آزمایش سیتولوژی ادرار چیست و به چه دلیلی تجویز می شود؟
برخی از کاربران نمی دانند که آزمایش سیتولوژی ادرار چیست؟ از این رو این محتوا را به معرفی کامل این آزمایش و بررسی نتایج آن اختصاص داده ایم.
آزمایش سیتولوژی ادرار، فرد را از لحاظ وجود سلول های پیش سرطانی و سایر مشکلات دستگاه ادراری، غربال می کند.
در این آزمایش، سلول های موجود در نمونه ادرار فرد، زیر میکروسکوپ بررسی شده و ناهنجاری های موجود در آن تشخیص داده می شوند. در واقع این آزمایش به تشخیص سرطان های مجاری ادراری فرد کمک می کند. بنابراین شما می توانید با کمک این آزمایش، سرطان مثانه، سرطان کلیه، سرطان حالب و سرطان مجرای ادراری را به موقع تشخیص دهید.
در ضمن از نتایج تست سیتولوژی ادرار برای تشخیص ویروس هرپس، سیتومگالوویروس و دیگر بیماری های ویروسی استفاده می شود.
استفاده از خدمات آزمایشگاه مجهز و معتبر فارابی برای انجام دقیق آزمایش سیتولوژی و تشخیص بیماری، بهترین گزینه است. زیرا در این آزمایشگاه، انواع نمونه گیری و آزمایش ها توسط تکنسین های حرفه ای و تحصیل کرده صورت گرفته و نتیجه آزمایش به صورت فوری و با کمترین درصد خطا ارائه می شود.
لطفاً جهت مطالعه و بهره مندی از محتوای پیش رو، با ما همراه باشید.
آزمایش سیتولوژی در چه مواردی تجویز می شود؟
پیش از پرداختن به پاسخ پرسش آزمایش سیتولوژی ادرار چیست؟ و چه کاربردهایی دارد، بهتر است با موارد تجویز این تست آشنا شوید.
معمولاً پزشک متخصص با مشاهده علائم زیر، اقدام به تجویز تست سیتولوژی ادرار می کند:
- مشاهده خون غیر قابل توضیح در ادرار فرد
- درد مداوم و همیشگی هنگام ادرار کردن
- احساس سوزش هنگام ادرار
در ضمن با انجام آزمایش سیتولوژی، وضعیت اشخاصی که به سرطان و یا عفونت مجاری ادراری مبتلا بوده و یا در معرض خطر ابتلا به سرطان مثانه قرار دارند را می توان مورد بررسی قرار داد.
البته از این آزمایش به تنهایی نمی توان برای تشخیص سرطان استفاده کرد. بنابراین اگر سلول های سرطانی شناسایی شوند، پزشک از روش دیگری مانند سی تی اسکن و سیستوسکوپی برای تشخیص دقیق تر استفاده می کند.
آماده شدن برای انجام آزمایش سیتولوژی ادرار
برای پاسخ به این سؤال که آزمایش سیتولوژی ادرار چیست؟ باید نحوه و زمان مناسب برای انجام این آزمایش نیز مورد بررسی قرار گیرد. چرا که انجام آزمایش سیتولوژی در زمان مناسب، با نتایج بسیار دقیقی همراه خواهد شد.
شاید جالب باشد بدانید که پس از اولین ادرار صبحگاهی، بهترین زمان برای انجام آزمایش سیتولوژی ادرار است. زیرا سلول هایی که در طول شب در مثانه فرد باقی می مانند در طول زمان، تجزیه می شوند. این امر می تواند جستجوی سلول ها را برای پاتولوژیست در زیر میکروسکوپ، سخت و دشوار کند. از این رو نمونه آزمایش سیتولوژی ادرار نباید اولین ادرار صبحگاهی فرد باشد.
شایان ذکر است که تست سیتولوژی ادراری در ۴ مرحله زیر انجام می شود:
- جمع آوری نمونه ادراری توسط بیمار
- جدا کردن سلول های نمونه ادراری
- بررسی و آزمایش های لازم روی نمونه
- ارائه نتایج آزمایش به بیمار
آزمایش سیتولوژی ادرار با چه اهدافی انجام می شود؟
حال که متوجه شدید آزمایش سیتولوژی ادرار چیست؟ لازم است تا با اهداف انجام این آزمایش نیز آشنا شوید.
معمولاً این آزمایش برای بررسی موارد زیر کاربرد دارد:
- وجود سرطان مثانه در بیمار
- عفونت های ادراری
- وجود سنگ در مجاری ادراری
- افزایش قند خون یا همان هایپرگلاسیمی
- اعتیاد
- بررسی آسیب های نفروتیک و بیماری های کلیوی
- بارداری
- و …
تفسیر آزمایش سیتولوژی ادرار
معمولاً افراد هنگام دریافت نتیجه آزمایش سیتولوژی، با یکی اصطلاحات زیر مواجه می شوند:
نمونه نامطلوب
نمونه نامطلوب ممکن است به این معنا باشد که سلول های کافی در نمونه گرفته شده از بیمار، برای معاینه پاتولوژیست وجود ندارند. در صورتی که این نتیجه را دریافت کرده باشید، باید آزمایش را دوباره تکرار کنید.
منفی برای کارسینوم اوروتلیال درجه بالا
در صورتی که نتیجه آزمایش شما منفی باشد؛ یعنی آسیب شناس هیچ سلول غیر طبیعی یا سلول سرطانی را در نمونه ادرار شما پیدا نکرده است. منفی بودن کارسیوم اوروتلیال، خیال متقاضی را از بابت سلامتی مجاری ادراری خود راحت می کند.
سلول های آتیپیک اوروتلیال
این نتیجه بدان معنی است که آسیب شناس در آزمایش ادرار شما با برخی از ناهنجاری ها مواجه شده است، اما این سلول ها به قدری غیر طبیعی نیستند که سلول سرطانی به شمار روند.
مشکوک به کارسینوم اوروتلیال با درجه بالا
برای آن دسته از افرادی که خواهان دریافت پاسخی برای این که آزمایش سیتولوژی ادرار چیست؟ هستند باید گفت با مشاهده این نتیجه در آزمایش متوجه خواهید شد که آسیب شناس، سلول های غیر طبیعی در ادرار متقاضی یافته است که می توانند سلول های سرطانی باشند.
مثبت بودن کارسینوم اوروتلیال با درجه بالا
اگر نتیجه آزمایش شما مثبت بودن کارسینوم اوروتلیال را نشان دهد یعنی آسیب شناس، سلول های سرطانی را در ادرار شما یافته است. البته وجود سلول های غیر طبیعی در ادرار می تواند بیانگر وجود التهاب در دستگاه ادراری شما باشد. ضمناً اگر از پرتو درمانی در نزدیکی مثانه نیز استفاده کرده باشید، ممکن است سلول های غیر طبیعی در ادرار شما مشاهده شود.
دقت آزمایش سیتولوژی ادرار چقدر است؟
آزمایش سیتولوژی ادرار در تشخیص تومورهای تهاجمی با درجه بالا و کارسینوم، بسیار مفید بوده و مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع می توان گفت این آزمایش در تشخیص سلول های سرطانی که سریع رشد می کنند، دارای دقت ۹۵ درصدی است. اما احتمال تشخیص کارسینوم های درجه پایین یا همان سلول های سرطانی با رشد پایین، توسط این آزمایش پایین تر است. از این رو پزشکان برای تشخیص کارسینوم پایین، انجام آزمایش های دیگر را به همراه آزمایش سیتولوژی ادرار توصیه می کنند.
توصیه ما به شما عزیزان
در این محتوا پاسخگوی پرسش آزمایش سیتولوژی ادرار چیست؟ بودیم.
این آزمایش برای تشخیص سریع انواع عفونت ها و سرطان های مجاری ادراری مورد استفاده قرار می گیرد.
البته برای انجام دقیق آزمایش سیتولوژی و دریافت فوری نتیجه آزمایش، مراجعه به آزمایشگاه مجهز و معتبر را به شما پیشنهاد می کنیم.
آزمایشگاه تشخیص طبی فارابی، اولین و مجهزترین آزمایشگاه تشخیص طبی در شمال تهران است.
در این آزمایشگاه، کلیه آزمایش ها از جمله آزمایش سیتولوژی ادرار، با تجهیزات پیشرفته و با بالاترین دقت انجام می شود. در ضمن وجود پرسنل حرفه ای و تحصیل کرده در آزمایشگاه تخصصی فارابی، خیال مراجعه کنندگان را از بابت انجام دقیق انواع آزمایش راحت می کند.
ذکر این نکته نیز لازم است که یکی دیگر از دلایل استقبال متقاضیان از خدمات آزمایشگاه تخصصی فارابی، مناسب بودن تعرفه آزمایش های مختلف در این آزمایشگاه است.
راه های ارتباطی با ما
آدرس آزمایشگاه
تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر
بدون دیدگاه