آشنایی با آزمایش های بارداری | آزمایشگاه فارابی

بررسی آزمایش های مهم در دوران بارداری | ازمایشگاه فارابی


معرفی کامل آزمایش های دوران بارداری

یکی از اقدامات مهم در دوران بارداری، انجام آزمایشات بارداری است که در جهت بررسی وضعیت سلامت مادر و فرزند صورت می گیرد. انجام تست های بارداری می تواند مشکلاتی همچون سقط جنین، عفونت های نوزادی، وزن کم نوزاد و وجود برخی از بیماری های پیش از تولد را کاهش داده و از وقوع آن جلوگیری کند.
آزمایش های بارداری با توجه به شرایط مختلف ممکن است برای هر فردی متفاوت باشد و پزشک می تواند برای هر فرد انواع مختلفی از غربالگری، آزمایش ها و تصویربرداری را تجویز نماید. در این مطلب قصد داریم به بررسی جامعی از فهرست کامل آزمایش های دوران بارداری بپردازیم، لذا در صورتی که اطلاعات کافی را در این زمینه ندارید پیشنهاد می کنیم حتماً تا انتهای این مطلب را مطالعه فرمائید.

در ادامه لطفاً جهت مطالعه مطالب پیش رو با ما همراه باشید.

آزمایشات مهم در دوران بارداری

به طور کلی آزمایش های بارداری شامل چند نوع هستند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

آزمایش چکاپ ابتدای بارداری

یکی از آزمایشاتی که در دوران ابتدایی بارداری صورت می گیرد، آزمایش چکاپ بارداری است که در ۱۰ هفته اول بارداری انجام می شود. هدف از انجام چکاپ، آگاهی از وضعیت سلامت مادر و بیماری های احتمالی می باشد که آزمایش های آن شامل موارد ذیل می شود:

  1. تست تیروئید
  2. تست های کلیوی
  3. قند خون ناشتا
  4. آزمایش ادرار
  5. گروه خونی
  6. شمارش سلول های خونی
  7. هپاتیت B
  8. هپاتیت C
  9. HIV
  10. سفلیس
فهرست آزمایش های مورد نیاز در دوران بارداری | آزمایشگاه فارابی
آزمایش های غربالگری بارداری با تفسیر دقیق – آزمایشگاه فارابی

غربالگری سه ماهه اول

تست های غربالگری از جمله آزمایش های مهم در فهرست کامل آزمایش های دوران بارداری می باشد که در راستای بررسی وجود مشکلات ژنتیکی جنین همچون سندرم داون صورت می گیرد.
در غربالگری نوبت اول با انجام آزمایش خون دو ماده پروتئین پلاسمایی و هورمون گنادوتروپین با دقت بالایی اندازه گیری می شوند، زیرا میزان بالای آن در آزمایش خون می تواند نشان دهنده اختلالات کروموزومی باشد.
لذا آزمایش ادرار در تست غربالگری نوبت اول انجام می شود تا وجود عفونت، قند و پروتئین در ادرار را ارزیابی کند و همچنین به بررسی بیماری هایی همچون دیابت بارداری و پرکاری تیروئید بپردازد.
علاوه بر موارد فوق، پزشک در غربالگری نوبت اول با سونوگرافی NT اقدام به معاینه وضعیت پشت گردن جنین می نماید. زیرا کلفت بودن پوست پشت گردن می تواند به معنی احتمال بالای بیماری سندرم داون در جنین باشد.

غربالگری سه ماهه دوم

سه ماهه دوم بارداری بین هفته های ۱۳ الی ۲۷ بارداری می باشد که اگر نتایج غربالگری سه ماهه اول پر خطر گزارش شود بررسی های بیشتری در غربالگری سه ماهه دوم صورت خواهد گرفت.
پزشک در سه ماهه دوم بارداری با اندازه گیری وزن و فشار خون و چک نمودن اندازه رحم، روند رشد جنین را بررسی می کند.
از آنجا که نتایج آزمایشات اختلالات ژنتیکی، در سه سطح کم خطر، خطر متوسط و پرخطر گزارش می شود، لذا اگر وضعیت بارداری در سه ماهه اول پر خطر گزارش شود می بایست آزمایش های تشخیص اختلال ژنتیکی بیشتری در غربالگری سه ماهه دوم صورت بگیرد.
همچنین در غربالگری سه ماهه دوم تست دیابت بارداری نیز مورد ارزیابی قرار می گیرد. در این تست ابتدا میزان قند خون به صورت ناشتا اندازه گیری خواهد شد و سپس فرد باید گلوکز خوراکی را مصرف نماید تا با فواصل زمانی یک ساعت قند خون در سه مرتبه اندازه گیری شود.

سونوگرافی آنومالی

مورد دیگر در فهرست کامل آزمایش های دوران بارداری، سونوگرافی آنومالی می باشد که در هفته های ۱۸ تا ۲۳ بارداری انجام می شود. پزشک در سونوگرافی می تواند عارضه های موجود در قلب، شکم و ستون فقرات جنین را تشخیص داده و روند رشد جنین را مورد بررسی قرار دهد.

آزمایش آمنیوسنتز

آمنیوسنتز برای تشخیص اختلالات کروموزومی و نقص های لوله عصبی در خانم های بارداری که احتمال ابتلا به ناهنجاری های کروموزومی در آن ها بیشتر است انجام می شود.
در این آزمایش یک سوزن باریک و بلند به داخل شکم وارد می شود و نمونه کوچکی از مایع آمنیوتیک برداشته می شود. این مایع حاوی سلول های جنینی می باشد که برای تشخیص اختلالات ژنتیکی کمک می کند.

نمونه برداری از پرزهای جفتی

از دیگر موارد مهم در فهرست کامل آزمایش های دوران بارداری، نمونه برداری از پرزهای جفتی است که اطلاعاتی را از ناهنجاری های کروموزومی در اختیار پزشکان قرار می دهد. این آزمایش در هفته های ۱۶ تا ۱۸ بارداری قابل انجام است و در مقایسه با آمنیوسنتز نقص های موجود در لوله های عصبی را تشخیص نمی دهد.

آزمایش مانیتور جنینی

در اواخر دوران بارداری پزشک اقدام به چک نمودن ضربان قلب جنین می نماید و برای این کار از گوشی پزشکی فتوسکوپ استفاده می کند.
لذا در برخی مواقع برای بررسی بهتر ضربان قلب جنین از مانیتور الکترونیکی استفاده می شود و پزشک نوارهایی را بر روی شکم مادر متصل می کند و از این طریق ضربان قلب جنین روی صفحه مانیتور نمایش داده می شود.

معرفی ازمایش های بارداری لازم در دوران بارداری | آزمایشگاه فارابی
تست های غربالگری بارداری با تجهیزات نوین – آزمایشگاه فارابی

غربالگری سه ماهه سوم

در سه ماهه سوم بارداری اغلب آزمایشات انجام شده است اما برای اطمینان کامل از سلامت جنین، مادر می تواند آزمایشاتی همچون تست علائم حیاتی جنین، آزمایشات مشخصات بیوفیزیکی، بررسی موقعیت جنین و ارزیابی جفت را انجام دهد.
لذا تست بدون استرس نیز در این غربالگری انجام می شود. این تست در واقع برای بررسی نوار قلب جنین می باشد و با انجام آن ضربان قلب و حرکات جنین مورد ارزیابی قرار می گیرد. مدت زمان این تست به مدت ۲۰ دقیقه است و در صورتی که جنین در این مدت تحرکی نداشته باشد یعنی خواب است و با کمک تحریک صوتی اقدام به بیدار کردن جنین می شود تا تست انجام گیرد.

پیشنهاد پایانی به شما سروران عزیز

آزمایش های دوران بارداری از اقدامات مراقبتی در این دوران می باشند که می بایست انجام شوند. در این مطلب سعی نمودیم فهرست کامل آزمایش های دوران بارداری را برای شما معرفی نمائیم، لذا در صورتی که شما دوران بارداری خود را سپری می کنید می توانید برای انجام آزمایش های بارداری به آزمایشگاه فارابی مراجعه نمائید.
این آزمایشگاه متشکل از پرسنل حاذق و با تخصص بالا می باشد که با به کارگیری از تجهیزات نوین و پیشرفته تمامی آزمایش های لازم در بارداری و نیز غربالگری سه ماهه اول و آزمایش غربالگری در سه ماهه دوم بارداری را به همراه نتایجی دقیق ارائه می نمایند.

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه

تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر

۴.۳/۵ - (۶ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده + 17 =