تعیین جنسیت جنین در غربالگری اول | آزمایشگاه فارابی

بررسی وضعیت جنین در غربالگری اول - آزمایشگاه فارابی


تعیین جنسیت در غربالگری اول در آزمایشگاه فارابی 

یکی از دستاوردهای مهم آزمایشگاهی با پیشرفت علم و تکنولوژی در این زمینه، تعیین جنسیت در غربالگری اول می باشد.
تعیین جنسیت در گذشته، با استفاده از نتایج آزمایش غربالگری در سه ماهه دوم بارداری امکان پذیر بود. اما امروزه با پیشرفت تجهیزات آزمایشگاهی و رشد و توسعه قابل توجه علوم مربوط به این رشته، تعیین جنسیت جنین در ماه های اول بارداری نیز امکان پذیر می باشد. البته این امر زمانی امکان پذیر است که آزمایش های مربوط به غربالگری سه ماهه اول بارداری را در معتبرترین آزمایشگاه تشخیص طبی انجام دهید.
از این رو پیشنهاد می کنیم با انجام غربالگری سه ماهه اول در آزمایشگاه فارابی، علاوه بر تشخیص جنین، از احتمال وجود هرگونه بیماری و ناهنجاری ژنتیک و یا سلامت کامل جنین خود نیز مطمئن شوید.
در ادامه جهت مطالعه مطلب پیش رو دقایقی را با ما همراه باشید.

تعیین جنسیت جنین در سه ماهه اول بارداری

هنگامی که لقاح بین اسپرم و تخمک انجام می شود جنسیت جنین نیز صورت می گیرد. اما این مطلب به معنای تعیین دختر و پس بودن جنین در همان لحظه نیست. چرا که تخمک های پسر و تخمک های دختر با یکدیگر تفاوت های اساسی دارند.
به عنوان مثال کروموزوم xy جنین پسر در هفته های ششم یا هفتم بارداری به وجود می آیند. این در حالی است که تشکیل کروموزم های دختر کاملاً با عکس با تشکیل کروموزوم های جنین پسر است.
یکی از پرسش های مهمی که برای اغلب مادران باردار به وجود می آید، این است که آیا تعیین جنسیت در غربالگری اول امکان پذیر است یا خیر؟
بهتر است بدانید سونوگرافی NT یا همان سونوگرافی آنومالی که در غربالگری اول انجام می گیرد تا حدودی جنسیت جنین را در ماه های اول مشخص می سازد. البته در نظر داشته باشید که احتمال بروز خطا در تشخیص جنسیت جنین با استفاده از سونوگرافی آنومالی نیز وجود دارد.
از این رو به بسیاری از مادران باردار توصیه می شود برای تشخیص بهتر و دقیق تر جنسیت جنین خود، سونوگرافی تعیین جنسیت را بعد از هفته ۱۴ انجام دهند.

خاطر نشان می شود سونوگرافی آنومالی در بسیاری از موارد مانند چاق بودن مادر و یا قرارگیری جنین در وضعیت نامناسب، تعیین جنسیت دقیق جنین را با چالش هایی مواجه می کند. در ضمن اگر میزان مایع آمنیوتیک در اطراف جنین بیش از حد نرمال باشد نیز احتمال تشخیص نادرست جنین وجود خواهد داشت.

انجام غربالگری سه ماهه اول در مرکز تخصصی | آزمایشگاه فارابی
تعیین جنسیت جنین در غربالگری بارداری – آزمایشگاه فارابی

بهترین زمان برای تعیین جنسیت جنین، چه وقتی است؟

هنگامی که مادران باردار برای بررسی ناهنجاری ها و احتمال وجود بیماری در جنین، به رادیولوژی و مراکز سونوگرافی مراجعه می کنند بهترین زمان برای تعیین جنسیت جنین می باشد. لذا می توان نتیجه گرفت غربالگری دوم بارداری که در هفته های ۱۶ الی ۱۸ انجام می شود بهترین موقع برای تعیین جنسیت جنین خواهد بود.
البته در برخی از مراکز با استفاده از تجهیزات به روز و مدرن نیز می توان تعیین جنسیت در غربالگری اول را انجام داد. به طوری که با استفاده از این دستگاه ها، تشخیص جنسیت در هفته های ۱۲ الی ۱۴ بارداری نیز امکان پذیر می باشد.
این تجهیزات که با نام سونوگرافی سه بعدی شناخته می شوند، بهترین راه برای تعیین جنسیت بوده و اغلب برای مادرانی که دارای شرایط خاص هستند، تجویز می شود.
در ضمن انجام سونوگرافی سه بعدی برای مادرانی که برای تعیین جنسیت نوزاد خود عجله دارند نیز تجویز می گردد.

تعیین جنسیت جنین از روی ضربان قلب

در حال حاضر هیچ گونه مطالعه و پژوهش در زمینه جنین شناسی وجود ندارد که نظریه تعیین جنسیت از طریق ضربان قلب را تائید کند.
بسیاری از افراد بر این باورند که قلب جنین دختر، تعداد دفعات بیشتری از قلب جنین پسر می زند. به طوری که ضربان قبل در جنین دختر بیش از ۱۴۰ بار و در جنین پسر کمتر از این مقدار خواهد بود.
در این زمینه می توان گفت قلب جنین، چه دختر و چه پسر، پس از هفته ششم بارداری شروع به تپش نموده و تعداد ضربان قلب او در میان ۱۴۰ تا ۱۷۰ بار در دقیقه نوسان می کند. پس می توان نتیجه گرفت بالا و پایین بودن ضربان قلب هیچ گونه مبنای علمی دال بر دختر یا پسر بودن جنینی ندارد.

جنسیت جنین چه زمانی قابل تعیین است؟

تعیین جنسیت در غربالگری اول با انجام آزمایش های غیر تهاجمی NIPT تجویز شده برای تشخیص بیماری های کروموزومی و سندروم داون امکان پذیر می باشد.
این آزمایش در هفته ۱۰ بارداری و برای مادرانی که از شرایط ویژه ای مانند خونریزی در دوران بارداری و ریسک بالای سقط برخوردار هستند تجویز می شود.
در این آزمایش، کروموزوم جنسی نر به سهولت در خون مادر قابلیت شناسایی دارد. پس با انجام آزمایش NIPT به راحتی به دختر یا پسر بودن جنین خود پی خواهید برد. البته همانطور که گفته شد، این آزمایش تنها برای مادرانی با شرایط خاص تجویز می شود.

لذا اگر که مایل به انجام این آزمایش هستید ابتدا با پزشک مشاوره نموده و سپس نسبت به انجام تست NIPT اقدام فرمایید.

تعیین جنسیت در غربالگری اول بارداری | آزمایشگاه فارابی
انجام آزمایشات غربالگری در بهترین مرکز تخصصی – آزمایشگاه فارابی

تعیین جنسیت جنین با آمنیوسنتز

بسیاری از مادران باردار که احتمال بروز ناهنجاری ژنتیکی جنین در آنها بالاتر است باید نسبت به انجام آزمایش آمنیوسنتز اقدام نمایند.
در این آزمایش، مقداری از مایع آمنیوتیک اطراف جنین با سرنگ های مخصوص خارج شده و مورد پژوهش و بررسی قرار می گیرد.
در واقع در مایع آمنیوتیک، مقادیری از سلول های جنین موجود بوده و منبع خوبی برای بررسی اختلال ژنتیکی در جنین محسوب می شود.
لازم به ذکر است با انجام آزمایش آمنیوسنتز نیز احتمال شناسایی جنسیت جنین وجود دارد.
البته این آزمایش به دلیل افزایش احتمال سقط جنین، بسیار خطرناک بوده و برای تمام مادران باردار توصیه نمی شود.

یک پیشنهاد ویژه برای شما سروران ارجمند

در این مقاله به بررسی امکان تعیین جنسیت در غربالگری اول از جوانب مختلف پرداختیم.
شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات کامل تر در این زمینه با واحد ارتباطات آزمایشگاه طبی فارابی تماس حاصل فرمایید.
همچنین با انجام آزمایش های غربالگری سه ماهه اول و آزمایش غربالگری در سه ماهه دوم بارداری در آزمایشگاه فارابی، از بابت بررسی نتایج تحت نظر بهترین متخصصان آزمایشگاهی و با بهره مندی از تجهیزات به روز اطمینان خاطر داشته باشید.

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه

تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر

۴.۵/۵ - (۴ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + هفت =