آیا ناشتا بودن برای غربالگری لازم است؟ | آزمایشگاه فارابی

خدمات غربالگری بارداری در آزمایشگاه تخصصی فارابی


بررسی ناشتا بودن برای غربالگری در آزمایشگاه فارابی 

یکی از پرسش های مهم برای مادران بارداری که قصد انجام آزمایش غربالگری را دارند، این است که ناشتا بودن برای غربالگری لازمه؟
در پاسخ به این سؤال می توان گفت، ناشتا بودن یا نبودن مادر و یا رعایت برخی موارد خاص، به نظر پزشک و همچنین شرایط مادر بستگی دارد. به طوری که در برخی از بانوان باردار، ناشتا بودن ضروری بوده و برای گروهی دیگر الزامی ندارد.
پس لازم است پیش از انجام آزمایش های غربالگری، با پزشک خود مشاوره نموده و همچنین برای اطمینان از کسب جواب های درست و بدون خطا، از خدمات آزمایشگاه معتبر استفاده کنید. چرا که صحیح بودن جواب نتایج آزمایش غربالگری، نقش سرنوشت سازی در تعیین وضعیت جنین و احتمال ابتلای او به برخی از ناهنجاری ها دارد.
پیشنهاد می شود با استفاده از خدمات آزمایشگاه تخصصی فارابی، آزمایش غربالگری سه ماه اول و دوم را در محیطی بهداشتی و مجهز به جدیدترین تجهیزات روز دنیا انجام دهید.

در ادامه جهت مطالعه مطلب پیش رو ۳ دقیقه ای را با ما همراه باشید.

انواع آزمایش های غربالگری بارداری

آزمایش غربالگری از مهم ترین آزمایش هایی است که انجام آن برای تمام مادران باردار الزامی می باشد. چرا که با انجام این آزمایش می توان انواع اختلالات ژنتیکی را در مادر شناسایی نمود. به همین دلیل لازم است در موعد معین نسبت به انجام آزمایش غربالگری اقدام نموده و به این ترتیب از سلامت جنین یا احتمال وجود اختلالات ژنتیکی مطمئن شوید.
انواع آزمایش های غربالگری بارداری به صورت گروه های زیر دسته بندی می شوند:

آزمایش غربالگری سه ماه اول

آزمایش غربالگری سه ماهه اول که با نام FTS نیز شناخته می شود، معمولاً در هفته های ۱۰ الی ۱۳ بارداری انجام می گیرد.
در ضمن اگر سؤال ناشتا بودن برای غربالگری لازمه؟ برایتان مطرح شد، بهتر است بدانید آزمایش غربالگری سه ماهه اول بارداری به ناشتا بودن نیازی ندارد. البته این مورد در حالتی است که پزشک برای مادر آزمایش دیابت بارداری را تجویز نکرده باشد.
لذا در صورت تجویز این آزمایش، لازم است برای انجام غربالگری و صحیح بودن نتایج حاصل از تفسیر نتایج آزمایش غربالگری در سه ماهه اول، حتماً ناشتا باشید.
در ضمن توصیه می شود در صورت عدم نیاز به ناشتا بودن نیز تا چند ساعت قبل از آزمایش، از خوردن وعده غذایی خودداری نمایید.
در این صورت جواب آزمایش غربالگری دقت بالا و درصد خطای کمتری خواهد داشت.
از مهم ترین اهداف انجام آزمایش غربالگری در سه ماهه اول، می توان به شناسایی برخی از اختلالات مانند سندروم داون، سندروم ادوارد یا تریزومی ۱۸ و سندروم پاتو یا تریزومی ۱۳ اشاره نمود.
لازم به ذکر است در این آزمایش مواردی مانند free-A و PPAP_A مورد اندازه گیری قرار می گیرند.

آیا برای غربالگری ناشتا بودن نیاز است؟ | آزمایشگاه فارابی
غربالگری سه ماهه اول و دوم در آزمایشگاه فارابی

آزمایش غربالگری سه ماهه دوم

چنانچه پزشک پس از مشاهده نتایج آزمایش غربالگری اول، متوجه وجود اختلال و ناهنجاری در جنین شود، آزمایش غربالگری در سه ماه دوم بارداری را تجویز خواهد نمود.
این آزمایش بعد از هفته ۱۳ الی هفته ۲۰ قابل انجام بوده و در آن، سطح هورمون های مختلف و همچنین BhCG خون می باشد.
در پاسخ به سؤال ناشتا بودن برای غربالگری لازمه؟ می توان گفت برای انجام این آزمایش نیز نیازی به ناشتا بودن نیست. مگر اینکه پزشک آزمایش خاصی را برایتان تجویز کرده باشد.
از اهداف آزمایش غربالگری سه ماهه دوم بارداری، می توان به شناسایی بیماری سندروم داون، نقص لوله عصبی و تریزومی ۱۸ اشاره نمود.
شایان ذکر است در این آزمایش مواد مختلفی از قبیل استریول آزاد، آلفافتوپروتئین و hCG خون اندازه گیری می شوند.
این مواد به عنوان منشأ اصلی ارگان ها و سلول های جنین محسوب می شود و متناسب با سن مادر باردار، متغیر هستند.

قدرت تشخیص آزمایش های غربالگری چقدر است؟

همانطور که گفته شد انجام آزمایش های غربالگری در سه ماه اول و دوم بارداری، تأثیر بسزایی در شناسایی بسیاری از ناهنجاری های مادرزادی دارد. اما مهم ترین سؤالی که در این زمینه پیش می آید، این است که آزمایش های غربالگری تا چه حد در شناسایی بیماری ها و اختلالات جنین موفق هستند.
در پاسخ می توان گفت، نتایج حاصل از آزمایش های غربالگری توسط برخی از نرم افزارهای ویژه مورد ارزیابی قرار گرفته، سپس نتایج ارزیابی در اختیار پزشک و یا مشاور ژنتیک قرار می گیرند. پس این آزمایشات از دقت بالایی برخوردار خواهند بود.
البته برای درست بودن نتایج این آزمایش باید برخی از شرایط ویژه مانند ناشتا بودن را رعایت کنید.
پس لازم است پیش از آزمایش، از طریق مشاوره با پزشک خود به سؤال ناشتا بودن برای غربالگری لازمه؟ پاسخ دهید.
لازم به ذکر است پزشک پس از مشاهده نتایج آزمایش غربالگری و با بررسی عوامل نظیر وزن، سن، نژاد، سابقه بیماری ژنتیک و فامیلی، وجود دیابت و … احتمال وجود خطر برای جنین را به اطلاع مادر باردار خواهد رسانید.

ناشتا بودن برای غربالگری بارداری | آزمایشگاه فارابی
انجام غربالگری بارداری توسط بهترین متخصصان – آزمایشگاه فارابی

آزمایش غربالگری چگونه انجام می شود؟

برای انجام آزمایش های غربالگری در سه ماهه اول باید بین هفته های ۱۰ الی ۱۳ و در غربالگری دوم بین هفته های ۱۴ تا ۲۰ اقدام کنید.
لذا در صورتی که مبتلا به دیابت بارداری هستید و یا احتمال وجود آن توسط پزشک تشخیص داده شود، لازم است آزمایش دیابت بارداری را نیز انجام دهید و برای آن حتماً ناشتا باشید. در غیر این صورت نیاز به ناشتا بودن نبوده و در ساعات مختلف می توانید نسبت به انجام آزمایش بارداری اقدام نمایید.
با این وجود توصیه می شود جواب های دقیق برای این پرسش را از متخصص زنان و یا مشاور ژنتیک خود دریافت نمایید.

یک پیشنهاد ویژه برای شما سروران ارجمند

مشاوران ما در آزمایشگاه فارابی، آماده ارائه مشاوره رایگان و جواب دادن به پرسش هایی مانند ناشتا بودن برای غربالگری لازمه؟ هستند. لذا در صورتی که به راهنمایی بیشتری در زمینه ناشتا بودن برای آزمایش نیاز دارید، می توانید از طریق شماره تماس ها و یا دیگر پل های ارتباطی درج شده‌ با مشاوران این آزمایشگاه در ارتباط باشد.
به خاطر داشته باشید‌ کسب جواب های صحیح و بدون خطا از آزمایش های غربالگری، زمانی امکان پذیر است که این آزمایش ها توسط تکنسین های مجرب و تجهیزات به روز آزمایشگاهی انجام شوند. بنابراین با استفاده از خدمات آزمایشگاه فارابی نتایج کاملاً صحیح غربالگری را بدون نگرانی از احتمال بروز خطا دریافت خواهید نمود.

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه

تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر

۵/۵ - (۳ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − 5 =