آشنایی با نحوه انجام تست CH50 در آزمایشگاه فارابی
سیستم کمپلمان بخشی از سیستم ایمنی ذاتی بدن است که سلامت آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. این سیستم از بدن در برابر عفونت ها و عوامل خارجی محافظت می کند. همچنین سیستم کمپلمان از پروتئین هایی که در بافت و خون هستند در پاسخ به عفونت های فعال کمک می گیرد. این سیستم دارای عملکرد های متفاوتی است، در مواقعی که عملکرد این سیستم با اختلال رو به رو شوند، انجام تست CH50 توصیه می شود.
همان طور که پیش تر اشاره نموده ایم این سیستم در دفاع از بدن نقش بسیار مهمی را ایفا می کند، بنابر این در صورت تجویز تست CH50 توصیه می شود به یک آزمایشگاه معتبر همانند آزمایشگاه فارابی مراجعه فرمایید. آزمایشگاه فارابی به علت بهره مندی از تجهیزات مدرن آزمایشگاهی و همچنین حضور پزشکان متخصص به عنوان یکی از بهترین آزمایشگاه های تهران شناخته می شود. شما عزیزان برای انجام تست CH50 در آزمایشگاه فارابی می توانید از طریق پل های ارتباطی مندرج در انتهای مقاله کمک بگیرید.
لطفاً ۳ دقیقه ای جهت مطالعه محتوای پیش رو با ما همراه باشید.
تست ch50 چیست؟
آزمایش کمپلمان همولیتیک ۵۰ یک آزمایش سرولوژی است که با هدف ارزیابی فعالیت کلی سیستم کمپلمان در بدن استفاده می شود. در این آزمایش میزان توانایی سرم خون را در تجزیه سلول های قرمز خون گوسفند که پوشیده با آنتی بادی های خاصی است، اندازه گیری می کنند. این تست با هدف ارزیابی عملکرد کل سیستم کمپلمان انجام می شود. نتایج این آزمایش می تواند به تشخیص نقص های مادرزادی یا اکتسابی در سیستم کمپلمان کمک کند. همچنین انجام آن در پیگیری برخی از بیماری های خود ایمنی یا عفونت ها مفید است.

تفسیر نتایج آزمایش ch50
نتیجه این آزمایش دارای تفاسیر متفاوتی است که هر کدام بیانگر شرایط متفاوتی در بدن هستند. در ادامه انواع نتیجه این آزمایش را به طور دقیق بررسی کرده ایم.
- نتیجه نرمال: در این صورت فعالیت کمپلمان در محدوده طبیعی قرار گرفته است و سیستم ایمنی به درستی کار می کند.
- نتیجه پایین: اگر نتیجه آزمایش پایین تر از رنج معمول باشد، فعالیت کمپلمان کاهش یافته است و ممکن است به دلیل نقض های ژنتیکی، بیماری های خود ایمنی مختلفی همانند لوپوس و عفونت های مزمن باشد.
- نتایج بالا: این نتیجه به طور نادر اتفاق می افتد، با این حال اگر نتیجه انجام تست CH50 بالاتر از رنج طبیعی باشد، به طور معمول این وضعیت به علت واکنش های التهابی شدید یا بیمارهای خاص ایجاد شده است.
اگر پس از انجام تست CH50 در آزمایشگاه فارابی نتایج این تست غیر طبیعی باشد، پزشک ممکن است آزمایش های تکمیلی دیگری را برای تست CH 50 با هدف تشخیص دقیق تر تجویز کند.
هدف انجام تست CH50 چیست؟
تجویز این آزمایش توسط پزشک متخصص با اهداف مختلفی انجام می شود. این اهداف عبارتند از:
- ارزیابی فعالیت سیستم کمپلمان: این آزمایش به تشخیص نقص های مادرزادی یا اکتسابی در سیستم کمپلمان کمک می کند.
- پیگیری بیماری های خود ایمنی: آزمایش CH50 می تواند در تشخیص یا پیگیری و درمان بیماری های خود ایمنی همانند لوپوس اریتماتوز سیستمیک مفید واقع شود.
- ارزیابی عفونت ها و بیماری های التهابی: فعالیت های غیر طبیعی کمپلمان ممکن است نشان دهنده عفونت ها یا بیماری های التهابی مزمن باشند.
انجام تست CH50 در آزمایشگاه فارابی برای بررسی هر یک از اهداف مذکور به بهترین نحو و با مناسب ترین قیمت توسط افراد متخصص امکان پذیر است.
کاهش CH 50 در چه بیمارهایی رخ می دهد؟
بروز کاهش CH50 می تواند به علت پدیدار شدن بیماری های مختلفی در بدن باشد که می توانند سلامت بدن را به خطر بی اندازد. در ادامه به برخی از بیماری ها که در صورت کاهش CH50 بروز می کنند، اشاره نموده ایم.
- سوء تغذیه
- رد پیوند کلیه
- آنژیوادم ارثی
- سیروز
- نفریت لوپوسی
- هپاتیت
- لوپوس اریتروماتوز سیستمیک
- گلومرولونفریت
افزایش CH50 باعث در چه بیماری هایی رخ می دهد؟
افزایش این عامل در بدن می تواند موجب بروز بیمارهای مختلفی شود. این بیماری ها عبارتند از:
- سرطان یا کانسر
- کولویت اولسراتیو
- عفونت های مزمن

نحوه انجام تست CH50 چگونه است؟
انجام این آزمایش بر اساس مراحل زیر انجام می شود.
- جمع آوری نمونه: نمونه خون بیمار گرفته شده و به آزمایشگاه برای بررسی نهایی منتقل می شود.
- آماده سازی نمونه: سرم خون جدا شده و برای آزمایش آماده می شود.
- انجام آزمایش: سرم بیمار با سلول های قرمز خون گوسفند که با آنتی بادی های خاصی پوشیده شده است، ترکیب می شود.
- اندازه گیری نتیجه: مقدار لیزر سلول های قرمز خون به صورت درصدی از میزان کل همولیز محاسبه و گزارش می شود.
عوامل مداخله گر در تست CH50
مصرف سیکلوفسفامید در بیماران مبتلا به SLE و مصرف دانازول سبب افزایش CH50 در بدن می شود. همچنین برخی از فرگمنت های کمپلمان نظیر C4a و Bb که بطور طبیعی از طریق ادرار از بدن دفع می شوند، امکان دارد در اثر نارسایی کلیوی در سرم افزایش یافته و باعث نتایج مثبت کاذب شوند. و در نهایت ذوب و فریز مکرر نمونه، نمونه حرارت دیده، پلاسمای حاوی ضد انعقاد EDTA یا ACD و همولیز نمونه که در نتایج آزمایش تداخل ایجاد می نماید.
پیشنهاد ما به شما عزیزان
سیستم ایمنی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. این سیستم با عملکرد های خود مانع از بروز بیماری های مختلف و عفونت های مزمن در بدن می شود. تست CH50 در بررسی سلامت این بخش از بدن تاثیرگذاری بسیار بالایی دارد. با در نظر گرفتن اهمیت این تست توصیه می شود برای انجام آن به یک مرکز معتبر و تخصصی همانند آزمایشگاه فارابی مراجعه فرمایید. این مرکز تخصصی به علت برخورداری از تجهیزات مدرن به عنوان بهترین آزمایشگاه روماتولوژی در تهران شناخته می شود. لذا شما عزیزان برای برقراری ارتباط با این مرکز و انجام تست CH50 می توانید از طریق پل های ارتباطی زیر اقدام کرده و به طور مستقیم با مشاوران این آزمایشگاه ارتباط برقرار نمائید.
راه های ارتباطی با ما
آدرس آزمایشگاه
تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر
بدون دیدگاه