تشخیص آزمایشگاهی عفونت های قارچی | آزمایشگاه فارابی
عفونت های قارچی بیماری است که در اثر عفونت با قارچ ایجاد می شود و بیشتر به صورت عفونت قارچی پوست یا ناخن ظاهر می شود. البته عفونت قارچی ممکن است در دهان، گلو، ریه، مجاری ادراری یا سایر اندام های بدن نیز مشاهده شود.
در صورتی که علائم پوستی برایتان آزار دهنده است، برای تشخیص آزمایشگاهی عفونت های قارچی توصیه می کنیم به یک متخصص پوست مراجعه کنید و پس از تجویز پزشک برای انجام آزمایش عفونت قارچی به یک آزمایشگاه معتبر و شناخته شده مراجعه نمایید. شما می توانید برای انجام دقیق این تست، به آزمایشگاه تخصصی فارابی مراجعه کنید تا این آزمایش توسط تکنسین های متخصص و مجرب انجام شود.
لطفاً جهت مطالعه و بهره مندی از محتوای پیش رو، با ما همراه باشید.
عفونت قارچی چیست؟
یکی از شایع ترین بیماری ها عفونت قارچی است که توسط قارچ ها ایجاد می شود و پوست، ناخن، مو، دهان، اندام تناسلی و مجاری ادراری را آلوده می کند. مبتلا شدن به عفونت قارچی سن یا جنسیت خاصی ندارد و از نوزاد تا بزرگسالان ریسک ابتلا به عفونت را دارند. خوشبختانه اکثر عفونت های قارچی با کرم و پمادهای ضد قارچ درمان می شود.
علت ابتلا به عفونت های قارچی پوست
- آسیب دیدن سیستم ایمنی تعادل طبیعی بین ارگانیسم های پوست را از بین می برد و یک نوع از آن ها می تواند رشد و تکثیر بیش از اندازه داشته باشد. شرایط آب و هوایی مناطق گرمسیر، محیطی ایده آل برای رشد قارچ ها است. چرا که قارچ ها در نواحی گرم و مرطوب بهترین رشد را دارند.
- ممکن است به علت مصرف آنتی بیوتیک، باکتری های طبیعی کنترل کننده رشد قارچ ها از بین بروند و عفونت قارچی به وجود آید.
- برخی از افراد به دلایل ژنتیک استعداد ابتلا به عفونت های قارچی پوستی را دارند.
- همچنین چاقی موجب افزایش احتمال بروز عفونت های قارچی می شود، زیرا افرادی که اضافه وزن دارند، چین های پوستی بیشتری دارند که به رشد قارچ ها کمک می کند.
- عدم رعایت بهداشت
- زمانی که با افراد، حیوانات، خاک یا دیگر اشیاء آلوده به درماتوفیت تماس مستقیم داشته باشید.
- هنگامی که با آب تماس مداوم داشته باشید.
علائم قارچ پوستی چیست؟
علائم عفونت قارچی پوست به نوع قارچ بستگی دارد. اما رایج ترین علائم آن شامل موارد ذیل می شود:
- این بیماری اغلب به عنوان ظاهری خشن و گاهی اوقات خونریزی دار در پوست مشاهده می شود.
- عفونت های قارچی به عنوان یک شکل دایره ای در اندازه های متفاوت ممکن است ظاهر شود. با این وجود، عفونت قارچی ممکن است همیشه ضایعات دایره ای شکل را ایجاد نکند. اما موجب تیره شدن و قرمزی پوست یا پوسته پوسته شدن و سفید شدن آن می شود.
- اکثر مواقع، نواحی آسیب دیده خارش دارد و گاهی اوقات مرطوب یا بوی بد دارد.
- افرادی که دارای عفونت قارچی طولانی مدتی هستند، رنگ پوست تیره می شود و زمانی که مدت زیادی می گذرد، معمولاً به پوست های اطراف نیز گسترش می یابد.
راه های پیشگیری از عفونت قارچی پوست
به طور معمول جهت پیشگیری از بیماری های پوستی می بایست بهداشت را رعایت کنید و وزن خود را در حد مناسب نگه دارید. تمیز و خشک نگه داشتن پوست، از وسایل شخصی دیگران مانند لباس، حوله و لوازم آرایش استفاده نکنید، دست ها را پس از تماس با پوست یا ناخن عفونی به خوبی بشویید، ناخن های انگشتان دست و پا را کوتاه نگه دارید، یک روز در میان کفش ها را برای هوا خوردن آن ها بپوشید، لباس های تمیز و راحت بپوشید و مرتب آن ها را عوض کنید، حمام را مرتب تمیز کنید و پا برهنه در مکان های عمومی راه نروید. رعایت این نکات برای پیشگیری از بیماری قارچ پوستی بسیار حائز اهمیت است.
انواع عفونت های قارچی کدامند؟
به طور کلی بیماریهای قارچی در دو دسته زیر قرار می گیرند:
عفونت قارچی سطحی به عفونتی می گویند که لایه های خارجی بدن مانند پوست، ناخن ها و اندام تناسلی را درگیر می کند. این عفونت، شایع ترین انواع عفونت های پوستی بوده و در انواع مختلفی مشاهده می شوند. به صورتی که انواع عفونت های قارچی سطحی را می توان به شرح زیر دانست:
- درماتوفیتوز
- عفونت پای ورزشکار
- عفونت قارچی کچلی ورسیکالر
- عفونت های پوستی قارچی
- قارچ واژن
بخش قارچ شناسی در آزمایشگاه فارابی
آزمایشگاه فارابی دارای بخش قارچ شناسی می باشد. قارچ شناسی شاخه ای از زیست شناسی است که به مطالعه قارچ ها می پردازد، از جمله خصوصیات ژنتیکی و بیوشیمیایی آن ها، طبقه بندی آنها و استفاده آن ها از انسان به عنوان منبعی برای تندر، طب سنتی، مواد غذایی و آنتروژن ها و همچنین خطرات آن ها مانند سمیت است. یا عفونت یک زیست شناس که متخصص قارچ شناسی است، قارچ شناس نامیده می شود. شاخه های قارچ شناسی به زمینه فیتوپاتولوژی، بررسی بیماری های گیاهی و دو رشته نزدیک به هم وابسته اند زیرا اکثریت قریب به اتفاق پاتوژن های گیاهی قارچ ها هستند.
آزمایشگاه قارچ شناسی ما درگیر مطالعه قارچ هایی است که باعث ایجاد بیماری های انسانی می شوند. تشخیص شامل معاینه میکروسکوپی بافت آلوده و کشت برای شناسایی قارچ های بیماری زا است. تشخیص دقیق پزشک را قادر می سازد درمان ضد قارچی مناسب را تجویز کند.
پیشنهاد ما به سروران ارجمند
آزمایش اسمیر قارچی تنها یکی از چندین آزمایش مختلف است که می تواند برای تشخیص عفونت قارچی استفاده شود. آزمایش های دیگری مانند کشت قارچ و آزمایش های هیدروکسید پتاسیم نیز ممکن است بسته به عفونت خاص، استفاده شوند. به طور کلی، تشخیص آزمایشگاهی عفونت های قارچی ابزار مهمی در تشخیص و درمان عفونت های قارچی است. شما عزیزان می توانید تست عفونت قارچی پوست را در آزمایشگاه فارابی که یکی از قدیمی ترین و معتبرترین آزمایشگاه شمال تهران شناخته می شود، انجام دهید.
برای کسب اطلاعات بیشتر از اینکه هزینه آزمایش قارچ پوستی چقدر است؟ و رزرو نوبت با مشاوران ما از طریق راه های ارتباطی مندرج در بخش ذیل در ارتباط باشید.
راه های ارتباطی با ما
آدرس آزمایشگاه تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر
بدون دیدگاه