هزینه تست سروتونین چقدر است؟
سروتونین یک انتقال دهنده عصبی است که وظیفه تنظیم خلق و خو، اشتها، خواب و هضم غذا را دارد. آزمایش سروتونین یک نوع آزمایش خون است که سطح این هورمون را در خون اندازه گیری می کند. به طور معمول این آزمایش برای تشخیص سندرم کارسینوئید و پایش سندرم سروتونین تجویز می گردد.
در واقع زمانی که بیمار علائمی مرتبط با این سندرم ها را داشته باشد پزشک انجام آزمایش سروتونین را درخواست خواهد کرد.
اما هزینه آزمایش سروتونین چقدر است؟ برای اطلاع از هزینه آزمایش سروتونین پیشنهاد می کنیم این مطلب را تا انتها مطالعه فرمائید.
در ادامه جهت بهره مندی از مطالب پیش رو ۳ دقیقه ای را با ما همراه باشید.
نقش سروتونین در بدن چیست؟
سروتونین یک نوع ماده شیمیایی در بدن است که پیام ها را به سلول های عصبی منتقل می کند. به طور کلی حدود ۹۵ درصد از این هورمون توسط سلول های دستگاه گوارش تولید می شود و باقیمانده آن در بخش ساقه مغز تولید می گردد.
این هورمون نقش مهمی را برای تنظیم خلق و خو، خواب، اشتها و هضم غذا ایفا می کند.
کمبود سروتونین می تواند منجر به بروز علائمی اعم از افسردگی، خشم، اضطراب، کاهش اعتماد به نفس، بی خوابی و بی اشتهایی شود. از همین رو تعادل میزان این هورمون در بدن از اهمیت بالایی برخوردار است.
علائم افزایش سروتونین در بدن
زمانی که هورمون سروتونین در بدن افزایش می یابد با علائم ذیل همراه خواهد بود:
- سر درد
- افزایش دمای بدن
- ضربان قلب تند
- انقباض عضلات
- احساس لرز و سرگیجه
- مورمور شدن بدن
- احساس بی قراری

فواید سروتونین برای بدن
سروتونین به عنوان هورمون شادی برای بدن به شمار می رود که از فواید زیادی برای بدن برخوردار است.
از جمله این فواید عبارتند از:
تنظیم خلق و خو
هورمون سروتونین نقش مهمی را در عملکرد سلول های مغزی دارد و افزایش سطح آن منجر به شادی برای بدن خواهد شد.
از همین رو بسیاری از داروهای ضد افسردگی که برای درمان افسردگی و سایر اختلالات خلقی تجویز می شوند دارای سروتونین هستند که مصرف آن ها سطح این هورمون را در بدن افزایش داده و احساس آرامش و شادی را برای فرد ایجاد خواهد کرد.
سلامت دستگاه گوارش
همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم هورمون سروتونین برای تنظیم اشتها نیز مؤثر می باشد. در واقع این هورمون موجب می شود تا در زمان غذا خوردن اشتها کنترل شود و فرد بداند که چه زمانی بایستی از غذا خوردن دست بکشد.
همچنین این هورمون اشتها را در هنگام غذا خوردن کاهش می دهد و از همین جهت به کاهش وزن نیز کمک می کند. چرا که کسانی که با کمبود سروتونین مواجه هستند بیشتر غذاهای چرب و شیرین را مصرف می کنند که این موضوع منجر به افزایش وزن آن ها خواهد شد.
اما با مصرف غذاهای حاوی سروتونین اشتهای افراد کمتر شده و وزن آن ها به طرز قابل توجهی کاهش خواهد یافت.
تنظیم خواب و بیداری
ضمن هورمون های دوپامین و ملاتونین، هورمون سروتونین در تنظیم خواب شما نقش دارد. این هورمون با تأثیر بر بخش هایی از مغز خواب و بیداری را کنترل نموده و منجر به بهبودی کیفیت خواب می شود.
لذا کسانی که به دلیل مشکلات افسردگی با اختلالات خواب مواجه هستند با مصرف سروتونین می توانند این مشکل را رفع نمایند.
تأثیر در عملکرد قلب و عروق
یکی از اختلالاتی که به دلیل سطح بالای هورمون سروتونین در بدن ایجاد می شود تومورهای کارسینوئید می باشد.
این اختلال به دلیل سطح بالای سروتونین در سیستم قلب و عروق رخ می دهد. از همین رو سطح نرمال این هورمون در بدن به سلامت قلب و عروق کمک می کند.
نحوه انجام آزمایش سروتونین
آزمایش سروتونین به منظور اندازه گیری سطح هورمون سروتونین در خون انجام می شود.
این آزمایش برای تشخیص اختلالات خلقی، مشکلات هورمونی و اختلالات عصبی استفاده می شود و به پزشکان کمک می کند تا دلایل مرتبط با علائمی نظیر اضطراب، افسردگی، کم اشتهایی و اختلال در خواب بیماران را کشف نمایند.
برای انجام آزمایش سروتونین کافی است که به آزمایشگاه ها مراجعه نموده و نمونه گیری خون را انجام دهید.
تکنسین های آزمایشگاه یک سوزن را به آرامی در ورید بازوی شما فرو کرده و میزان کافی از خون را جمع آوری می نمایند. سپس نمونه خون را به آزمایشگاه ارسال نموده تا مورد ارزیابی قرار گیرد.
آمادگی های لازم برای انجام آزمایش سروتونین
برای انجام آزمایش سروتونین نیازی به آمادگی های خاص نخواهد بود. اما ممکن است پزشک از شما بخواهد تا از مصرف برخی از داروها، همچون داروهای ضد افسردگی و داروهای ضد فشار خون خودداری کنید، چرا که در نتایج آزمایش شما اختلال ایجاد می کنند.
لذا مصرف غذاهای حاوی سروتونین اعم از موز، آناناس، آلو، خربزه، گریپ فروت، آووکادو و گردو که در نتایج آزمایش سروتونین تأثیرگذار هستند تا سه روز قبل از انجام آزمایش مجاز نمی باشد.
ضمن تمامی موارد فوق توجه داشته باشید که برای دریافت نتایج دقیق از این آزمایش یک روز قبل از نمونه گیری خون از مصرف الکل و غذاها و نوشیدنی های حاوی کافئین پرهیز نمائید.
در پایان توصیه می کنیم که پیش از انجام آزمایش حتماً با پزشک مشورت نموده و وی را در خصوص داروهایی که مصرف می کنید، در اطلاع قرار دهید.
در ادامه مطلب همراه ما باشید تا به بررسی اینکه هزینه آزمایش سروتونین چقدر است؟ بپردازیم.

هزینه آزمایش سروتونین
زمانی که شما به آزمایشگاه برای انجام آزمایش سروتونین مراجعه می کنید، هزینه های آزمایش شما مطابق با عواملی همچون روش آزمایشگاهی بررسی نمونه خون و نوع بیمه و پوشش آن تعیین می گردد.
از همین رو در خصوص اینکه هزینه آزمایش سروتونین چقدر است؟ نمی توان تعرفه های دقیقی را اعلام نمود.
لذا در برخی موارد ممکن است که پزشک شما همراه با آزمایش سروتونین آزمایشات دیگری را نیز تجویز نماید که این موضوع هزینه های آزمایش را افزایش می دهد.
پیشنهاد ویژه به سروران عزیز
همانطور که با مطالعه این مطلب دریافتید هورمون سروتونین از هورمون های مهم بدن می باشد که نقش مهمی را در تنظیم عملکردهای بدن دارد.
شما می توانید جهت اطلاع از سطح این هورمون در بدن خود برای انجام تست سروتونین در آزمایشگاه فارابی اقدام نموده و نتایج آن را در کمترین زمان دریافت نمائید.
برای آگاهی از اینکه هزینه آزمایش سروتونین چقدر است؟ از طریق راه های ارتباطی ذیل با ما در ارتباط باشید.
راه های ارتباطی با ما
آدرس آزمایشگاه
تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر
بدون دیدگاه