انجام تست غربالگری نیمه دوم در مرکز تخصصی | آزمایشگاه فارابی

تست غربالگری نیمه دوم بارداری توسط بهترین متخصصان - آزمایشگاه فارابی


تست غربالگری سه ماهه دوم بارداری در آزمایشگاه فارابی

پزشکان در دوران بارداری انواع آزمایش ها و غربالگری ها را تجویز می کنند. آزمایش غربالگری مجموعه ای از تست های خون و سونوگرافی است که برای بررسی سلامت جنین در ماه های مختلف بارداری انجام می شود. غربالگری نوبت اول شامل سونوگرافی جنین و آزمایشات خون مادر می باشد که برای تشخیص وجود مشکلات مادرزادی صورت می گیرند.
غربالگری نوبت دوم نیز دارای اندازه گیری چندین مارکر برای مشاهده میزان ریسک جنین به ناهنجاری های کروموزومی و بیماری های مادر زادی است و معمولاً در هفته های ۱۵ تا ۲۰ بارداری انجام می گیرد. لذا در این مطلب بیشتر به بررسی انجام آزمایش غربالگری نوبت دوم در آزمایشگاه فارابی خواهیم پرداخت.

لطفاً در ادامه جهت مطالعه مطالب پیش رو ۳ دقیقه ای را با ما همراه باشید.

آزمایش های غربالگری مرحله دوم

مجموعه ای از آزمایش هایی که در سه ماهه دوم بارداری انجام می گیرند، آزمایش های غربالگری مرحله دوم می باشند.
این آزمایشات احتمال وجود مشکلات و نقص های مادرزادی را تشخیص می دهد و به طور کلی با دلایلی همچون انجام ندادن غربالگری نوبت اول، وجود مشکل در غربالگری نوبت اول و با درخواست پزشک تجویز می شود.
به طور کلی برای انجام آزمایش غربالگری نوبت دوم در آزمایشگاه فارابی معایناتی توسط پزشک صورت می گیرند که شامل موارد ذیل می شوند:

  1. بررسی میزان فشار خون
  2. اندازه گیری سایز شکم مادر
  3. بررسی ارتفاع رحم
  4. اندازه گیری وزن
  5. مانیتورینگ صدای قلب جنین
  6. معاینه علائم کم خونی

علاوه بر موارد فوق در صورتی که مادر دارای سوابق خانوادگی بیماری های مادرزادی باشد و یا بالاتر از ۳۵ سال سن داشته باشد آزمایشات آمنیوسنتز، فتوسکوپی، استریول، AFP ،HCG ،NIPT ،MSAFP و Inhibin A می بایست انجام گیرند. لذا در ادامه جهت آشنایی به بررسی بیشتر برخی از آزمایشات غربالگری نوبت دوم خواهیم پرداخت.

تست های غربالگری نیمه دوم در آزمایشگاه تخصصی | آزمایشگاه فارابی
بهترین مرکز تخصصی غربالگری بارداری – آزمایشگاه فارابی

آزمایش MSAFP

این آزمایش میزان آلفا فیتوپروتئین که یکی از پروتئین های تولید شده توسط جنین می باشد را اندازه گیری می کند و با غیر طبیعی بودن سطح این پروتئین ممکن است احتمال سندرم داون وجود داشته باشد. در این آزمایش نمونه خون از لحاظ سطح هورمون HCG، آمنیوسنتز و استریول بررسی می شوند که به آن آزمایش سه گانه گفته می شود.
در صورتی که علاوه بر این موارد، Inhibin A نیز مورد بررسی قرار گیرد به آن آزمایش چهارگانه می گویند که این آزمایش احتمال شناسایی سندرم داون را افزایش می دهد.

غربالگری NIPT

در آزمایش NIPT از DNA استفاده می شود و می توان این آزمایش را در هفته ۱۰ بارداری نیز انجام داد. گفته می شود که این آزمایش می تواند مقدار زیادی از موارد سندرم داون را در دوران بارداری بررسی کند و لذا ناهنجاری های کروموزومی نیز با این آزمایش قابل شناسایی خواهند بود.

آمنیوسنتز

این آزمایش اختیاری است و معمولاً در زنان بالای ۳۵ سال و در هفته های ۱۵ تا ۱۸ بارداری انجام می گیرد. نحوه انجام این آزمایش به این گونه است که از طریق وارد کردن سوزن به کیسه آمنیوتیک در شکم، مقداری از مایع حاوی سلول های جنین برداشته می شود و با بررسی آن نقایص اختلالات ژنتیکی و عصبی مشخص می شوند.

غربالگری گلوکز

در انجام آزمایش غربالگری نوبت دوم در آزمایشگاه فارابی، آزمایش گلوکز به طور کلی برای تشخیص دیابت در دوران بارداری می باشد. سطح قند خون در این آزمایش پس از مصرف شربت مخصوص اندازه گیری می شود و اگر میزان قند خون در این آزمایش بالا باشد یک آزمایش سطح گلوکز با حساسیت بالاتر صورت خواهد گرفت.

فتوسکوپی

در فتوسکوپی پزشک با استفاد از ابزار نازک مخصوص فتوسکوپی می تواند جنین را مشاهده نماید. فتوسکوپی این امکان را فراهم می کند که برخی بیماری ها و عارضه هایی که با انجام دیگر آزمایش ها همچون آمنیوسنتز و سونوگرافی قابل شناسایی نبودند، تشخیص داده شوند.
لازم به ذکر است که این غربالگری ممکن است با عوارض و خطراتی برای جنین و مادر همراه باشد، از همین رو فقط در مواقعی به کار برده می شود که احتمال ناهنجاری ها در جنین بیش از حد معمول باشد.

سونوگرافی آنومالی

سونوگرافی آنومالی معمولاً در هفته های ۱۶ تا ۱۸ بارداری انجام می گیرد و پزشک در این سونوگرافی با مشاهده جنین در حال رشد، وضعیت رشد و مشکلات احتمالی موجود را بررسی می نماید.
همچنین پزشک می تواند عارضه های موجود در قلب، شکم، ستون فقرات و صورت جنین را نیز با این سونوگرافی تشخیص دهد.

بررسی آزمایشات غربالگری نوبت دوم | آزمایشگاه فارابی
انجام آزمایشات کامل غربالگری بارداری – آزمایشگاه فارابی

تعیین جنسیت جنین در غربالگری نوبت دوم

اغلب غربالگری نوبت دوم در هفته های ۱۸ و ۲۰ بارداری درخواست می شود. اما جنسیت جنین در هفته های ۱۴ بارداری قابل تشخیص خواهد بود و لذا در صورتی که خطایی در تعیین جنسیت جنین ایجاد شد، می توان با انجام غربالگری سه ماهه دوم جنسیت جنین را تشخیص داد.

هزینه های غربالگری سه ماهه دوم

نکته ای که در رابطه با هزینه های غربالگری نوبت دوم باید در نظر گرفت این است که هزینه های غربالگری با توجه به تعداد آزمایشاتی که صورت می گیرند، متفاوت خواهد بود. لذا به طور کلی در مادران دارای وزن زیاد، سن بالا و بیماری های زمینه ای ممکن است هزینه های غربالگری نوبت دوم بالاتر باشد.

پیشنهاد پایانی به شما سروران عزیز

آزمایش غربالگری در سه ماهه دوم بارداری یکی از نمونه آزمایشاتی است که از اهمیت بالایی در دوران بارداری برخوردار است. این آزمایشات در هفته های ۲۰ تا ۲۵ بارداری انجام می گیرد که کاملاً غیر تهاجمی بوده و هیچ خطری برای جنین و مادر ندارد.
در این آزمایش وضعیت کنونی جنین بررسی می شود و مشکلاتی از قبیل وجود بیماری سندرم داون با این آزمایش قابل تشخیص خواهد بود و از آنجا که این مشکل اغلب در مادران باردار در سنین بالا ایجاد می شود، به همین دلیل انجام غربالگری برای این مادران از ضرورت بیشتری برخوردار است.
لذا از همین رو انجام غربالگری های بارداری در نیمه اول و دوم می تواند مانع از بروز مشکلات جبران ناپذیری در آینده شود و باید مورد توجه بسیاری قرار گیرد.
آزمایشگاه فارابی از مراکز تخصصی و معتبر است که خدمات غربالگری نیمه اول و دوم را توسط پزشکان و متخصصان حاذق خود ارائه می نماید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر برای انجام آزمایش غربالگری نوبت دوم در آزمایشگاه فارابی می توانید از طریق راه های ارتباطی ذیل با مشاوران ما در ارتباط باشید.

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه

تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر

۵/۵ - (۳ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 − 1 =