار گاسترین تولید شده به اندازه تومور یا تعداد تومورها ارتباطی ندارد. حتی تومورهای کوچک می توانند مقادیر زیادی گاسترین تولید کنند.

سطح گاسترین که در ابتدا پس از برداشتن گاسترینوم با جراحی پایین بود و بعد افزایش یافت، ممکن است نشانه عود تومور باشد. غلظت هایی که پس از درمان کاهش نمی یابند ممکن است نشان دهنده این باشد که درمان به طور کامل مؤثر نبوده است مقادیر زیادی گاسترین تولید کنند.

آمادگی لازم قبل از آزمایش گاسترین

شما باید قبل از آزمایش، حداقل ۱۲ ساعت ناشتا باشید و از مصرف الکل در ۲۴ ساعت قبل از انجام تست گاسترین در آزمایشگاه فارابی اجتناب کنید. همچنین، ممکن است پزشک توصیه کند که چند روز قبل از آزمایش از استفاده از داروهایی که بر معده تأثیر گذار هستند، اجتناب کنید.

این داروها شامل آنتی اسیدها، مانند سایمتیدین، مهار کننده‌ های پمپ پروتون، مانند امپرازول می‌ شوند. این داروها با کاهش تولید گاسترین، به جلوگیری از بازخورد منفی طبیعی که موجب تولید گاسترین می‌ شوند، می پردازند.

چه زمانی پزشک تست گاسترین را تجویز می‌ کند؟

زمانی که فرد به اسهال، درد شکم و یا زخم معده مکرر مبتلا است و درمان تأثیری ندارد، هورمون گاسترین به طور طبیعی در بدن افزایش می‌ یابد. در این صورت آزمایش هورمون گاسترین ممکن است تجویز شود.

همچنین در صورتی که سطح گاسترین به طور متوسط ​​افزایش یابد و پزشک مشکوک به بروز گاسترینوم باشد، ممکن است آزمایش گاسترین تجویز گردد.

در صورتی که یک تومور تولید کننده گاسترین برداشته شود، آزمایش هورمون گاسترین ممکن است به صورت منظم به عنوان یک آزمایش پایشی برای تشخیص بازگشت شدید مورد استفاده قرار بگیرد.

گرفتن آزمایش گاسترین |آزمایشگاه فارابی
انجام تست گاسترین در آزمایشگاه فارابی

نتیجه آزمایش گاسترین چه چیزی را نشان می‌ دهد؟

نتایج آزمایش می‌ تواند سطح گاسترین یک هورمون تولید‌ شده توسط سلول‌ های غده‌ ای معده را نشان دهد. این آزمایش برای تشخیص برخی از مشکلات معده و روده مانند زخم معده، عفونت هلیکوباکتر پیلوری، افزایش فعالیت ترشحات معده و کمبود واکنش بین آنزیم‌ های معده و … لازم است.

پیشنهاد ما به شما

مصرف گاسترین، به‌ خصوص در دوز مناسب، می‌ تواند بهبودی چشمگیری را در شرایطی همچون علائم گوارشی ناشی از استفاده از داروها، التهاب وریدی، عوارض مربوط به جراحی یا آسیب‌ های دیگر به جهت‌ های گوارشی ایجاد کند.

شما می‌ توانید برای انجام تست گاسترین در آزمایشگاه فارابی به آزمایشگاه فارابی که به عنوان بهترین آزمایشگاه تشخیص سرطان تهران شناخته می شود، مراجعه کنید. برای دریافت اطلاعات بیشتر با مشاورین ما از طریق شماره تماس مندرج در بخش ذیل در ارتباط باشید.

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه

تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر

۵/۵ - (۱ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + دو =