انجام تست فاسیولا هپاتیکا در مرکز تخصصی | آزمایشگاه فارابی

تشخیص انگل فاسیولا هپاتیکا در آزمایشگاه تخصصی - آزمایشگاه فارابی


تست آنتی بادی ضد فاسیولا هپاتیکا در آزمایشگاه فارابی 

آزمایش فاسیولا هپاتیکا به منظور تشخیص آنتی بادی های ضد فاسیولا هپاتیکا انجام می گیرد. فاسیولا هپاتیکا که با نام دیگر فلوک کبد نیز شناخته می شود یک نوع کرم از نوع ترماتودهای انگلی می باشد که در کبد انسان ها و علف خواران زندگی می کند.
آلودگی و عفونت در انسان می تواند با خوردن گیاهان آبزی ایجاد شود و زمانی که عفونت از طریق فاسیولا هپاتیکا به وجود آید منجر به درد شکم، کاهش وزن و حالت تهوع می گردد.
در این مطلب قصد داریم اطلاعات بیشتری را در رابطه با آزمایش فاسیولا هپاتیکا کسب نمائیم و لذا با بهترین مرکز تخصصی انجام آزمایش آنتی بادی ضد فاسیولا هپاتیکا آشنا شویم.

دعوت می کنیم در ادامه جهت بهره مندی از مطالب پیش رو دقایقی را با ما همراه باشید.

فاسیولا هپاتیکا چیست؟

فاسیولا هپاتیکا یک نوع انگل جزء کلاس ترماتودها می باشد که در دام ها و امروزه در انسان ها منجر به ایجاد بیماری می شود. این انگل در کشورهای بسیاری مشاهده می شود و در ایران اغلب در استان های گیلان و مازندران شایع است.
با ورود انگل فاسیولا هپاتیکا به بدن، فرد به بیماری فاسیولیازیس مبتلا می شود، در واقع انسان و حیوانات میزبان های نهایی این انگل هستند و با خوردن سبزیجاتی همچون شاهی به آن مبتلا می شوند. لذا خوردن آب آلوده نیز می تواند منجر به ابتلا به این بیماری گردد، این اتفاق زمانی ممکن است که آب آلوده به این انگل باشد و یا سبزیجات با آب آلوده شسته و یا آبیاری شوند.
لذا در ادامه به بررسی علائم این بیماری خواهیم پرداخت.

آزمایش آنتی بادی فاسیولا هپاتیکا با تفسیر دقیق | آزمایشگاه فارابی
تشخیص بیماری فاسیولیازیس با تست آنتی بادی ضد فاسیولا هپاتیکا – آزمایشگاه فارابی

علائم بیماری فاسیولیازیس

بیماری فاسیولیازیس دارای دو مرحله حاد و مزمن می باشد. در مرحله حاد علائم بیماری می توانند شامل خارش، درد شکم، حالت تهوع و استفراغ، عدم اشتها و کاهش وزن باشد. لذا در حالت مزمن این بیماری می تواند کبد را تخریب کند.
در اغلب افراد علائم بیماری ممکن است پس از گذشت چند روز از ابتلای به انگل مشاهده شود. زمانی که انگل وارد بدن می شود بیماری آغاز می شود و ممکن است تا چندین هفته تا بهبودی کامل به طول انجامد. این بیماری به طور کلی با علائمی همچون تب، درد معده، حالت تهوع و استفراغ همراه است و در مواقعی که تعداد انگل ها بسیار زیاد است حتی می تواند کبد را نیز درگیر کند و به بافت کبد آسیب بزند.
لذا از سوالاتی که ممکن است برای همگان پیش آید این است که آیا این بیماری قابل انتقال است؟ در پاسخ باید بگوییم که این بیماری قابل سرایت نمی باشد زیرا انگل در مدفوع فرد مبتلا بایستی در محیط خاصی رشد کند تا بتواند فرد دیگری را مبتلا کند.

چه زمانی آزمایش فاسیولا هپاتیکا درخواست می شود؟

زمانی که فرد به مناطقی که شیوع بیماری فاسیولیازیس بیشتر است سفر کرده باشد و یا از گیاهان آلوده مصرف نماید انجام آزمایش آنتی بادی ضد فاسیولا هپاتیکا درخواست می گردد.
همچنین در مواقعی که فرد با علائمی همچون احساس درد در ناحیه بالا و راست شکم، تعریق های شبانه بیش از حد، کاهش وزن و حالت تهوع همراه باشد ممکن است که پزشک آزمایش فاسیولا هپاتیکا را تجویز نماید.

انواع روش های تشخیص فاسیولا هپاتیکا

تشخیص انگل فاسیولا هپاتیکا می تواند با روش های مختلفی صورت بگیرد که شامل موارد ذیل می شوند:

روش الایزا برای تشخیص فاسیولا هپاتیکا

یکی از روش های معتبر برای تشخیص بیماری، روش الایزا می باشد که از این طریق بیماری پس از گذشت ۲ الی ۴ هفته قابل تشخیص خواهد بود.
این تست از طریق نمونه برداری از خون بیمار انجام می شود و بر طبق نظریه های مختلف میزان حساسیت آن در هنگام تشخیص بیماری بیش از ۹۵ درصد می باشد. در این آزمایش نتایج به صورت عددی به نشانه چگالی نوری است و زمانی که میزان چگالی نوری بالاتر باشد نشان از غلظت بالای آنتی بادی های فاسیولا هپاتیکا در خون و وجود انگل خواهد بود.

بررسی نمونه مدفوع

از روش های رایج برای تشخیص فاسیولا هپاتیکا بررسی نمونه مدفوع بیمار در زیر میکروسکوپ است. زمانی که تخم های فاسیولا هپاتیکا در میکروسکوپ وجود داشته باشند تشخیص این بیماری تعیین می گردد.
لذا در کنار این روش ممکن است تا آزمایش های خون برای بررسی بیشتر نیز درخواست شوند.

آزمایش های تصویربرداری

در کنار نمونه برداری و آزمایش های خون از تست های تصویربرداری برای تشخیص انگل ها نیز استفاده می شود. از جمله روش های تصویربرداری شامل سونوگرافی، ام آر آی و سی تی اسکن می باشند.
در روش سونوگرافی با استفاده از دستگاه تصویربرداری غیرتهاجمی و توسط امواج صوتی دارای فرکانس بالا تصاویری از کبد و مجرای صفراوی دریافت می شود و از این طریق می توان انگل های فاسیولا هپاتیکا را در کبد و مجرای صفراوی تشخیص داد.
در ام آر آی تصاویر از نواحی مورد نظر دریافت می شود و سپس تبدیل به تصاویر سه بعدی می گردند تا هر گونه آسیب ها و وجود انگل فاسیولا هپاتیکا قابل تشخیص باشد.
لذا در روش سی تی اسکن از اشعه ایکس برای دریافت تصاویر دقیق استفاده می شود. این روش نیز با بررسی تصاویر کبد و مجرای صفراوی به تشخیص انگل ها می پردازد.

تست آنتی بادی ضد فاسیولا هپاتیکا در مرکز تخصصی | آزمایشگاه فارابی
تست تشخیص انگل فاسیولا هپاتیکا با تفسیر دقیق – آزمایشگاه فارابی

نکات مهم پیش از انجام آزمایش فاسیولا هپاتیکا

برای انجام آزمایش آنتی بادی ضد فاسیولا هپاتیکا بایستی مراقبت هایی صورت بگیرد تا نتایج دقیقی از آزمایش حاصل شود. توصیه می شود تا ۳ روز قبل از انجام آزمایش از خوردن مواد غذایی گوشتی به خصوص جگر گاو و گوسفند پرهیز شود.
زیرا مصرف این فرآورده ها ممکن است موجب مشاهده شدن تخم در مدفوع بیمار و ایجاد خطا در تفسیر گردد. لذا لازم به ذکر است برای انجام این آزمایش نیازی به ناشتا بودن نمی باشد.

پیشنهاد عالی به شما سروران ارجمند

فاسیولیازیس از بیماری های عفونی می باشد که از طریق انگل های فاسیولا هپاتیکا انتقال می یابد. با انجام آزمایش آنتی بادی ضد فاسیولا هپاتیکا می توان عفونت های اولیه به کرم فاسیولا را تشخیص داد و نیز با تشخیص سریع و درمان از ایجاد آسیب های کبدی جلوگیری نمود.
آزمایشگاه فارابی یکی از مراکز تخصصی معتبر در تهران می باشد که خدمات انجام آزمایش فاسیولا در آزمایشگاه فارابی ظفر را توسط تکنسین های مجرب خود به همراه تفسیر دقیق ارائه می نماید.

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه

تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر

۵/۵ - (۳ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده − پنج =