urea در آزمایش خون چیست؟ - آزمایشگاه فارابی

وجود urea در نتیجه آزمایش خون به چه معناست - آزمایشگاه فارابی


urea در آزمایش خون چیست؟ ( انجام آزمایش خون در تهران )

Urea در آزمایش خون نشان دهنده میزان اوره است. با تجزیه پروتئین ها، میزان قابل توجهی از نیتروژن در کبد آزاد می شود. این نیتروژن پس از ترکیب با مواد شیمیایی درون کبد، به اوره تبدیل می شود. پس از تشکیل اوره، مقادیر آن در جریان خون آزاد می شود و از این طریق به کلیه ها منتقل می گردد. سپس از خون جدا شده و با کمک ادرار دفع و از بدن خارج می شود. لازم به ذکر است که افزایش مقدار اوره آسیب های جدی را به کلیه ها وارد می کند. ما در این مقاله قصد داریم تا به طور کامل به این موضوع می پردازیم که urea در آزمایش خون چیست؟

جهت آشنایی بیشتر با urea در خون با ما همراه باشید.

آزمایش urea خون چیست؟

این آزمایش یکی از زیر مجموعه های آزمایش خون است که از مهم ترین راه های تشخیص نحوه عملکرد ارگان های بدن به ویژه کلیه و کبد می باشد. تست اوره خون با هدف سنجش عملکرد کلیه و کبد انجام می شود.
با کمک این آزمایش می توان میزان اوره موجود در خون را اندازه گیری نمود.
اوره به نوعی یک ماده زائد در بدن است که نتیجه سوخت و ساز پروتئین ها است و در کبد تولید می شود. در نهایت نیز توسط کلیه از بدن خارج می گردد. در واقع اوره در کلیه ها از جریان خون فیلتر و توسط ادرار دفع می شود.
از این رو می توان به این نکته اشاره کرد که از آزمایش اوره جهت بررسی میزان آب بدن و فعالیت کلیه ها نیز استفاده می شود. به همین دلیل نظارت بر اثربخشی دیالیز و سایر روش های درمانی مربوط به بیماری های کلیوی توسط این تست انجام می شود.

urea در آزمایش خون چیست؟ - آزمایشگاه فارابی
بهترین آزمایشگاه تشخیص طبی در تهران کجاست؟ – آزمایشگاه فارابی

مختصری درباره UREA

اوره از تجزیه مقادیر پروتئین‌ موجود در کبد حاصل می شود. در واقع فرآیند تولید اوره به این شکل است که کبد، پروتئین های موجود در مواد غذایی را تجزیه می کند که این موضوع افزایش سطح اوره را به همراه دارد. نحوه عملکرد کلی و صحیح کلیه ها به گونه ای است که این ماده زائد را از خون می گیرد و همراه با ادرار، آن را از بدن خارج می کند.
در صورت عملکرد نادرست کلیه ها اوره در بدن باقی می ماند و سطح اوره خون افزایش می‌ یابد. برای بررسی وضعیت سلامتی کبد در این حالت نیز باید از اندازه گیری ALT در آزمایش خون استفاده کرد. بالا بودن میزان ALT خبر از وجود آسیب در کبد و کلیه می دهد. بدین شکل آزمایشگاه ها برای تخمین مقدار اوره خون از تست نیتروژن اوره خون (BUN) استفاده می کنند.

تفسیر آزمایش اوره خون

همانطور که اشاره کردیم، نتایج آزمایش اوره به بررسی سلامت کلیه ها و عملکرد درست آن ها می پردازد.
سنجش کلی عملکرد کلیه و سرعت تصفیه گلومرولی (GFR)، تشخیص افتراقی اورمی قبل کلیوی، کلیوی و بعد کلیوی توسط این آزمایش مورد تفسیر و بررسی قرار می گیرد. در واقع این آزمایش میزان نیتروژن اوره خون اندازه گیری می کند.
لازم به ذکر است که مقادیر اوره در بانوان معمولاً از آقایان کمتر است. آزمایش اوره، علاوه بر کارکرد کلیه ها، می‌ تواند برای تشخیص شرایط دیگری از جمله موارد ذیل به کار برود:

  1. مشکلات کبدی
  2. سوء تغذیه
  3. گردش خون ضعیف در بدن
  4. کمبود آب در بدن
  5. انسداد مجاری ادراری
  6. نارسایی قلبی
  7. خونریزی دستگاه گوارش

تفسیر نهایی نتایج این آزمایش می توان به پزشک در بررسی تاثیر دیالیز بر بدن بیماران نیز کمک کند. توجه داشته باشید که با انجام آزمایش خون جهت اندازه گیری میزان اوره، فقط بالا یا پایین بودن اوره را مشخص می شود. البته علت تغییرات میزان UREA با این آزمایش، قابل تشخیص نیست.

urea در آزمایش خون چیست؟ - آزمایشگاه فارابی
بررسی میزان urea در آزمایش خون – آزمایشگاه فارابی

علل افزایش urea در آزمایش خون

در صورتی که با افزایش غلظت urea در آزمایش خون مواجه شدید، بدان معناست که بین تولید اوره در کبد و دفع اوره در ادرار، تعادل وجود دارد. میزان نرمال اوره در بدن افراد بالغ باید در بازه ۱۵ الی ۴۵ میلی گرم در دسی لیتر قرار گیرد. بنابراین افزایش میزان اوره در آزمایش ممکن است ناشی از کاهش دفع اوره، افزایش تولید اوره و یا ترکیبی از این دو علت باشد.

بیماری های پیشرفته کلیوی و کاهش ظرفیت کلیه در تصفیه اوره از خون مهم ترین دلیل کاهش دفع اوره است. کاهش سرعت فیلتراسیون گلومرولی با حروف اختصاری GFR مشخص می شود که چگونگی عملکرد کلیه را بیان می کند. کاهش میزان این عامل در بدن نشان دهنده افزایش اوره خون است. عواملی که بر افزایش سطح اوره خون تاثیر گذارند عبارتند از:

  1. کم آبی بدن
  2. انفارکتوس میوکارد
  3. خونریزی مجاری گوارشی
  4. نکروز توبولی
  5. انسداد به علت سنگ
  6. تومورها
  7. سرطان پروستات و مثانه

پیشنهاد ما به شما

آزمایشگاه فارابی بهترین آزمایشگاه تشخیص طبی در تهران به شمار می آید که از کادری متخصص و مجرب در زمینه انجام انواع آزمایش‌ های ژنتیکی، بیوشیمی، پاتوبیولوژی و … برخوردار می باشد. فارابی طی ۴۳ سال متوالی تجربه و سابقه درخشان با به کارگیری کادری مجرب و تکنولوژی روز دنیا به عنوان آزمایشگاه تخصصی در استان تهران معرفی می شود.
تیم مجرب و متخصص این آزمایشگاه دارای مدارج بالا و تخصصی در زمینه علوم آزمایشگاهی هستند.

کلیه خدمات انجام آزمایش های طبی و نوین تحت نظارت کادر حرفه ای آزمایشگاه فارابی انجام می شود. همچنین پاسخگویی مناسب به نیاز های منطقی مراجعه کنندگان و ارائه خدمات نمونه گیری در منزل به منظور افزایش سطح رضایتمندی از دیگر ویژگی های این آزمایشگاه است. از این رو می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان و اطلاعات بیشتر از نحوه انجام آزمایش خون با مشاوران ما در ارتباط باشید.

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه

تهران ، خیابان شریعتی ، نبش ظفر

۴.۳/۵ - (۱۸ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + دوازده =

    تماس با ماجوابدهی آنلاین