علائم تب مالت استخوانی در بزرگسالان چیست؟ | آزمایشگاه فارابی

علائم تب مالت استخوانی در بزرگسالان | آزمایشگاه فارابی


علائم تب مالت استخوانی در بزرگسالان چیست؟ | آزمایشگاه فارابی

تب مالت یا بروسلوز یک بیماری عفونی مشترک بین دام و انسان است که توسط باکتری بروسلا منتقل می‌شود. دلیل اصلی انتقال این بیماری به انسان، خوردن محصولات شیر غیر پاستوریزه و یا در تماس بودن با حیوانات آلوده همچون گاو، شتر، گوسفند یا بز است.
آمار مرگ و میر ناشی از این بیماری چندان زیاد نیست. در پاسخ به پرسش علائم تب مالت استخوانی در بزرگسالان چیست؟ می‌توان گفت ابتلا به تب مالت استخوانی باعث می‌شود تا فرد با علائم مختلفی مثل تب، ضعف، کسالت، بی‌اشتهایی و پایین آمدن وزن، درد مفاصل و عضلات، دل درد، سردرد و کمردرد که از علائم این بیماری است، رو به رو می‌شود.
اینکه علائم تب مالت استخوانی در بزرگسالان چیست؟ را مطرح کردیم که این علائم می‌توانند مدت طولانی باقی بمانند. اما خوشبختانه با مصرف آنتی‌ بیوتیک که بهترین راه درمان برای تب بروسلوز بشمار می‌رود، این بیماری عفونی درمان خواهد شد.
انتقال این بیماری از انسانی به انسان دیگر نادر بوده است. اما انتقال آن از مادر به فرزند از طریق شیردهی امکان پذیر است.
مدت زمان ورود عامل بیماری زا، بین ۵ روز الی ۶ ماه است و اغلب طی دو تا چهار هفته از تماس بیمار می‌شوند. علاوه بر آن، یافته‌های فیزیکی این بیماری، شامل بزرگی غدد لنفاوی، بزرگی کبد و طحال و التهاب مفاصل است.
نقص‌های عصبی، ابتلای چشمی، آبسه‌ کبد و طحال در زمان ابتلا به تب مالت مشاهده می‌شود، همچنین کم خونی، کم شدن تعداد گلبول‌های سفید و پلاکت‌ها و با شیوع کمتر کم شدن تمام رده‌های سلولی نشان دهنده این تشخیص هستند. تشخیص تب مالت در آزمایشگاه فارابی با کمترین درصد خطا انجام می‌شود.

لطفا اندک زمانی جهت مطالعه مطلب ذیل با ما همراه باشید.

راه‌ های انتقال بیماری تب مالت استخوانی

در ادامه به برخی از راه‌هایی که منجر به بوجود آمدن تب مالت می‌شوند، می‌پردازیم:

لبنیات خام

در اکثر موارد، باکتری بروسلا در شیر حیوانات پیدا می‌شود. شیر و پنیر غیر پاستوریزه باعث انتقال این عفونت به انسان می‌شود. همچنین این بیماری می‌تواند از طریق مصرف گوشت خام یا نیم پز حیواناتی که کثیف هستند، منتقل شود.

استنشاق هوای آلوده به باکتری

کشاورزان، تکنسین‌های آزمایشگاهی و کارگران کشتارگاه بسیار بیشتر در معرض استنشاق این باکتری قرار دارند و باید مراقب باشند که به این بیماری مبتلا نشوند.

لمس خون و مایعات بدن حیوانات

باکتری‌هایی که در خون وجود دارند، مایع منی یا جفت حیوانی که دارای آلودگی هستند، می‌توانند از طریق بریدگی و زخم وارد جریان خون افراد شوند. از آن جایی که تماس با حیوانات مانند دست زدن و بازی کردن باعث انتقال عفونت نخواهد شد، افراد به ندرت از حیوانات خانگی خود، مبتلا به تب مالت می‌شوند. اما بهتر است افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، از لمس کردن سگ‌هایی که به این بیماری مبتلا هستند، خودداری کنند.

راه‌ های انتقال بیماری تب مالت استخوانی | آزمایشگاه فارابی
راه‌ های منتقل شدن بیماری تب مالت استخوانی | آزمایشگاه فارابی

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

تب مالت، در روزهای اول بیماری، می‌تواند به سختی تشخیص داده شود. چرا که بیشتر اوقات علائم آن مانند آنفلوانزا یا سرما خوردگی است. زمانی که فرد تب شدید ناگهانی، دردهای عضلانی یا ضعف غیر عادی داشته باشد، باید فوراً به پزشک مراجعه نماید.

راه های پیشگیری از تب مالت کدام است؟

در راستای آگاهی از اینکه علائم تب مالت استخوانی در بزرگسالان چیست؟ و درمان تب مالت استخوانی، می‌توان برای کاهش خطر ابتلا به بروسلوز، اقدامات زیر را انجام داد:

  1. از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه خودداری کنید. توصیه می‌شود از مصرف شیر، پنیر و بستنی غیر پاستوریزه صرف نظر کنید. اگر به کشورهای دیگر سفر می‌کنید، از مصرف لبنیات خام اجتناب کنید.
  2. گوشت را به طور کامل بپزید. از مصرف گوشت‌های خام یا نیم پز پرهیز کنید.
  3. دست کش بپوشید. اگر دامپزشک، کشاورز یا کارگر کشتارگاه هستید، هنگام دست زدن و لمس کردن حیوانات بیمار و ناپاک، یا هنگام کمک به حیوانی که زایمان می‌کند، از دستکش پلاستیکی حتماً استفاده کنید.
  4. در محیط‌های کاری پرخطری که در معرض ابتلا به این بیماری هستید، نکات ایمنی را رعایت کنید. اگر در آزمایشگاه مشغول به فعالیت هستید، از تمامی نمونه‌ها تحت شرایط ایمنی زیستی مناسب، نگهداری کنید. همچنین کشتارگاه‌ها باید از اقدامات حفاظتی مانند جداسازی کف کشتارگاه از سایر قسمت‌ها و استفاده از لباس‌های حفاظتی پیروی کنند.
  5. حیوانات اهلی را واکسینه کنید. از آنجایی که واکسن بروسلوز زنده است، می‌تواند باعث ایجاد بیماری در افراد شود. اگر کسی هنگام واکسیناسیون حیوانی، به طور اتفاقی به واکسن آلوده شود، باید تحت درمان قرار گیرد.
راه های پیشگیری از تب مالت کدام است؟ | آزمایشگاه فارابی
راه های پیشگیری از تب مالت استخوانی بزرگسالان | آزمایشگاه فارابی

آیا تب مالت واگیر دارد؟

همانطور که گفتیم راه‌های منتقل شدن بیماری تب مالت از انسان به انسان دیگر بسیار نادر است. در واقع شیوه گسترش این بیماری از فردی به فرد دیگر نیست. مگر این‌ که زن باردار آلوده به باکتری، هنگام زایمان بیماری را به جنین خود انتقال دهد.
همچنین امکان انتقال این بیماری از مادر شیرده به نوزاد خود وجود دارد. گسترش باکتری بروسلا انسان به انسان از طریق فعالیت جنسی و خون ناپاک به ندرت پیش می‌آید.

یک پیشنهاد عالی به سروران گرامی

در این مقاله درباره این‌ که علائم تب مالت استخوانی در بزرگسالان چیست؟ مطالبی را گفتیم.
بیماری تب مالت استخوانی می‌تواند برای بسیاری از افراد مشکل ساز باشد و زندگی آن‌ها را دچار مشکل کند. از این رو باید برای تشخیص صحیح این بیماری، آزمایشی را انجام دهید که تمام پزشکان نسبت به آن مطمئن باشند و بتوانند با تفسیر آن، بهترین راه درمانی را به شما پیشنهاد دهند.
آزمایشگاه طبی فارابی جزء معتبرترین و بهترین آزمایشگاه‌های ایران با هدف ارتقاء سطح سلامت و بهداشت شهروندان محترم تاسیس گردید و نام آن برگرفته از نام ابونصر فارابی فیلسوف و دانشمند ایرانی می‌باشد.
شما می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر از اینکه علائم تب مالت استخوانی در بزرگسالان چیست؟ و دریافت مشاوره رایگان از تکنسین‌های ما از طریق شماره تماس‌های موجود در بخش ذیل تماس حاصل فرمائید.

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه

تهران ، خیابان شریعتی ، نبش ظفر

۴.۲/۵ - (۱۷ امتیاز)

۲ دیدگاه

  • سلام .من سالها قبل دوبار تب مالت گرفتم .ماه پیش دوروز ب شدت پادرد و سرمای شدید در پا صعف و بی حالی د حالت تهوع شدید داشتم رفتم بینارستان گفتن ی ویروس عفونی هستش و سرم و آمپول و تمام. الان دوباره دوهفته اس ب شدت سرمای شدید توی بدن و درد مفاصل و استخوان دلپیچه و سردرد و حالت تهوع صعف بی حالی و کمردرد دارم بیمارستان بستری شدم ولی هیچ دکتری نمیدونه چ مشکلی دارم واقعاخسته شدم از سرمای استخوان سوز و درد

    • با سلام و درود
      بهتر است تحت نظر پزشک متخصص باشید تا تشخیص صحیح و اقدامات درمانی لازم برایتان انجام شود. آرزوی سلامتی روز افزون و بهبودی کامل داریم برای شما دوست گرامی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + 16 =