آزمایش گاز خون در کودکان برای چیست؟ | آزمایشگاه فارابی

جهت انجام آزمایش گاز خون در کودکان به آزمایشگاه فارابی مراجعه کنید


آیا می دانید آزمایش گاز خون در کودکان برای چیست؟

آزمایش گاز خون در کودکان برای چیست؟ عنوان سؤالی است که ممکن است برایتان پیش آمده باشد. در جواب باید گفت این آزمایش به اندازه گیری میزان اکسیژن و دی اکسید خون مربوط می شود. علاوه بر آن، آزمایش گاز خون برای مشخص کردن PH خون نیز انجام می گردد.

نام دیگر این آزمایش، ABG یا آزمایش گاز خون شریانی است. همانطور که می دانید یکی از وظایف خون، انتقال اکسیژن و دی اکسید کربن در بدن انسان است.
با انجام آزمایش گاز خون می توان به حجم گازهای موجود در خون و همچنین حجم مفید ریه ها پی برید. به این ترتیب می توانید از وجود بیماری در کودک آگاه شده و اقدامات درمانی را در اسرع وقت آغاز نمایید.

لطفاً جهت مطالعه این مقاله چند دقیقه ای همراه ما باشید

آزمایش گاز خون در کودکان به چه منظوری انجام می شود؟

آزمایش گاز خون برای تشخیص بیماری های مختلف انجام می شود. انجام این آزمایش به پزشک در تشخیص کارکرد ریه و کلیه کودک کمک می کند.
از این رو این آزمایش در آزمایشگاه های معتبر برای تشخیص ابتلای کودک به بیماری های حاد صورت می گیرد.

کمبود گازهای حیاتی در بدن و یا تغییر PH، علائم مختلفی دارند. پیش از پاسخ به سؤال آزمایش گاز خون در کودکان برای چیست؟ باید ابتدا با این علائم آشنا شوید.

علائم زیر نشان دهنده اختلال در انتقال گازهای حیاتی هستند:

  1.  احساس گیجی
  2. حالت تهوع
  3.  تنگی نفس
  4. اختلال در تنفس طبیعی

پس از انجام آزمایش خون، مشخص می شود که علائم فوق نشان دهنده ابتلای کودک به آسم و یا بیماری مزمن ریه هستند یا خیر.
علاوه بر تشخیص بیماری های کلیوی، آزمایش گاز خون می تواند در تشخیص بیماری های زیر نیز مؤثر باشد:

  1. بیماری های کلیوی
  2.  اختلالات متابولیک
  3.  آسیب سر و گردن
  4. نارسایی قلبی
  5. دیابت
  6.  مسمومیت ناشی از مواد شیمیایی

لازم به ذکر است آزمایش های دیگری مانند آزمایش قند خون و ارزیابی کراتین خون در کنار آزمایش گاز خون برای بررسی دقیق تر تجویز می شوند.

آزمایش گاز خون در کودکان به چه علت گرفته میشود

برای آمادگی کودک برای آزمایش گاز خون باید چه اقداماتی انجام داد؟

برای انجام آزمایش گاز خون کودک، نیازی به آمادگی های خاص نیست. اما در صورتی که کودک داروی خاصی مصرف می کند بهتر است قبل از آزمایش، این مورد را به پزشک اطلاع دهید.
همچنین با مطرح کردن سؤال آزمایش گاز خون در کودکان برای چیست؟ اطلاعات جامعی در این زمینه از تکنسین آزمایشگاه یا پزشک متخصص دریافت کنید.

اگر کودک از کپسول اکسیژن استفاده می کند، به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قبل از نمونه گیری باید کپسول را قطع کنید. در صورتی که کودک توانایی تحمل این زمان را ندارد، لزومی به قطع کردن اکسیژن نیست. اما پیش از آزمایش باید مدت زمان دقیق استفاده کودک از کپسول اکسیژن را به تکنسین یا پزشک اطلاع دهید.
مثلاً به پزشک بگویید که کودک قبل از آزمایش به مدت ۲ ساعت و ۲۰ دقیقه از کپسول اکسیژن تنفس کرده است. البته در برخی موارد، پزشک آزمایش گاز خون را در حالی که کودک زیر دستگاه باشد انجام می دهد. در این حالت نیز لازم است مقدار اکسیژن دریافتی از کپسول یا دستگاه به طور دقیق ثبت شود.

در آزمایش گاز خون چه چیزهایی بررسی می شوند؟

یکی از مهم ترین مواردی که در آزمایش گاز خون بررسی می شود، فشار جزئی اکسیژن و دی اکسید کربن خون است. اگر میزان گاز دی اکسید کربن در خون افزایش یابد، سطح PH خون کاهش خواهد یافت.
این امر باعث اسیدی شدن خون می شود. حالت برعکس آن؛ یعنی کاهش دی اکسید کربن در خون نیز افزایش خاصیت قلیایی خون را به همراه دارد.

پس در پاسخ به سؤال آزمایش گاز خون در کودکان برای چیست؟ می توان گفت: آزمایش گاز خون می تواند اطلاعات مفیدی در مورد اسیدی یا قلیایی بودن خون در اختیارتان قرار دهد. در این آزمایش، درصد هموگلوبین نیز اندازه گیری می شود.
هموگلوبین نوعی پروتئین در گلبول قرمز بوده و وظیفه انتقال اکسیژن به سلول های بدن را بر عهده دارد. در این آزمایش، میزان بی کربنات به عنوان شکل اصلی کربن دی اکسید نیز بررسی می شود. با این کار می توان به وجود بیماری های کلیوی پی برد.

آزمایش گاز خون در کودکان چگونه انجام می شود؟

برای انجام این آزمایش به نمونه خون شریانی از کودک نیاز است. محل خون گیری می تواند در مچ دست، بازو و کشاله ران باشد.
پیش از شروع آزمایش و به منظور اطمینان از کافی بودن شریان خون در رگ، تست آلن انجام می شود. سپس تکنسین آزمایشگاه، محل خون گیری را ضدعفونی کرده و میزان خون مورد نیاز را از رگ خارج می کند.

شما می توانید در مدت خون گیری، پرسش آزمایش گاز خون در کودکان برای چیست؟ را با تکنسین مطرح نمایید. بدون شک کادر آزمایشگاه های معتبر، اطلاعات جامعی در این زمینه در اختیارتان قرار خواهند داد.

پس از خون گیری لازم است محل رگ را به مدت چند دقیقه فشار دهید تا خونریزی متوقف شود. در آخرین مرحله، تکنسین محل خون گیری را با استفاده از چسب می پوشاند.
خون دریافت شده به ظرف مخصوص انتقال و برای آنالیز آماده می شود. نمونه گرفته شده باید تا ده دقیقه پس از خون گیری ارزیابی شود.
این کار باعث اطمینان از نتایج دقیق آزمایش گاز خون در کودکان خواهد شد.

آزمایش گاز خون در کودکان برای چیست؟ | آزمایشگاه فارابی
آزمایش گاز خون در کودکان چگونه انجام می شود – آزمایشگاه فارابی

تفسیر آزمایش گاز خون در کودکان چگونه است؟

نتایج آزمایش گاز خون می تواند اطلاعات مفیدی را در مورد احتمال ابتلای کودک به بیماری های مختلف ارائه دهد. این آزمایش ثابت می کند که بدن بیمار تا چه حد توانایی مقابله با بیماری و جبران عدم تعادل PH خون را دارد.
با توجه به اهمیت تفسیر این آزمایش در شناخت دقیق و به موقع بیماری، باید نتیجه را به پزشک متخصص نشان دهید. با این کار، از صحت تفسیر آزمایش و مفید بودن داروهای تجویزی برای مقابله با بیماری، مطمئن خواهید بود.

پیشنهاد ما به شما عزیزان

در این مقاله سعی کردیم اطلاعات مفیدی برای پاسخ به سؤال آزمایش گاز خون در کودکان برای چیست؟ در اختیارتان قرار دهیم.
برای انجام دقیق این آزمایش و کسب نتایج واقعی پیشنهاد می شود به آزمایشگاه های تخصصی و معتبر مراجعه کنید. آزمایشگاه تخصصی فارابی، یکی از مراکز مجهزی است که آزمایش گاز خون را تحت نظر بهترین کادر متخصص انجام می دهد.
با مراجعه به این آزمایشگاه می توانید کلیه آزمایش های تخصصی مانند آزمایش dihydrotestosterone را با تعرفه مناسب انجام دهید.

با تشکر از همراهی شما عزیزان
تحریریه آزمایشگاه طبی فارابی

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه

تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر

۴/۵ - (۴ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + 10 =