انجام تست ADH در شمال تهران
انجام آزمایش ADH در آزمایشگاه فارابی برای کمک به شناسایی و تعیین علت کمبود هورمون ضدادرار ADH، مقاومت در برابر اثرات آن یا زیاد بودن آن، درخواست می شود. همچنین این آزمایش برای بررسی سطح پایین سدیم خون صورت می گیرد. همچنین این تست جهت تشخیص بین دو نوع دیابت بی مزه، درخواست می شود.
لطفا اندک زمانی جهت مطالعه مطلب ذیل با ما همراه باشید.
روش های انجام آزمایش هورمون آنتی دیورتیک ADH
روش های مختلفی جهت اندازه گیری سطح هورمون آنتی دیورتیک ADH در خون وجود دارد. اما روش های مورد استفاده، ایمونواسی می باشند. دو نوع اصلی ایمونواسی مورد استفاده برای اندازه گیری ADH در خون وجود دارند که عبارتند از سنجش ایمونوسوربنت متصل به آنزیم (ELISA) و رادیوامونواسی (RIA).
روش ایمونوسوربنت مرتبط با آنزیم الایزا
در این روش، نمونه خون از بیمار گرفته می شود و در یک چاهک بر صفحه پوشیده شده با آنتی بادی های خاص که به ADH متصل می شود، قرار می گیرد. سپس، اجزای غیرمتصل شسته می شوند و یک آنتی بادی ثانویه، به آن اضافه می شود و آنزیم سوبسترای روی آنتی بادی ثانویه واکنشی را به سیگنال قابل اندازه گیری، کاتالیز می کند. این سیگنال وجود آنتی بادی نشاندار شده متصل به ADH را منعکس می کند. شدت رنگ تولید شده توسط واکنش با مقدار ADH در نمونه نسبت مستقیمی دارد.
نتایج الایزا را می توان با استفاده از اسپکتروفتومتر بررسی کرد که مقدار جذب نور را اندازه گیری می کند. سپس، جذب با استفاده از منحنی استاندارد تولید شده از غلظت های شناخته شده ADH به غلظت هورمون ADH تبدیل می شود.

روش رادیوایمونواسی RIA
ria یک روش حساس برای اندازه گیری سطح ADH در خون است. در RIA، یک نمونه از خون جمع آوری و با یک آنتی بادی خاص که ADH را شناسایی می کند و به آن متصل می شود، ترکیب می شود.
این آنتی بادی با یک ردیاب نظیر تریتیوم برچسب گذاری شده است. آنتی بادی نشاندار شده و ADH نشاندار نشده برای مکان های اتصال روی آنتی بادی دیگر با هم رقابت دارند. ADH نشاندار شده با ردیاب و ADH بدون برچسب بسته به غلظت آن ها، با سرعت های متفاوتی به آنتی بادی متصل می شوند. یک شمارنده سوسوزن میزان رادیواکتیویته را در نمونه تشخیص می دهد.
میزان رادیواکتیویته شناسایی شده با غلظت ADH بدون برچسب در نمونه نسبت معکوس دارد. غلظت واقعی ADH در نمونه با مقایسه میزان رادیواکتیویته شناسایی شده با منحنی استاندارد تولیدشده از غلظت های ADH، حساب می شود.
تفسیر نتایج تست هورمون ضدادراری adh
- به طور معمول بزرگسالان سالم سطح ADH ≤۱۳.۷ پیکومول/لیتر دارند.
- سطح بالای ADH می تواند نشان دهنده استرس و یا دیابت نفروژنیک باشد.
- معمولاً سطوح پایین ADH در دیابت بی مزه مرکزی دیده می شود.
چرا آزمایش ADH درخواست می شود؟
- برای کمک به تشخیص و تعیین علت کمبود هورمون آنتی دیورتیک
- مقاومت در برابر اثرات آن یا افزایش بیش از حد
- بررسی سطح پایین سدیم خون
- برای تمایز بین دو نوع دیابت بی مزه
- انجام آزمایش ADH در آزمایشگاه فارابی به بیماران مبتلا به پلی اوری توصیه می شود.
- برای تشخیص تولید ADH خارج از رحم.
- در SIADH (سندرم ترشح نامناسب هورمون ADH) توصیه می شود.
در آزمایش هورمون آنتی دیورتیک ADH چه چیزی بررسی می شود؟
آنتی دیورتیک ADH، هورمونی است که میزان جذب مجدد کلیه ها در هنگام تصفیه مواد زائد از خون را کنترل می کند و در تنظیم تعادل آب در بدن نقش موثری ایفا می کند. این آزمایش به اندازه گیری میزان ADH در خون می پردازد.
هورمون ADH توسط هیپوتالاموس در مغز تولید و در غده هیپوفیز خلفی در قاعده مغز ذخیره می شود. به طور معمول ADH توسط هیپوفیز در پاسخ به حسگرهایی که به تشخیص افزایش اسمولالیته خون یا کاهش حجم خون می پردازند، آزاد می شود. کلیه ها با حفظ آب و تولید ادرار غلیظ تر به ADH جواب می دهند. آب باقی مانده خون را رقیق می کند، اسمولالیته آن را کاهش داده و همچنین فشار خون را افزایش می دهد. اگر این مقدار برای بازگرداندن تعادل آب کفایت نکند، تشنگی تحریک می شود تا فرد مبتلا، آب بیشتری مصرف کند.
افزایش و کاهش هورمون ADH
زمانی که میزان هورمون ADH خیلی کم باشد و یا کلیه ها به ADH جواب ندهند، از کلیه ها آب زیادی از دست می رود، ادرار رقیق تر و خون غلیظ تر می شود. این موضوع می تواند موجب تشنگی بیش از اندازه، کم آبی بدن، تکرر ادرار و اگر آب کافی برای جایگزینی از دست رفته ننوشید، سدیم خون بالا شود. زمانی که ADH بیش از حد باشد، آب حفظ می شود، حجم خون بالا می رود و ممکن است فرد حالت تهوع، سردرد و سدیم خون پایین را تجربه کند.
به طور گسترده آزمایش ADH جهت تشخیص این شرایط استفاده نمی شود. اغلب، تشخیص براساس تاریخچه پزشکی و سایر آزمایش های آزمایشگاهی همچون اسمولالیته ادرار و خون و الکترولیت ها صورت می گیرد.

پیشنهاد ما به شما
تست ADH فراتر از یک آزمایش ساده آزمایشگاهی است. این تست می تواند راز اختلالاتی را فاش کند که در ظاهر مشابه اند، اما در باطن مسیر درمانی متفاوتی دارند. تشخیص سریع و درست، تنها از طریق درک عمیق عملکرد و تفسیر دقیق نتایج این تست امکان پذیر است.
اگر شما با علائمی نظیر تشنگی بیش از حد، دفع زیاد ادرار یا تغییرات الکترولیتی مواجه هستید، مشاوره با پزشک و بررسی سطح ADH، می تواند یک گام حیاتی برای درمان موثر باشد. شما عزیزان می توانید برای انجام آزمایش ADH در آزمایشگاه فارابی به آزمایشگاه فارابی که به عنوان بهترین آزمایشگاه برای آزمایش هورمونی در تهران شناخته می شود، مراجعه نمایید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت با مشاوران ما از طریق راه های ارتباطی مندرج در بخش ذیل تماس حاصل نماید.
راه های ارتباطی با ما
آدرس آزمایشگاه
تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر
بدون دیدگاه