نحوه انجام آزمایش gct در آزمایشگاه طبی فارابی

تشخیص دیابت بارداری با انجام آزمایش gct


بررسی نحوه انجام آزمایش gct در آزمایشگاه طبی فارابی

قند خون بالا در دوران بارداری تهدید جدی برای جنین محسوب می شود که ممکن است موجب سقط جنین و یا زایمان زودرس شود.
آزمایش GCT یکی از آزمایشات دوران بارداری محسوب می شود که برای اندازه گیری و کنترل دیابت در این دوران کاربرد دارد. غربالگری دیابت یا همان آزمایش GCT بین هفته ی ۲۴ و ۲۸ بارداری انجام خواهد شد.
مادرانی که در دوران حاملگی درگیر دیابت می شوند باید تحت مراقبت قرار بگیرند و رژیم غذایی و دارویی که پزشک برای آنها تجویز کرده را رعایت نمایند. در نتیجه نوزادانی سالم به دنیا خواهند آورد.
برای انجام این آزمایش، حداقل باید ۳ الی ۴ ساعت در آزمایشگاه حضور داشته باشید. زیرا نحوه انجام آن کمی با دیگر آزمایش ها متفاوت است.
در ادامه نحوه انجام آزمایش gct در آزمایشگاه طبی فارابی را توسط بهترین پزشکان و پرسنل مجرب برای شما عزیزان شرح خواهیم داد.

لطفا چند دقیقه ای تا پایان مطلب پیش رو ما را همراهی کنید.

علت انجام آزمایش GCT

دیابت بارداری زمانی ایجاد می شود که قند خون یک خانم باردار بدون داشتن سابقه دیابت در دوران بارداری اش افزایش خواهد یافت. افزایش قند خون در دوران بارداری احتمال ابتلا به مسمومیت بارداری یا پره اکلامپسی، افسردگی و نیاز به سزارین را افزایش می دهد. در نتیجه نوزاد به دنیا آمده از مادران مبتلا به دیابت در معرض خط زردی، ماکروزوم یا بزرگی بیش از حد خواهند بود.
به دلیل اینکه علائم بیماری دیابت حاملگی به ندرت رخ خواهد داد، بهترین راه برای تشخیص آن انجام آزمایش GCT می باشد.

علت انجام آزمایش GCT | آزمایشگاه فارابی
انجام آزمایش GCT جهت بررسی خطر ابتلا به دیابت در دوران حاملگی

شرایط انجام آزمایش GCT چگونه است؟

آزمایش GCT در دو مرحله به صورت زیر انجام می شود:

مراجعه کننده محترم باید صبح روز نمونه گیری ناشتا باشد و مواد غذایی به جز آب مصرف نکند. همچنین مصرف الکل و دخانیات تا ۳۶ ساعت قبل از انجام آزمایش ممنوع است. این آزمایش ممکن است نیازی به ناشنایی نداشته باشد، درصورتی که همراه آزمایش GCT، آزمایش قند خون ناشتا وجود داشته باشد، ضروری است ۱۲ ساعت قبل از نمونه گیری ناشتا باشید.
چنانچه داروی خاص و یا انسولین استفاده می کنید برای انجام نمونه گیری با پزشک خود مشورت نمایید.

در ابتدا مسئول نمونه گیری یک نمونه خون برای بررسی قند خون در حالت ناشتا از شما می گیرد. سپس یک شربت یا محلول قندی به بیمار داده می شود تا آن را میل نماید. در این محلول قندی ۵۰ میلی گرم از پودر کلوگز در یک لیوان آب حل می شود.

در مرحله بعد با توجه به تجویز آزمایش توسط پزشک مسئول نمونه گیری در فواصل ۶۰، ۹۰ و ۱۲۰ دقیقه دوباره خون گیری را انجام خواهد داد. به این صورت که پس از نوشیدن شربت قندی بلافاصله مسئول نمونه گیری را مطلع سازید و در قسمت انتظار آزمایشگاه منتظر بمانید تا زمان خون گیری دوباره فرابرسد. تعداد دفعات نمونه گیری ممکن است با توجه به نظر پزشک متفاوت باشد.

 توجه کنید تا زمانی که نمونه گیری شما تمام نشده به هیچ عنوان غذا میل نکنید.
همچنین اگر پس از مصرف شربت کلوگز حالت تهوع و استفراغ به شما دست داد مسئول نمونه گیری را مطلع سازید.

نحوه انجام آزمایش gct در آزمایشگاه طبی فارابی به گونه ای است که پرسنل مجرب و توانمند با اخلاق حرفه ای و تجربه طولانی خود قادر هستند بهترین شرایط را برای بانوان باردار ایجاد کنند. بانوان باردار برای انجام این آزمایش مدت زمان زیادی در آزمایشگاه سپری می کنند، لذا باید شرایط خوبی برای آنها فراهم شود.

چه عواملی احتمال دیابت در دوران بارداری را افزایش می دهد؟

  1. کمبود فعالیت های بدنی و اضافه وزن
  2. تجربه داشتن دیابت در بارداری های اولیه
  3. داشتن بیماری دیابت در خویشاوندان خونی
  4. داشتن یک وضعیت پزشکی مرتبط با پیشرفت دیابت، مانند سندرم متابولیک یا سندرم تخمدان پلی کیستیک
  5. زنان حامله با سن بالای ۳۰ سال
  6. سابقه تولد نوزاد با وزن ۴ کیلوگرم یا بیشتر

چگونگی درمان دیابت بارداری

عدم کنترل قند خون در بانوان باردار می تواند روی رشد جنین اثر منفی بگذارد. علاوه بر آن ممکن است با بالا رفتن فشار خون مادر مسمومیت حاملگی ایجاد شود. بنابراین دیابت در دوران حاملگی بر جنین و مادر عوارض منفی خواهد داشت. همچنین قند خون بالا ممکن است باعث پاره شدن ناگهانی کیسه آب و زایمان زودرس شود.
برای درمان و کنترل دیابت در این دوران باید یک برنامه غذایی مناسب زیر نظر پزشک و کارشناس تغذیه داشته باشید. در مواردی که کنترل قند خون سخت می شود تزریق انسولین و مصرف دارو های خوراکی مانند متفورمین توصیه می شود.
همچنین اندازه گیری مرتب قند خون و ثبت آن برای ارائه به پزشک لازم می باشد.

برای داشتن برنامه غذایی مناسب در صورت ابتلا به دیابت بارداری مصرف مواد قندی مانند شیرینی ها، شکر، قند، عسل، خرما را به مقدار کم و تحت نظر کارشناس مصرف نمایید. به طور حتم از مواد غذایی فیبردار ازجمله سبزی، میوه، حبوبات و غلات سبوس دارد استفاده نمایید.
در این دوران تغذیه شما باید به گونه ای باشد که مصرف وعده های غذایی شما با حجم کمتر و به دفعات بیشتر انجام شود.
مصرف مواد غذایی نشاسته ای مانند برنج، سیب زمینی و نان به اندازه و مقدار آن زیر نظر پزشک متخصص باشد. همچنین توجه کنید مصرف شیر و لبنیات در این دوران باید افزایش یابد.

چگونگی درمان دیابت بارداری | آزمایشگاه فارابی
بهترین آزمایشگاه برای انجام تست gct در تهران

پیشنهاد پایانی به سروران ارجمند

در صورتی که پزشک آزمایش GCT را برای شما تجویز نمود، آن را جدی بگیرید و در سریع ترین زمان ممکن در یک آزمایشگاه خوب و معتبر آزمایش خود را با خیال راحت انجام دهید. در این مقاله نحوه انجام آزمایش gct در آزمایشگاه طبی فارابی را به طور کامل برایتان شرح دادیم. دیابت بارداری ممکن است حتی برای افرادی که سابقه ی دیابت را قبل از حاملگی نیز نداشته اند اتفاق بیفتد. پس انجام این آزمایش را برای تضمین سلامت خود و جنین انجام دهید تا از وجود یا عدم وجود این بیماری اطمینان کسب کنید.
آزمایشگاه طبی فارابی با بیش از ۴۰ سال فعالیت مداوم به عنوان بهترین آزمایشگاه تخصصی در تهران شناخته می شود.

برای کسب اطلاع از آزمایش های بارداری می توانید مقاله آزمایش قبل بارداری شامل چیست؟ را مطالعه نمایید.

این آزمایشگاه با بهره گیری از تجهیزات نوین و حضور پرسنل توانمند و متخصص، جواب آزمایش های مراجعین خود را به صورت دقیق و در سریع ترین زمان ممکن تهیه می کند. آزمایشگاه فارابی همچنین امکان دریافت جواب آزمایش را به صورت آنلاین و یا ارسال پیک فراهم نموده.

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه

تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر

۵/۵ - (۱ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × چهار =