معرفی بهترین مرکز ارائه خدمات آزمایش قند خون برای بیماران دیابتی
هورمونی در بدن به نام انسولین وجود دارد که در صورت وجود مقدار کافی از آن در خون موجب بروز بیماری شدیدی به نام دیابت یا قند خون می شود. این بیماری گر چه به ظاهر خطری برای فرد ندارد، اما در هر ۸ ثانیه می تواند جان یک نفر را بگیرد.
دیابت از طریق تغییر سبک زندگی و رعایت رژیم غذایی سالم تا حد زیادی کنترل می شود. اما به یاد داشته باشید که تشخیص آن از طریق آزمایش قند خون و جلوگیری از شدت بیماری باید در مدت زمان کمی صورت گیرد. ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با شرایط انجام آزمایش قند خون برای بیماران دیابتی و تاثیر آن بر روی پیشگیری و مدیریت این بیماری آشنا کنیم.
جهت مطالعه محتوای ۵ دقیقه ای ذیل با ما همراه باشید.
دیابت چیست؟
بیماری دیابت به عنوان یکی از بیماری های شایع در بین افراد است که به دلیل وجود مقدار قند بالا در خون بروز پیدا می کند. آزمایش قند خون راهکاری برای تشخیص این بیماری است که می تواند میزان گلوکز موجود در خون را اندازه گیری کند.
استفاده از قند خون توسط سلول های بدن از وظایف مهم ماده انسولین می باشد. این ماده که در لوزالمعده تولید می شود، به هنگام افزایش میزان قند خون، در خون آزاد می شود.
اغلب پزشکان جهت تشخیص دیابت و شروع روند درمان این آزمایش را برای شما تجویز می کند. گاهاً ممکن است بیماران از این تست برای کنترل وضعیت بیماری خود استفاده کنند. قابل ذکر است که وجود تغییرات شدید و حاد در میزان قند خون مشکلاتی از قبیل آسیب مغزی، احساس سوزش و بی حسی در دست ها و پا ها، حمله قلبی، اغما، مشکلات کلیوی و حتی مرگ را به همراه دارد.
دیابت دارای ۴ نوع مختلف است که در زیر به شرح آن می پردازیم.
- بیماری دیابت نوع دو
- دیابت نوع یک
- دیابت بارداری
- پیش دیابت
این بیماری در سطوح مختلف به دلیل بالا رفتن میزان قند خون به وجود می آیند و اگر از پیشرفت آن جلوگیری نکنید، می تواند صدمات بسیار زیادی را به بدن شما وارد کند. درمان سریع و به موقع دیابت می تواند از بروز نابینایی، قطع عضو و موارد این چنین جلوگیری کند. علاوه بر این، با گذشت زمان و روند رشد دیابت در بدن شاهد آسیب دیدن رگ های خونی و اعصاب هستیم. آزمایش قند خون، تست ساده و در عین حال با اهمیتی است که در هر دوره با توجه به میزان شدت بیماری دیابت در افراد باید انجام شود.
افراد واجد شرایط برای انجام آزمایش قند خون
در برخی موارد تشخیص دیابت از طریق علائم آشکار این بیماری و تاثیر آن بر روی بدن آسان است. اما در مراحل اولیه دیابت، ممکن است علائمی از آن در بدن مشاهده نشود. در این صورت با استفاده از آزمایش قند خون می توان میزان قند خون را تشخیص داد و روند درمان را شروع کرد.
در صورت رو به رویی با علائم زودرس دیابت که در این قسمت بدان اشاره می کینم، حتماً تست قند خون را انجام دهید. این علائم عبارتند از:
- احساس تشنگی شدید حتی بعد از مصرف آب
- خستگی مفرط و مستمر در تمام طول روز
- احساس گرسنگی شدید، حتی پس از خوردن غذا
- تاری دید و ضعف چشم
- ادرار بیشتر از حد عادی
- وجود زخم ها و بریدگی هایی که ترمیم نمی شوند.
اغلب به افرادی که دارای اضافه وزن هستند توصیه می شود که به پزشک مراجعه کرده و با صلاح دید وی آزمایش قند خون را انجام دهند. به علاوه کسانی که در گروه های زیر قرار دارند، بهتر است برای انجام آزمایش دیابت اقدام کنند:
- گروه های نژادی با سطح ریسک بالا
- زنانی که سابقه سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) دارند.
- افرادی که سابقه دیابت حاملگی دارند.
- ابتلا به فشار خون و تریگلیسرید بالا
- افارد مبتلا به کلسترول HDL کم و بیماری های قلبی
- سابقه خانوادگی و ژنتیک بیماری دیابت
- سابقه شخصی از بالا بودن سطوح قند خون یا نشانه هایی از مقاومت انسولینی
- عدم انجام منظم فعالیت های بدنی
با توجه به اینکه خطر دیابت با افزایش سن به خصوص بعد از ۴۵ سالگی بالا می رود، این آزمایش می تواند به تعیین احتمال گسترش بیماری کمک کند.
نکاتی که باید قبل از آزمایش قند خون بدانید.
قبل از آزمایش قند خون، به نکات زیر توجه کنید:
- قبل از انجام آزمایش حتماً ناشتا باشید. چرا که اگر شرایط ناشتایی به درستی رعایت نشود، می تواند سبب ایجاد خطا در آزمایش قند خون شود.
- شامی که باید قبل از آزمایش قند خون مصرف نمایید، سبک باشد و کمی زودتر از معمول میل بفرمایید.
- تغییری در رژیم غذایی خود ایجاد نکنید.
- از مصرف مقدار زیادی از کربوهیدارت خودداری نمایید.
- در مدت زمان ناشتایی می توانید مسواک بزنید و برای رفع تشنگی آب بنوشید.
- در هنگام ناشتایی از سیگار کشیدن پرهیز کنید و به جای آن آبمیوه، چای و قهوه بنوشید.
بدون دیدگاه