انجام آزمایش IgG4 در بهترین آزمایشگاه طبی تهران
یکی از آزمایش ها که به بررسی سطح برخی از آنتی بادی ها بدن در خون می پردازد، آزمایش ایمونوگلوبولین می باشد. در واقع این آنتی بادی ها ایمونوگلوبولین نام دارند که بر اساس عملکردشان نام گذاری شده اند. آنتی بادی نوعی پروتئین است که سلول های ایمنی بدن را برای مقابله با باکتری، ویروس و انواع مهاجم مضر، تولید می کنند. هدف این آزمایش بررسی سیستم ایمنی بدن فرد می باشد تا به این موضوع دست یابد که آیا بدن فرد دچار مشکل است یا خیر. معمولاً پایین بودن سطح ایمونوگلوبولین به معنای احتمال ابتلای فرد به عفونت است و همچنین بالا بودن آن به معنای حساسیت (آلرژی) یا نقص سیستم ایمنی بدن می باشد.
به همین جهت در این مقاله قصد داریم شما عزیزان را با آزمایش IgG4 در بهترین آزمایشگاه طبی تهران آشنا سازیم.
جهت مطالعه ۳ دقیقه ای محتوای پیش رو با ما همراه باشید.
آزمایش ایمونوگلوبولین چیست؟ | IgG4 در بهترین آزمایشگاه طبی تهران
ایمونوگلوبولین ها یا همان آنتی بادی ها نقش مهمی در سیستم ایمنی ایفا می کنند.
این پروتئین های خونی توسط تعدادی از سلول های سیستم ایمنی به نام پلاسما سل ها در پاسخ به باکتری ها، ویروس ها و دیگر میکروب های مهاجم تولید می شوند. در آزمایش ایمونوگلوبولین مقدار ایمونوگلوبولین های A ،G و M در خون و در برخی شرایط در مایع مغزی – نخاعی و بزاق اندازه گیری می شوند.
انواع ایمونوگلوبولین ها:
ایمونوگلبولین ها یا آنتی بادی ها از دسته گلیکوپروتئین ها هستند که در سرم و مایعات بافتی تمام پستانداران وجود دارند. در بدن، انواع مختلفی از ایمونوگلوبولین ها وجود دارد که به کلاس های متفاوت دسته بندی می شوند و عبارتند از:
- ایمونوگلوبولین A
- ایمونوگلوبولین G
- ایمونوگلوبولین M
- ایمونوگلوبولین E
- ایمونوگلوبولین D
اهمیت IgG4
ایمونوگلوبولین (IgG) G یکی از فراوان ترین پروتئین ها در سرم انسان است. این ماده حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد پروتئین پلاسما را تشکیل می دهد.
در صورت ابتلا به بسیاری از عفونت ها به ویژه عفونت های سینوسی، ریه، معده و روده پزشک آزمایش ایمونوگلوبولین را توصیه می کند.
همچنین اگر فرد دارای مشکلات زیر باشد، برای پیدا کردن علت و درمان باید آزمایش ایمونوگلوبولین را انجام دهد:
- اسهالی که قطع نمی شود.
- کاهش وزن بدون دلیل
- تب بدون علت
- بثورات پوستی
- آلرژی
- ابتلا به بیماری پس از مسافرت
- ایدز، مولتیپل میلوما (نوعی سرطان که گلبول های سفید که سلول پلاسما را درگیر می کند.)
- بررسی ایمنی بدن
- بیماری های خود ایمنی مانند آرتریت ایدیوپاتیک، لوپوس و سلیاک
آزمایش ایمونوگلوبولین چگونه انجام می شود؟
پزشکان اغلب سطح ایمونوگلوبولین های IgA، IgG و IgM را با هم بررسی می کنند تا تصویری کامل از عملکرد ایمنی بدن فرد به دست آورند. برای انجام این آزمایش متخصص نمونه گیر، ابتدا پوست را تمیز کرده و یک نوار الاستیک (تورنیکت) بالای دستی که قرار است از آن خون بگیرد، می بندد. این کار باعث متورم شدن رگ ها و در نتیجه رگ یابی راحت می شود. سپس یک سوزن را داخل ورید قرار داده (معمولاً در بازو و در داخل آرنج یا پشت دست) و نمونه خون را به داخل ویال یا سرنگ می کشد و در انتها نوار الاستیک را باز کرده و سوزن را از رگ خارج می کند.
روش دیگری که برای بررسی سطح ایمونوگلوبولین استفاده می شود، نمونه گیری از مایع مغزی-نخاعی به انگلیسی Cerebrospinal Fluid (CSF) است. مایع مغزی-نخاعی نقش تغذیه و محافظت از مغز و نخاع را بر عهده دارد که برای تشخیص انواع بیماری های مغزی، نورولوژیکی مانند مننژیت، تومور، عفونت، خونریزی های مغزی و بیماری های التهابی، آزمایش لومبار پانکچر یا پونکسیون کمری به اختصار LP تجویز می شود.
معمولاً برای انجام آزمایش LP بیمار باید به حالت افقی روی یک پهلو بخوابد یا به حالت نشسته قرار بگیرد. در واقع وضعیت فرد باید به گونه ای باشد که فشار مایع در کانال نخاعی با فشار درون حفره جمجمه برابر شود. در حالتی که بیمار قرار گرفته است، یک دستیار ستون فقرات را خم می کند تا فضای بین مهره های کمر از پشت باز شود.
سپس مقداری بی حس کننده به زیر پوست بین دو مهره از ستون فقرات تزریق می کند.
در ادامه پزشک سوزن نخاغی را وارد دو مهره انتهایی و بین فضای خالی ستون مهره ها که حاوی مایع نخاعی است، می کند. پس از دریافت مایع نخاعی که معمولاً ۱ تا ۲ دقیقه طول می کشد، سوزن از بدن فرد خارج و محل نمونه گیری پانسمان می شود.
نتایج آزمایش ایمونوگلوبولین به چه معنا است؟
بسته به نتیجه آزمایش احتمال دارد پزشک آزمایش های دیگری را در کنار آزمایش ایمونوگلوبولین تجویز کند که عبارتند از:
- شمارش کامل خون (Complete Blood Count-CBC)
- آزمایش خون پروتئین (Protein Total-PT)
- آزمایش ادرار برای بررسی مشکلات کلیوی
پیشنهاد ما به شما عزیزان
همانطور که می دانید، سلامتی مهم ترین چیزی است که انسان باید به آن اهمیت دهد. همچنین در دنیایی که ما زندگی می کنیم به دلایل مختلف از جمله عدم تحرک، استفاده از فست فود ها، استفاده از مواد غذایی حاوی مواد شیمیایی، آلودگی های محیطی و … بدن انسان بسیار بیشتر از گذشته در معرض بیماری قرار دارد. به همین دلیل برای پیشگیری از بروز بیماری های بزرگ تر و یا وخیم شدن بیماری که در بدن وجود دارند، انجام آزمایشات توسط آزمایشگاه معتبر و تحت نظر پزشک معتمد معالج، کاملاً ضروری می باشد.
به طور کلی تست های ایمونوگلوبولین از چند بخش تشکیل می شود، که مهمترین آن ها آزمایش IgG است.
آزمایش IgG4 در آزمایشگاه فارابی که بهترین آزمایشگاه طبی تهران می باشد، با بهترین هزینه و توسط افراد متخصص انجام می گیرد. در واقع این آزمایشگاه دارای امکانات، تجهیزات مدرن و فضای آزمایشگاهی وسیع تری بوده و در هر بخش، افراد متخصص مشغول انجام تست های مختلف هستند.
آزمایشگاه طبی فارابی جزو اولین آزمایشگاه های ایران با هدف ارتقا سطح سلامت و بهداشت شهروندان محترم می باشد.
با تشکر از همراهی شما سروران گرامی
تحریریه آزمایشگاه فارابی
راه های ارتباطی با ما
آدرس آزمایشگاه
تهران خیابان شریعتی نبش ظفر
بدون دیدگاه