انجام تست CA242 در آزمایشگاه تخصصی | آزمایشگاه فارابی

تشخیص سرطان دستگاه گوارش با آزمایش CA242 - آزمایشگاه فارابی


آشنایی با آزمایش CA242 در آزمایشگاه فارابی

CA242 یک تومور مارکر است که با تشخیص سرطان های دستگاه گوارش و به خصوص سرطان روده بزرگ مرتبط می باشد. اندازه گیری آنتی ژن CA242 برای شناسایی سرطان کورکتال و پانکراس انجام می گیرد و یک ابزار مفید برای شناسایی بیماری های سرطان دستگاه گوارش شناخته می شود. اما باید به این نکته اشاره کرد که این تست به تنهایی برای تشخیص بیماری کافی نبوده و بایستی به همراه نتایج آزمایش سایر بررسی و تشخیص ها نیز صورت بگیرد.
برای انجام تست CA242 در آزمایشگاه فارابی ابتدا توسط پزشک متخصص معاینه صورت می گیرد تا با بررسی های علائم بیمار انجام آزمایش تجویز گردد.

در ادامه لطفاً جهت مطالعه مطالب پیش رو دقایقی را با ما همراه باشید.

CA242 چیست؟

CA242 به عنوان یک گلیکوپروتئین در سطح سلول ها وجود دارد و برای تشخیص سرطان های دستگاه گوارش مورد استفاده قرار می گیرد که در ادامه به بررسی بیشتر هر کدام از این بیماری های سرطان خواهیم پرداخت.

سلول های سرطانی کولورکتال

کولورکتال یک بیماری سرطانی است که در روده بزرگ تشخیص داده می شود. این نوع سرطان به طور کلی با تشکیل توده های کوچک و خوش خیم به نام پولیپ آغاز می گردد که معمولاً بدون علائم هستند. در صورتی که این پولیپ ها تبدیل به سرطان روده بزرگ شوند درمان های متعددی همچون درمان های دارویی و شیمی درمانی جهت کنترل بیماری صورت می گیرد. سرطان کولورکتال از بیماری هایی است که برای تشخیص آن میزان CA242 در خون اندازه گیری می شود. با تعیین میزان بالای CA242 در خون ممکن است نشان از ابتلا به سرطان کولورکتال باشد که البته برای تشخیص دقیق آن دیگر آزمایشات صورت می گیرند.
لذا از جمله علائم ابتلا به بیماری سرطان رود بزرگ عبارتند از:

  1. خونریزی گوارشی که به صورت دفع خون از مقعد بیمار و یا وجود خون در مدفوع می باشد.
  2. وجود ناراحتی در دستگاه گوارش
  3. احساس ضعف و خستگی
  4. کاهش وزن مداوم بدون علل
  5. ابتلا به اسهال یا یبوست
  6. وجود توده در شکم که توسط پزشک تشخیص داده می شود.
  7. کاهش میزان آهن در بیماران
مرکز تخصصی تست CA242 | آزمایشگاه فارابی
انجام تست CA242 در مرکز تخصصی – آزمایشگاه فارابی

سرطان پانکراس

پانکراس از اعضای دستگاه گوارش است که در فرآیند هضم غذا نقش دارد، در صورتی که جهشی در دی ان ای ایجاد گردد، سلول ها بدون توقف رشد می کنند و با تجمع خود می توانند منجر به ابتلای بیماری سرطان شوند.
علائم این بیماری می تواند با توجه به خوش خیم یا بدخیم بودن آن متفاوت باشد، اما به طور کلی این علائم شامل احساس درد در شکم، استفراغ و تهوع، سرگیجه، افزایش قند خون، کاهش وزن بی دلیل و لرز در بدن می شود که معمولاً تا مراحل پیشرفته بیماری مشخص نمی شوند.

تومورهای گوارشی دیگر

تست CA242 علاوه بر تشخیص سرطان های پانکراس و کولورکتال در سایر تومورهای گوارشی ممکن است مورد استفاده قرار گیرد. لذا برای تشخیص این بیماری ها علاوه بر تست CA242 از روش هایی همچون آندوسکوپی، تصویربرداری، کولونوسکوپی، بیوپسی و آزمایش های لابراتوری استفاده می شود.

تکنیک های اندازه گیری سطح CA242

روش های متفاوتی برای اندازه گیری سطح CA242 وجود دارد که یکی از آن ها تکنیک الایزا می باشد. این تکنیک برای تشخیص سرطان های دستگاه گوارش با جمع آوری نمونه خون از بیمار انجام می گیرد. روش الایزا ابزار مهمی برای تشخیص سرطان ها می باشد که در آزمایشگاه های تخصصی مورد به کار می رود.
روش دیگر CLIA است که تکنیک حساس و کمی شناخته می شود و سطح CA242 را در سطح سرم بیمار بررسی می کند. این تکنیک مزیت های دامنه دینامیکی را دارا می باشد و جهت تشخیص میزان پایین CA242 در نمونه های خون بیماران مناسب است.
ECLIA از تکنیک های دیگر برای اندازه گیری سطح CA242 در نمونه خون بیمار است. این روش از دقت و حساسیت بالایی برخوردار می باشد و برای تشخیص زود هنگام سرطان ها مورد استفاده قرار می گیرد.

عوامل مداخله گر با تست CA242

  1. یکی از نکاتی که باید در رابطه با تست CA242 در آزمایشگاه فارابی مورد توجه قرار دهید ایین است که این آزمایش را نبایست به جای غربالگری سرطان انجام دهید.
  2. آنتی بادی هایی همچون آنتی بادی های HAMA و هتروفیل از جمله مواردی هستند که در نمونه خون بیمار برای نتایج تست تداخل ایجاد می کنند.
  3. در بیمارانی که مبتلا به یرقان یا کلستاز هستند احتمال ایجاد تداخل در نتایج آزمایش وجود دارد.
  4. انجام تست CA242 به تنهایی برای تشحیص بیماری کافی نیست، لذا باید در کنار آن سایر بررسی ها انجام گیرد تا نتایج دقیقی حاصل شود.
آزمایش CA242 با تفسیر دقیق | آزمایشگاه فارابی
تشخیص سرطان پانکراس و کولورکتال با تست CA242 – آزمایشگاه فارابی

آزمایش CA242 چه زمانی انجام می گیرد؟

برای انجام تست CA242 در آزمایشگاه فارابی ابتدا نیاز به تشخیص پزشک خواهد بود، زیر این تست فقط در صورت وجود علائم بیماری انجام نمی گیرد و ابتدا باید توسط پزشک متخصص در این حوزه بیمار معاینه گردد.
در صورتی که فرد با مراجعه به پزشک علائم مرتبط با دستگاه های گوارش که مانند کاهش وزن، خونریزی گوارشی و احساس درد در نواحی شکم هستند را به همراه داشته باشد پزشک افزون بر تجویز سایر آزمایشات لازم ممکن است تست CA242 را برای تشخیص کامل بیماری تجویز نماید.
علاوه بر این، آزمایش CA242 در صورتی که بیماری سرطان با آزمایشات دیگر مشخص شده باشد نیز صورت می گیرد تا روند بیماری ارزیابی گردد.
لازم به ذکر است که برای انجام این آزمایش نیازی به آمادگی های خاص نیست و ناشتا بودن فرد بیمار برای انجام آزمایش ضروری نمی باشد، لذا پیش از آزمایش رژیم غذایی مناسب برای فرد در نظر گرفته می شود.
پس از نمونه گیری از خون بیمار با گذشت دو ساعت سرم از سلول ها جدا می شود و برای آماده سازی نمونه چندین ساعت در دمای یخچال قرار می گیرد.

پیشنهاد پایانی به شما سروران عزیز

اندازه گیری CA242 به عنوان تومور مارکر دارای کاربردهایی همچون کمک به تشخیص سرطان پانکراس و کولورکتال می باشد که برای افزایش میزان حساسیت می تواند همراه با تومور مارکر CA19-9 درخواست شود.
تست CA242 در آزمایشگاه فارابی با دقت بالا و در کمترین زمان صورت می گیرد. مرکز تخصصی فارابی با بهره مندی از پزشکان متخصص انواع آزمایشات لازم برای تشخیص سرطان های دستگاه گوارش را ارائه می نماید و بروزترین تجهیزات را در ارزیابی آزمایشات به کار می برد.

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه

تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر

۵/۵ - (۵ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده − هفت =