برترین آزمایشگاه قارچ شناسی در شمال تهران | آزمایشگاه فارابی

آزمایشگاه فارابی ارائه دهنده آزمایش های تخصصی


آشنایی با برترین آزمایشگاه قارچ شناسی در شمال تهران

یکی از شاخه های زیست شناسی، Mycology یا قارچ شناسی است. در این شاخه با مطالعه قارچ ها در زمینه های مختلف از جمله خصوصیات ژنتیکی و زیست شیمیایی، آرایه شناسی، استفاده آن ها برای انسان در پزشکی همچون پنی سیلین، خوراک و همچنین خطر های آن ها که سبب مسمومیت می شود، سروکار دارد.
یکی از بخش های آزمایشگاه های قارچ شناسی که وظیفه آن جمع آوری نمونه های نمونه های مشکوک و بررسی آن ها می باشد. به طور کلی بررسی نمنه های قارچ اغلب شامل تهیه لام، رنگ آمیزی، کشت و … است. در اغلب آزمایشگاه ها، بیمارستان ها و همچنین مراکز بهداشتی و درمانی از روش تشخیضی با استفاده از لام، استفاده می شود.
ما در این محتوا قصد داریم تا برترین آزمایشگاه قارچ شناسی در شمال تهران را به شما عزیزان معرفی نماییم.

جهت آشنایی با برترین آزمایشگاه قارچ شناسی در شمال تهران با ما همراه باشید.

روش های صحیح نمونه گیری قارچی

به طور کلی روش های تشخیص در قارچ شناسی به ترتیب زیر می باشد:

  1. نمونه برداری
  2. آزمایش مستقیم
  3. تهیه گسترش و رنگ آمیزی
  4. کشت
  5. تست های سرولوژی
  6. تست های بیولوژیک
  7. تلقیح به حیوانات حساس آزمایشگاهی

آماده سازی بیمار قبل از نمونه گیری

متخصص نمونه گیر در آزمایشگاه ها قارچ شناسی باید پیش از انجام نمونه گیری درخواست های ذیل را از بیمار داشته باشد. در غیر این صورت تشخیص اشتباه و یا غیر ممکن خواهد بود.
اگر فرد نمونه دهنده پیش از انجام آزمایش از کرم استفاده کرده باشد، باعث پوشانیده شدن ضایعه شده و در زیر میکروسکوپ چیزی رویت نخواهد شد. در نتیجه اگر به چنین شرایطی برخورد کردید باید نمونه گیری را چند روز بعد دوباره انجام داد.
برای انجام نمونه‌ گیری قارچی نیاز به آمادگی‌ هایی می‌ باشد که برای آگاهی توجه شما را به نکات زیر جلب می‌ کنیم:

  1. حداقل ۴۸ ساعت قبل از انجام آزمایش (نمونه‌ گیری) شستشوی پوست، مو و ناخن انجام نشده باشد.
  2. از چند روز قبل از نمونه گیری ناخن، لاک ناخن استفاده نشود.
  3. از کرم چرب یا نرم کننده حداقل ۲۴‌ ساعت قبل از انجام نمونه‌ گیری استفاده نشود.
  4. حداقل ۵ روز قبل از انجام آزمایش از داروی ضد قارچ به شکلی کرم، پماد، لوسیون و قرص استفاده نگردد. (مگر مطابق تجویز پزشک)
برترین آزمایشگاه قارچ شناسی در شمال تهران | آزمایشگاه فارابی
انجام آزمایش های قارچ شناسی در آزمایشگاه فارابی با قیمت مناسب

بررسی نمونه های قارچی

به طور کلی بررسی نمونه های قارچی شامل آزمایش مستقیم نمونه های قارچی از جمله تهیه لام و بررسی زیر میکروسکوپ، رنگ آمیزی و کشت نمونه های قارچی می باشند.

آزمایش مستقیم نمونه های قارچی

یکی از اولین و با ارزش ترین روش های بررسی بیماری های قارچی، آزمایش مستقیم نمونه های کلینیکی است. در اکثر موارد می توان تشخیص قطعی و یا احتمالی بیماری را پیش از رشد عناصر قارچی داد.

مشاهده عناصر قارچی در بعضی از نمونه ها پیش از جداسازی آن ها از کشت اهمیت داشته و در نتیجه با گزارش سریع آن به پزشک و شروع درمان می توان موجب نجات بیمار گشت.

مشاهده عناصر قارچی راهنمای خوبی برای انتخاب محیط کشت مناسب و خاص بوده و جداسازی و تعیین هویت قارچ را سرعت می بخشد. در آزمایش مستقیم نمونه ها از سرم فیزیولوژی، پتاس ، مرکب چینی و کالکوفلور سفید استفاده می شود.

یکی از مهم ترین روش های تشخیصی در بیماری های قارچی تهیه لام مستقیم با محلول هیدروکسید پتاسیم (KOH) است. این روش علاوه بر نمونه های پوستی در مورد سایر نمونه ها همچون خلط، چرک، ترشحات، بیوپسی، ادرار و مواد دفعی نیز به کار می رود.

در شفاف کردن نمونه ها معمولاً از رقت ۱۰ درصد هیدروکسید پتاسیم استفاده می شود. اضافه کردن دی متیل سولفواکساید(DMSO) به محلول KOH باعث شفاف شدن سریع نمونه های ضخیم لایه شاخی و بافت ناخن خواهد گردید. جهت تشخیص قارچ مخمری کریپتوکوکوس نئوفورمنس اغلب از مرکب چینی استفاده می شود.

نحوه انجام آزمایش قارچ شناسی

برای تهیه لام، مستقیم قسمتی از نمونه اعم از مو، پوسته، ترشح، چرک، تراشه ناخن و … را روی لام قرار می دهیم. یک تا دو قطره KOH به آن اضافه می کنیم. سپس لاملی بر روی آن گذاشته و اندکی حرارت می دهیم به طوری که به جوش نیاید. چرا که رسوب کریستال های پتاس مانع از تشخیص می شود.

سپس ۲۰ الی ۳۰ دقیقه صبر می کنیم تا نمونه ها کاملاً شفاف شوند. در مرحله بعد نمونه های شفاف شده را ابتدا با عدسی ۱۰ و سپس با عدسی ۴۰ میکروسکوپ بررسی می کنیم. در لام مستقیم عناصر قارچی را باید از ذرات چربی، بافت فیبری، الیاف پنبه، پشم، دانه های نشاسته و … تشخیص داد. علت اینکه KOH به قارچ ها آسیب نمی رساند این است که دیواره قارچ ها سخت و خشن است و با ماده قلیایی آسیب نمی بیند. در حالی که بیشتر سلول های بافت، پروتئین ها و … در پتاس تجزیه می شوند.

برترین آزمایشگاه قارچ شناسی در شمال تهران | آزمایشگاه فارابی
آزمایشگاه فارابی بهترین آزمایشگاه قارچ شناسی در شمال تهران

جمع آوری و تهیه نمونه

به منظور تشخیص عفونت های قارچی لازم است که از نمونه هایی استفاده شودکه بتوان عوامل ایجاد کننده بیماری را در اغلب موارد جدا نمود. جمع آوری و انتقال صحیح نمونه به آزمایشگاه از اهمیت بسیار بالایی در جداسازی عوامل بیماری برخوردار می باشند.
در آزمایشگاه قارچ شناسی بر حسب نوع و محل ضایعه نحوه نمونه برداری متفاوت خواهد بود. در ادامه نحوه نمونه برداری از بافت هایی که ضایعات قارچی به صورت شایع در آن ها دیده می شوند را توضیح داده ایم:

۱- ضایعات قارچی مو:

موها باید از ریشه و با استفاده از پنس استریل برداشت شوند. برخی از قارچ هایی که موها را آلوده می کنند چراغ وود فلورسانس دارند. در نتیجه باید موهایی که دارای فلورسانس هستند برای نمونه برداری انتخاب شوند. در صورتی که هیچ یک از آن ها فلورسانس نداشته باشند، موهای شکسته به همراه پوسته ها برداشت می شوند.

۲- ضایعات قارچی ناخن:

ابتدا توسط گاز آغشته به الکل ۷۰ درصد سطح موضع را پاک می کنیم. سپس پس از کوتاه کردن ناخن اضافه، از حد فاصل بین قسمت سالم و آلوده با یک اسکالپل استریل ناخن را می تراشیم. همچنین از قسمت های زیرین ناخن نیز نمونه برداری می کنیم.

۳- ضایعات قارچی پوست:

ابتدا با گاز آغشته به الکل ۷۰ درصد سطح ضایعه را پاک نموده تا سطح عاری از آلودگی های سطحی شود. سپس با اسکالپل استریل از قسمت های حاشیه ضایعه که معمولاً در کچلی بدن به شکل حلقوی و قرمز رنگ است، پوسته ها را می تراشند.

در صورتی که ضایعه به شکل حلقوی مشاهده نشود باید از پوسته های قسمت هایی که آلوده تر به نظر می رسند برداشت انجام شود. در صورتی که مجبور به نگهداری نمونه باشیم باید آن را در حرارت ۴ درجه سانتی گراد حداکثر تا ۲۴ ساعت نگهداری کنیم. هر چند در چنین شرایطی نیز تعدادی از اورگانیسم ها حیات خود را از دست خواهند داد.

پیشنهاد ما به شما

آزمایشگاه فارابی برترین آزمایشگاه قارچ شناسی در شمال تهران می باشد. این مجموعه با استفاده از تجهیزات بروز و مدرن انواع آزمایش های قارچ شناسی را انجام می دهد. لازم به ذکر است که آزمایشگاه فارابی متشکل از بهترین متخصصان و با تجربه ترین پزشکان است.

شما سروران گرامی می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیش تر با مشاوران خبره ما در آزمایشگاه فارابی در ارتباط باشید.

با تشکر از همراهی شما سروران گرامی
تحریریه آزمایشگاه فارابی

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه

تهران ، خیابان شریعتی ، نبش ظفر

۴/۵ - (۲ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − چهار =