با آزمایش DHT بیشتر آشنا شویم - آزمایشگاه فارابی

آزمایش DHT را بهتر بشناسید - آزمایشگاه فارابی


با آزمایش DHT بیشتر آشنا شویم ( معرفی تست DHT )

دی هیدروتستوسترون (DHT) یکی از اشکال هورمون تستوسترون می باشد. این نوع از هورمون ها تکامل جنسی مردان را به همراه دارد و وجود آن در بدن ضروری است. محل ایجاد و تشکیل این هورمون شامل غده پروستات، فولیکول مو و غدد آدرنال است که توسط آنزیم ۵- آلفاردوکتاز از تستوسترون به وجود می آید.
در واقع دی هیدروتستوسترون متابولیتی از تستسترون است که به لحاظ بیولوژیک فعال می باشد. این هورمون متعلق به گروهی از هورمون ها که آندروژن نام دارند، می باشد. با این وجود اگر پزشک برای تشخیص بیماری های ناشی از این هورمون در بدن شما نیاز به اطلاعاتی مفید داشته باشد، آزمایش DHT را برای شما تجویز می کند.
ما در این مقاله قصد داریم تا با آزمایش DHT بیشتر آشنا شویم و نکاتی مهم درباره این تست را شرح دهیم.

جهت مطالعه محتوای ۴ دقیقه ای ذیل با ما همراه باشید.

هورمون دی هیدورتستوسترون

همانطور که اشاره کردیم، هورمون دی هیدروتستوسترون فرم تغییر شکل یافته هورمون تستوسترون است که روند رشد موها را کوتاه تر می کند و فولیکول های مو را تضعیف می کند.
DHT مشتقی از هورمون مردانه تستوسترون است که به عنوان دشمن فولیکول های موی سر شناخته می شود.
پزشکان در صورت مواجهه با بیمارانی که از ریزش مو رنج می برد، درخواست می کند تا آزمایش DHT را انجام دهند. چرا که این هورمون در شرایطی می تواند مانعی برای تولید مو توسط فولیکول ها شود و در نتیجه به ریزش مو منجر شود.
در واقع می توان گفت که دی هیدروتستوسترون منشا و ریشه اصلی انواع ریزش مو است.

ساخت دی هیدروتستوسترون در بدن به این گونه است که هورمون اصلی تستوسترون با کمک آنزیم ۵ – آلفا ردوکتاز به DHT تبدیل می شود.
تحقیقات نشان می دهند که هورمون تستوسترون عامل اصلی ریزش مو نیست. بلکه DHT با اتصال به گیرنده های موجود در فولیکول های پوست سر مانع رشد مو در فولیکول می شود.

با آزمایش DHT بیشتر آشنا شویم - آزمایشگاه فارابی
با آزمایش DHT آشنا شوید – آزمایشگاه فارابی

در واقع روند ریزش مو در این شرایط بدین گونه است که DHT با تاثیر خود بر فولیکول های مو باعث از بین رفتن مو های سالم سر می شود.
روند هورمونی تبدیل تستوسترون به DHT که عاملی آسیب زننده به ریشه و فولیکول مو هستند، در مردان و زنان قابل مشاهده می باشد.
بانوان در شرایط عادی مقدار بسیار کمتری تستوسترون در مقایسه با آقایان دارند. اما همین مقدار کم هم در بدن خانم ها می تواند موجب ریزش مو ناشی از DHT شود.

آزمایش تستوسترون و ارتباط آن با DHT

تست تستوسترون آزمایشی است که می تواند سطح هورمون‌ تستوسترون را در بدن بررسی نماید.
همانطور که می دانید، هورمون تستوسترون نقش مهمی در سلامت جنسی مردان ایفا می کند و سبب شکل گیری خلق و خوی مردانه و حتی عضله سازی می گردد.
بنابراین اگر فردی مشکلی در زمینه سلامت جنسی احساس کند، پزشک دستور انجام این تست را به فرد می دهد تا بتواند با تکیه بر نتیجه این آزمایش منشا اصلی عارضه را پیدا کند.

البته لازم به ذکر است که این هورمون در بدن زنان نیز یافت می شود که مقدار آن بر اساس میانگین کلی، ۲۰ برابر کمتر از مقدار آن در بدن مردان می باشد.
آزمایش هورمون تستوسترون با هدف بررسی و تشخیص علت تغییر مقدار هورمون در خون افراد انجام می شود. لازم به ذکر است که این آزمایش در جهت تشخیص مقدار دی هیدروتستوسترون در خون نیز قابل انجام می باشد.

این چکاپ شامل چه آزمایش هایی می شود؟

هورمون ها عواملی درونی و تاثیر گذار بر کلیه فعالیت های بدن از جمله رشد و متابولیسم، تولید مثل و چرخه خواب می باشند. از این رو عدم تعادل حتی در مقادیر بسیار کم نیز در سطح هورمون ها می تواند تأثیرات قابل توجهی در سلامتی شما داشته باشد.
حتی مواردی همچون خلق و خو، سطح انرژی و باروری و میل جنسی با تغییر مقادیر هورمون تستوسترون تحت تاثیر قرار می گیرد.

اختلالات هورمونی، مشکلات رایجی هستند که اغلب از طریق درمان جایگزینی هورمون یا تغییر سبک زندگی، قابل کنترل و درمان هستند. تنها کافیست که با مشورت و تجویز پزشک آزمایش تستوسترون که شامل تست هورمون تستوسترون توتال و آزاد و  دی هیدروتستوسترون نیز می شود، انجام دهید.

با آزمایش DHT بیشتر آشنا شویم - آزمایشگاه فارابی
بهترین آزمایشگاهه انجام آزمایش DHT در تهران

هدف از انجام تست چیست؟

هدف از انجام این آزمایش عبارت است از:

  1. ارزیابی عملکرد هورمون های مترشحه از غدد جنسی (بیضه و تخمدان)
  2. در زنان: کمک به تشخیص علت پرمویی، سندروم تخمدان پلی کیستیک و بروز صفات ثانویه جنسی مردانه
  3. در مردان: کمک به تشخیص علت اختلال نعوظ یا ناباروری و همچنین بررسی عملکرد بیضه در شرایط بالینی که پروتئین های متصل شونده به تستوسترون، ممکن است تغییر یابند.
  4. در کودکان: کمک به تشخیص علت بروز دستگاه تناسلی مبهم، بلوغ جنسی دیررس و یا زودرس

پیشنهاد ما به شما

هورمون تستوسترون پدید آورنده صفات مردانه است. اما به طور کلی این هورمون در بدن زنان نیز تولید می شود. این هورمون ریشه اصلی هورمون DHT است که با تغییر شکل به این هورمون تبدیل می گردد. برای تشخیص مقادیر هورمون DHT لازم است تا آزمایش دی هیدروتستوسترون را انجام دهید. نتیجه این تست می تواند در شناسایی عواملی که سبب ریزش مو و طاسی می گردد، به پزشک کمک کند.

آزمایشگاه فارابی بهترین آزمایشگاه تشخیص طبی در تهران به شمار می آید که از کادری متخصص و مجرب در زمینه انجام انواع آزمایش‌ های ژنتیکی، بیوشمی، پاتوبیولوژی و … برخوردار می باشد.
فارابی طی ۴۳ سال متوالی با به کارگیری کادری مجرب و تکنولوژی روز دنیا خود را به عنوان آزمایشگاه تخصصی در استان تهران معرفی می کند. تیم حرفه ای این آزمایشگاه دارای مدارک بالا و تخصصی در زمینه علوم آزمایشگاهی می باشند.

کلیه خدمات انجام آزمایش تحت نظارت کادر مجرب و حرفه ای آزمایشگاه فارابی انجام می شود. همچنین پاسخگویی مناسب به نیاز های منطقی مشتریان به منظور افزایش سطح رضایتمندی از دیگر ویژگی های خاص این آزمایشگاه می باشد. آزمایشگاه طبی فارابی جزو اولین آزمایشگاه های ایران با هدف ارتقا سطح سلامت و بهداشت شهروندان محترم می باشد.
جهت دریافت مشاوره رایگان و اطلاعات بیشتر با مشاوران ما در ارتباط باشید.

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه

تهران ، خیابان شریعتی ، نبش ظفر

۳.۵/۵ - (۸ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 4 =