آزمایش غربالگری دوم برای چه کسانی واجب است؟ | آزمایشگاه فارابی

انجام تست غربالگری در بهترین آزمایشگاه تهران


آزمایش غربالگری دوم برای چه کسانی واجب است؟ | آزمایشگاه فارابی

بسیاری از اختلالات ژنتیکی و ناهنجاری های مادرزادی با استفاده از غربالگری سه ماه دوم بارداری بررسی و تشخیص داده می شود. غربالگری دوم بارداری مجموع آزمایش خون نشانگر چهارگانه به همراه سونوگرافی می باشد. عملکرد آن به گونه ای است که احتمال وجود مشکل را بیان می کند و هیچ گاه از وجود یک نقص به طور قطعی سخن نخواهد گفت.
اگر سوال آزمایش غربالگری دوم برای چه کسانی واجب است؟ ذهن شما را به خود مشغول نموده است با مطالعه این مطلب به پاسخ پرسش خود دست خواهید یافت.

با توجه به شیوع بیماری سندرم داون طی چند سال گذشته روش های مختلفی برای تشخیص این بیماری پیش از تولد به وجود آمد. اما به دلایلی این آزمایش ها برای بانوان باردار مناسب نبوده و تمامی آن ها نادیده گرفته شد.
امروزه روش غربالگری بهترین آزمایش برای تشخیص خطرات و احتمالات قبل از تولد نوزاد می باشد. این آزمایش در دو مرحله سه ماه اول و دوم حاملگی انجام خواهد شد.

از شما دعوت می کنیم جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه آزمایش غربالگری تا پایان مطلب ما را همراهی نمایید.

بهترین زمان برای آزمایش غربالگری دوم

غربالگری اول در ۳ ماه اول بارداری و غربالگری دوم در ۳ ماه دوم انجام خواهد شد که معمولا آن را در هفته هفدهم تا بیستم بارداری انجام می دهند.
توصیه می شود این آزمایش در هفته ۱۷ تا ۱۸ بارداری صورت پذیرد، زیرا تنها در صورتی اجازه سقط قانونی جنین داده می شود که پزشک نقص آن را قبل از هفته ۱۸ ام تشخیص دهد.

بهترین زمان برای آزمایش غربالگری دوم | آزمایشگاه فارابی
تشخیص مشکلات جنین با انجام آزمایش غربالگری دوم

در آزمایش غربالگری دوم چه چیزی بررسی می شود؟

غربالگری دوم شامل سونوگرافی و آزمایش خون می باشد. در سونوگرافی آنومالی یا تفصیلی عارضه های ساختاری قلب، شکم، صورت، ستون فقرات و دیگر بخش های بدن جنین بررسی می شود. آزمایش خون نشانگرهای چهارگانه جهت بررسی هورمون گنادوتروپین جفتی انسان، بررسی نقایص لوله عصبی (مانند اسپینا بیفیدا) و اختلالات کروموزومی، هورمون استریول و هورمون اینهیبین a در خون زنان باردار می باشد.

نتایج این آزمایش را می توان با نتایج آزمایش غربالگری سه ماه اول مقایسه نمود تا اطلاعات دقیق و کامل تری به دست آید.

تست غربالگری دوم برای چه کسانی ضروری است؟

با انجام این آزمایش می توان از سلامت اعضا و عملکرد صحیح اعضای بدن جنین اطمینان حاصل نمود. با این حال انجام آزمایش غربالگری دوم برای برخی از افراد ضروری می باشد و باید هرچه سریع تر برای انجام آن اقدام نمایند.

کسانی که در آزمایش غربالگری اول آنها مورد مشکوکی وجود دارد انجام غربالگری دوم برای آنها ضروری است. همچنین کسانی که آزمایش غربالگری سه ماهه اول را به هر دلیلی انجام نداده اند توصیه می شود برای اطمینان آزمایش غربالگری دوم را انجام دهند. گاهی پزشک انجام آزمایش های یکپارچه یا ترتیبی را با توجه به وضعیت جسمانی فرد باردار ضروری می داند.
همچنین در صورتی که فرزندان دیگر خانواده به بیماری سندرم داون و یا دیگر بیماری های کروموزومی مبتلا هستند، ضروری است این آزمایش را انجام دهند.

این آزمایش می تواند ۹۹ درصد از موارد بیماری سندرم داون را در دوران حامگی تشخیص دهد.

بررسی نکات مهم در غربالگری دوم بارداری

یکی از مهم ترین نکات در رابطه با این آزمایش، انجام آن در زمان صحیح می باشد. همانطور که اشاره کردیم این آزمایش را می توان در هفته ۱۷ تا ۲۰ بارداری انجام داد. در حالی که بهترین زمان هفته ۱۷ ام بارداری می باشد که جنین تقریبا شرایط جسمی متعادلی دارد و سیستم عصبی آن کامل تر شده است. اگر این آزمایش را در هفته ۱۴ یا ۱۵ و یا زودتر انجام دهید، احتمال خطا در آن وجود دارد.

تست غربالگری دوم نیازی به ناشتا بودن نخواهد داشت و تست خون با استفاده از سرنگ از رگ دست خانم باردار گرفته می شود.
لازم به ذکر است نتایج این آزمایش با توجه به سن مادر و شرایط جسمی وی بررسی می شود. و در طی آن احتمال وجود ناهنجاری های کروموزومی، نقص لوله عصبی و دیوار شکم بررسی خواهد شد.

آزمایش های غربالگری سه ماهه دوم

سونوگرافی آنومالی در کنار آزمایش های خون نشانگر چهارگانه جزء آزمایش غربالگری سه ماهه دوم می باشد که با انجام این آزمایش خیال مادر از صحت و سلامت کامل نوزاد راحت خواهد شد.

آزمایش خون نشانگرهای چهارگانه

در این آزمایش چهار ماده در خون زن باردار مورد بررسی قرار می گیرد که شامل آلفا فیتوپروتئین (afp)، هورمون گنادوتروپین جفتی انسان یا hcg، استریول (estriol) که شکلی از هورمون استروژن است و هورمون اینهیبین a  می باشد.

سونوگرافی آنومالی یا تفصیلی

سونوگرافی آنومالی به پزشک این امکان را می دهد که قسمت های مختلف جنین در حال رشد را بررسی کند. در این سونوگرافی پزشک قسمت های قلب، ستون فقرات، شکم، صورت یا بخش‌های دیگر بدن را بررسی کرده و چنانچه مشکلی وجود داشته باشد آن را تشخیص خواهد داد. هدف از سونوگرافی بررسی وضعیت رشد جنین می باشد.

آزمایش های تشخیصی

چنانچه در تست غربالگری دوم مادر باردار مشکلاتی مشاهده شود، پزشک توصیه می کند برای تشخیص دقیق تر DNA جنین جهت یافتن نقص و اختلالات کروموزومی بررسی شود.
همچنین بانوان باردار بالای ۳۵ سال و کسانی که سابقه داشتن جنین با نقص لوله عصبی را داشته اند آزمایش آمنیوسنتز برای آنها تجویز خواهد شد.
لازم به ذکر است که آزمایش های تشخیص مانند آمنیوسنتز تهاجمی بوده و در طی نمونه گیری احتمال آسیب به جنین وجود خواهد داشت. البته این مسئله به مهارت و تخصص پزشک متخصص وابسته است.

آزمایش آمنیوسنتز

این آزمایش برای تشخیص مشکلات کروموزومی در سلول جنین صورت می گیرد. برای انجام آزمایش آمنیوسنتز پزشک یک سوزن از شکم به درون رحم وارد کرده و مقداری مایع آمنیوتیک را خارج می کند. با بررسی سلول های جنین که درون این مایع وجود دارد می توان از وجود یا عدم وجود اختلالات کروموزومی مطمئن شد.

آزمایش های غربالگری سه ماهه دوم | آزمایشگاه فارابی
بهترین آزمایشگاه برای انجام غربالگری

پیشنهاد ویژه به سروران ارجمند

در این مقاله تلاش کردیم به پرسش آزمایش غربالگری دوم برای چه کسانی واجب است؟ به طور دقیق پاسخ دهیم. چنانچه قصد انجام آزمایش غربالگری در سه ماهه دوم بارداری را دارید با پزشک خود مشورت کرده و برای انجام آن به آزمایش های معتبر و پیشرفته با بهره مندی از جدیدترین دستگاه ها مراجعه نمایید. آزمایش فارابی جزء اولین آزمایشگاه های ایران می باشد. که در محیطی بهداشتی و آرام زیر نظر بهترین پزشکان جواب آزمایش های شما عزیزان را در سریع ترین زمان مهیا می کند.

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه

تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر

۵/۵ - (۲ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + هفت =