فاصله بین سونو و آزمایش غربالگری اول در آزمایشگاه فارابی | آزمایشگاه فارابی

فاصله بین سونو و آزمایش غربالگری اول | آزمایشگاه فارابی


فاصله بین سونو و آزمایش غربالگری اول در آزمایشگاه فارابی

یکی از پرسش های مهم برای مادران بارداری که قصد انجام غربالگری سه ماهه اول را دارند، این است که فاصله بین سونو و آزمایش غربالگری اول در آزمایشگاه فارابی چقدر است؟
در پاسخ می توان گفت فاصله بین این آزمایشات نباید از ساعات معینی بیشتر باشد. در غیر این صورت تست غربالگری سه ماهه اول، کارایی لازم برای شناخت بیماری ها و ناهنجاری های جنین را نخواهد داشت.
به همین جهت توصیه می کنیم برای انجام آزمایش غربالگری سه ماهه اول بارداری، حتماً با پزشک خود مشورت نموده و بهترین زمان را برای این تست در نظر بگیرید.
در ضمن با استفاده از خدمات مشاوره رایگان آزمایشگاه طبی فارابی نیز می توانید به اطلاعات مفیدی در زمینه فاصله سونو و غربالگری سه ماهه اول دست یابید.
همچنین پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات تکمیلی در این زمینه، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

سروران ارجمند خواهشمندیم ما را دقایقی در محتوای پیش رو همراهی کنید.

سونوگرافی غربالگری سه ماهه اول بارداری

سونوگرافی سه ماهه اول بارداری که با نام سونوگرافی NT نیز شناخته می شود، شامل چندین آزمایش مختلف می شود.
به طوری که در این سونوگرافی، ضخامت پوست در ناحیه پشت گردن جنین با دقت بالایی اندازه گیری می گردد. پزشک با بررسی این بخش از جنین می تواند به بروز برخی از نقص های مادرزادی مانند سندروم داون پی برد.
به همین دلیل لازم است سونوگرافی NT در اواخر سه ماهه نخست انجام گیرد. البته به همراه این سونوگرافی باید برخی از آزمایش های غربالگری را نیز انجام دهید. لذا با کسب اطلاعات بیشتر در زمینه فاصله بین سونو و آزمایش غربالگری اول در آزمایشگاه فارابی لازم است بعد از سونوگرافی، نسبت به انجام این آزمایشات اقدام نمایید.
چنانچه مادر توانایی انجام سونوگرافی در سه ماهه اول بارداری را نداشته باشد، پزشک به او توصیه می کند آزمایش غربالگری یکپارچه را انجام دهد. این آزمایش، کلیه تست های مورد نیاز در سه ماهه اول، دوم و سوم بارداری را دربر می گیرد.
شایان ذکر است پزشک با تفسیر آزمایش غربالگری در سه ماهه اول بارداری، احتمال وجود اختلال و ناهنجاری های قلبی و ژنتیکی را در جنین تشخیص می دهد.

سونوگرافی غربالگری سه ماهه اول بارداری | آزمایشگاه فارابی
فاصله بین سونو و آزمایش غربالگری اول در آزمایشگاه فارابی | آزمایشگاه فارابی

آزمایش غربالگری سه ماهه اول بارداری

آزمایش خون به صورت وریدی از مادر باردار گرفته می‌شود و در آن، مواردی مانند پروتئین پلاسما و بتای آزاد گنادوتروپین جفتی آزاد شده پس از تشکیل جفت و رشد جنین، مورد ارزیابی قرار می گیرند. لذا در صورتی که میزان گنادوتروپین بیشتر از اندازه نرمال تولید شود، می توان نتیجه گرفت جنین مبتلا به نقص مادرزادی است.
لازم به ذکر است در آزمایش خون غربالگری سه ماهه اول، ویتامین A موجود در خون مادر نیز مورد اندازه گیری واقع می شود. بنابراین اگر این ویتامین در دوران بارداری از میزان نرمال کمتر باشد احتمال بروز نقایص مادرزادی در جنین افزایش خواهد یافت.

فاصله بین سونوگرافی و آزمایش غربالگری در سه ماهه اول بارداری چقدر است؟

اگر می خواهید بدانید فاصله بین سونو و آزمایش غربالگری اول در آزمایشگاه فارابی چقدر است؟ بهتر است ابتدا با پزشک خود در این رابطه مشورت کنید. اما به طور کلی از انجام سونوگرافی نباید بیش از ۲۴ ساعت تا زمان انجام آزمایش خون غربالگری فاصله اندازید.
در غیر این صورت، برخی از پارامترها و اندکس ها دچار تغییراتی شده و در نتیجه، نتایج درستی به دست نخواهد آمد.
به همین دلیل بهتر است پس از انجام سونوگرافی، سریعاً برای انجام آزمایش خون غربالگری سه ماهه اول نیز اقدام کنید.
در این صورت به جواب های صحیح و بدون خطایی برای قضاوت در زمینه احتمال وجود بیماری و ناهنجاری در جنین پی خواهید برد.

آیا غربالگری سه ماهه اول بارداری ضروری است؟

آزمایش غربالگری اول از جمله تست هایی است که برای اکثر مادران باردار، به ویژه بانوانی که از سن ۳۵ سالگی به بعد اقدام به بارداری نموده اند توصیه می شود. اما لازم است بدانید انجام این آزمایش ضروری نبوده و انتخاب آن به عهده مادر قرار دارد.
با این وجود بسیاری از خانواده ها به دلیل وجود سوابق بیماری ژنتیکی در خانواده خود، بالا بودن سن مادر و پر عوارض بودن بارداری های گذشته، اقدام به انجام تست غربالگری سه ماهه اول می کنند.
لذا این مادران باید اطلاعات دقیقی در زمینه فاصله بین سونو و آزمایش غربالگری اول در آزمایشگاه فارابی به دست آورند. و به این ترتیب با انجام به موقع آزمایش بارداری و سونوگرافی NT از بروز هرگونه خطا جلوگیری نمایند.
خاطر نشان می شود نتایج حاصل از آزمایش غربالگری سه ماهه اول بارداری، به تنهایی نشان دهنده اختلال و بیماری و یا سلامت جنین نیست.
لذا در صورت کسب نتایج غیر طبیعی و نگران کننده از جواب آزمایش غربالگری سه ماهه اول، لازم است آزمایش های تکمیلی مانند آزمایش غربالگری در سه ماهه دوم بارداری را نیز برای تشخیص بهتر انجام دهید.

آیا غربالگری سه ماهه اول بارداری ضروری است؟ | آزمایشگاه فارابی
ضرورت غربالگری سه ماهه اول بارداری | آزمایشگاه فارابی

آزمایش غربالگری سه ماهه اول بارداری در چه زمانی انجام می شود؟

به طور کلی بهترین زمان برای انجام‌ آزمایش غربالگری در سه ماهه اول بارداری، مابین هفته های ۱۰ تا انتهای هفته ۱۳ قرار دارد.
در واقع میزان موفقیت سونوگرافی NT در این هفته ها بیش از ۹۸ درصد می باشد.
از طرفی در صورت وجود اختلال و نقص ژنتیکی در جنین و تشخیص کامل آن پس از انجام آزمایش های اختصاصی تر، مادر فرصت لازم برای تصمیم گیری برای اتمام بارداری را خواهد داشت.
این در حالی است که از نظر قانونی، پس از گذشت ۱۴ هفته از سن جنین حتی در صورت وجود اختلال ژنتیکی و بیماری حاد قلبی، اجازه سقط جنین به مادر داده نمی شود.

یک پیشنهاد ویژه برای شما سروران ارجمند

مشاوران ما در آزمایشگاه طبی فارابی، آماده ارائه اطلاعات جامع و رایگان در زمینه فاصله بین سونو و آزمایش غربالگری اول در آزمایشگاه فارابی به شما عزیزان هستند. لذا در صورت وجود ابهام و سؤالات دیگر در زمینه آزمایش غربالگری در سه ماهه دوم بارداری ، می توانید از طریق شماره تماس های درج شده با واحد ارتباطات این آزمایشگاه تماس بگیرید.
همچنین پس از کسب اطلاعات کامل، آزمایش غربالگری را با خیال راحت از دقیق و بدون خطا بودن جواب های آن در آزمایشگاه فارابی انجام دهید. و جواب آزمایش را هم به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین دریافت فرمایید.

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه

تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر

۵/۵ - (۲ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × سه =