انجام تست آنتی CCP در آزمایشگاه تخصصی | آمازمایشگاه فارابی
در هنگام بیدار شدن تورم یا درد صبحگاهی و سفتی مفاصل می تواند علائم بیماری آرترین روماتوئید باشد. بیماری آرتریت روماتوئید به عنوان یک بیماری خود ایمنی مزمن می تواند منجر به ایجاد شرایط التهابی، بی حرکتی و تغییر شکل دردناک مفاصل شود. بیماری آرتریت روماتوئید در صورت عدم درمان می تواند با گذر زمان بدتر شود بنابراین پزشکان اغلب به دنبال پیشگیری این بیماری هستند. پزشکان بسته به علائم، سن، جنسیت و سایر عوامل خطر ممکن است دستور به انجام آزمایش Anti-CCP برای تعیین احتمال ابتلا به آرتریت روماتوئید را توصیه کند. انجام تست آنتی CCP در آزمایشگاه تخصصی می تواند منجر به تشخیص زود هنگام و مدیریت این بیماری شود.
لطفاً ۳ دقیقه ای جهت مطالعه محتوای پیش رو با ما همراه باشید.
آزمایش Anti-CCP چیست؟
تست Anti-CCP به دنبال آنتی بادی های CCP در خون می گردد که سیستم ایمنی در برابر بیماری آرتریت روماتوئید ایجاد می شود. اگر آنتی بادی ها با چندین باکتری و عفوت مبارزه کنند. این آنتی بادی های خودکار این عملکرد مهم ایمنی را انجام نمی دهند و به سلول های و بافت های سالم بدن حمله می کنند.
وجود آنتی بادی های CCP نشان دهنده وجود بیماری آرتریت روماتوئید است. در نهایت نتیجه آزمایش همیشه با عوامل دیگر برای تجزیه و تحلیل مورد استفاده قرار می گیرد. انجام تست آنتی CCP در آزمایشگاه تخصصی موجب می شود تا با ارائه نتایجی دقیق تشخیص پزشک و روند درمانی بسیار ساده و مطمئن تر شود.
علائمی که باعث می شود تا پزشک آزمایش CCP را تجویز کند.
در حقیقت آرتریت روماتوئید یک بیماری بسیار جدی است که برای جلوگیری از عوارض هایی که احتمال دارد ایجاد کند باید در زمان درست و به موقع مدیریت شود.
نشانه هایی که خبر از وجود آرتریت روماتوئید می دهد را در ادامه ذکر کرده ایم:
درد مداوم مفصل ها
افرادی که به طور مداوم از درد مفاصل شکایت دارند، به ویژه در ناحیه پا ها، زانو ها، مچ دست یا دست ها از دسته علائمی هستند که می توانند نشانه آرتریت روماتئید باشند و در این حالت پزشک آزمایش Anti-CCP برای تایید این بیماری پیشنهاد می کند.
سفت شدن مفاصل
یکی دیگر از علائم رایج که می تواند به نوبه خود نشان دهنده بیماری آرتریت روماتوئید داشته باشد و نیازمند به انجام تست CCP باشد سفتی غیر معمول مفاصل است.
تورم و قرمزی
التهاب موجود در مفاصل اغلب منجرب به ایجاد تورم و قرمزی می شود که این علائم نیز می تواند نشان دهنده آرتریت روماتوئید باشد. در چنین حالتی نیز همچنان پزشک دستور به انجام تست Anti-CCP می دهد.
سابقه خانوادگی
علاوه بر علائم ذکر شده افراد دارای سابقه خانوادگی آرتریت روماتوئید نیز ممکن است به انجام این تست احتیاج پیدا کنند.
شایان ذکر است که خستگی و ضعف نیز از علائم دیگری است که می تواند منجر به بروز بیماری آرتریت روماتوئید شود.
هدف از انجام آزمایش Anti-CCP چیست؟
منظور از انجام این آزمایش تشخیص میزان آنتی بادی های موجود در خون است. این تست در واقع برای تشخیص آزمایش آرتریت روماتوئید و تخمین شدن آن ضروری است.
آزمایش Anti-CCP برای موارد زیر انجام می شود.
تشخیص آرتریت روماتوئید
برای کسانی که علائم آرتریت روماتوئید دارند آزمایش CCP انجام می شود و آرترین روماتوئید استفاده می شود. از آن جایی که تنها تست Anti-CCP می تواند وجود بیماری آرتریت روماتوئید را تشخیص دهد این آزمایش آنتی بادی اغلب همراه با در نظر گرفتن سایر عناصر مانند علائم بیمار تجویز می شود.
برای ارزیابی شدت آرتریت روماتوئید
آزمایش پپتید سیترولین دار حلقوی (CCP) می تواند به پزشک برای جلوگیری از پیشرفت وضعیت آرتریت روماتوئید کمک کند. در واقع بیماران با علائم اولیه که همچنین آزمایش آنتی بادی آن ها نیز مثبت می شود بیشتر در معرض خطر تخریب مفصلی هستند.
عوامل تاثیر گذار بر روی نتیجه تست Anti-CCP
- نتیجه مثبت پپتید آنتی سیکلیک سیترولینه ممکن است در برخی از بیماران مبتلا به لوپوس اریتماتوز سیستمیک و یا دیگر بیماری های خود ایمنی بافت همبند مشاهده گردد.
- نمونه های لیز یا ایکتروس (زرد) و همچنین میزان چربی تری گلیسیرید بالا بر نتایج تست موثر است.
- درمان ضد روماتیسمی نباید صرفاً بر اساس نتایج مثبت Anti CCP آغاز نمود و نیز تغییر در درمان بیماری نباید صرفاً بر اساس داده سطح Anti CCP باشد.
- تستهای Anti-MCV و RF نیز همراه با تست Anti CCP جهت تشخیص بیماری RA مورد استفاده قرار می گیرند.
- پپتید آنتی سیکلیک سیترولینه را می توان سال ها قبل از شروع بیماری RA و بندرت پس از پیشرفت بیماری مشاهده کرد. بنابراین حضور آن در سرم نشان دهنده این است که این پپتید تنها در نتیجه التهاب ایجاد نمی گردد.
تفسیر آزمایش Anti CCP
هنگامی که اسید آمینه اورنیتین به آرژینین تبدیل شود، آنتی بادی Anti CCP در خون به وجود خواهد آمد و این فرایند زمانی اتفاق می افتد که شخص مراحل اولیه بیماری آرتریت روماتوئید را طی می کند.
البته گاهی ممکن است در مراحل اولیه بیماری RA، افزایش RF مشاهده نشود که این به ترتیب تشخیص این بیماری را سخت می کند. متاسفانه به طور میانگین ۳۰ تا ۴۰ درصد از این بیماران این شرایط را دارا هستند. اما هنگامی که Anti CCP افزایش می یابد، هرچند میزان RF منفی باشد تشخیص بیماری آرتریت روماتوئید آسان تر خواهد بود.
همچنین این امکان برای پزشک فراهم میشود تا هر چه سریع تر درمان تهاجمی را برای جلوگیری از نابودی مفاصل آغاز کند و جلوی آثار مخرب بیماری آرتریت روماتوئید را بگیرد.
برای آن که نتیجه این آزمایش به طور دقیق ارائه شود لازم است تا انجام تست آنتی CCP در آزمایشگاه تخصصی یعنی آزمایشگاه فارابی انجام شود.
پیشنهاد ویژه برای شما عزیزان
اگر دچار علائمی هستید که امکان ابتلا به بیماری آرتریت روماتوئید را دارید توصیه به پزشک مراجعه کرده و در صورت نیاز تست Anti CCP را انجام دهید. البته برای آن که نتایج دقیقی را دریافت کنید باید انجام تست آنتی ccp در آزمایشگاه فارابی انجام دهید.
آزمایشگاه فارابی به عنوان یکی از تخصصی ترین آزمایشگاه های تهران توانسته است با در اختیار داشتن کادری متخصص و مجرب با ارائه نتیجه دقیق آزمایش های مختلف در ردیف بهترین های این حوزه قرار گیرد. لذا توصیه می شود جهت رزرو نوبت برای انجام آزمایش های مختلف از طریق پل های ارتباطی زیر اقدام کنید.
راه های ارتباطی با ما
آدرس آزمایشگاه تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر
بدون دیدگاه