تفسیر appearance در آزمایش ادرار | آزمایشگاه فارابی

تفسیر نتایج آزمایش ادرار در آزمایشگاه تخصصی فارابی - آزمایشگاه فارابی


تفسیر آزمایش ادرار در آزمایشگاه فارابی

آزمایش ادرار یک وسیله غربالگری برای ارزیابی وضعیت سلامت و تشخیص انواع بیماری ها و نیز عفونت های ادارای است. آزمایش های ادرار دارای فاکتورهای بسیاری از قبیل PH ،Appearance ،Ketone، گلوکز و برخی موارد دیگر می باشد که با بررسی آن ها می توان به تفسیر آزمایش اقدام نمود.
از همین رو داشتن اطلاعات کافی از علائم اختصاری در برگه آزمایش ادرار کمک می کند تا آزمایش با دقت بیشتری ارزیابی گردد.
در این مطلب قصد داریم راهنمایی های لازم را برای تفسیر آزمایش ادرار appearance در آزمایشگاه فارابی را بیان کنیم. آزمایشگاه فارابی یکی از مراکز تخصصی واقع در تهران می باشد که با داشتن بهترین متخصصان با تجربه در تفسیر آزمایشات، شما را یاری خواهند کرد.

در ادامه جهت مطالعه مطلب پیش رو ۳ دقیقه ای ما را همراهی نمائید.

آزمایش ادرار برای چیست؟

یکی از آزمایشات رایج برای بررسی انواع بیماری ها مخصوصاً تشخیص عفونت های مجاری ادرار، کلیه و مثانه آزمایش ادرار می باشد. آزمایش ادرار برای تشخیص بیماری هایی همچون دیابت، سنگ کلیه، سرطان کلیه، سرطان مثانه، سرطان لگن و بیماری کلیوی و کبدی نیز انجام می شود و دارای دسترسی سریع بوده و نیازی به آمادگی قبل از آزمایش ندارد.

تفسیر آزمایش ادرار در آزمایشگاه فارابی | آزمایشگاه فارابی
نمونه برداری ادرار به همراه تفسیر دقیق نتایج آن – آزمایشگاه فارابی

آزمایش ادرار چگونه انجام می شود؟

انجام آزمایش ادرار بسیار آسان می باشد. ابتدا می بایست برای انجام آزمایش از آزمایشگاه مربوطه ظرف پلاستیکی مخصوص تهیه نمائید و سپس در خانه و یا در آزمایشگاه نمونه ادرار خود را داخل ظرف مخصوص بریزید.
در هنگام آزمایش دقت کنید که ظرف پلاستکی کاملاً تمیز باشد تا در نتایج آزمایش مشکلی ایجاد نشود. برخی دیگر از نکات قابل توجه برای انجام آزمایش ادرار عبارتند از:

  1. توصیه می شود آزمایش ادرار را در هنگام صبح انجام دهید و شب پیش از آن از مصرف خوارکی هایی از قبیل لبو، چغندر و هویج جلوگیری کنید.
  2. حدود نیم الی یک ساعت قبل از انجام آزمایش می بایست آب بنوشید.
  3. دست های خود را به خوبی بشوئید و از لمس قسمت داخلی ظرف جلوگیری نمائید.
  4. پیش از انجام آزمایش کادر آزمایشگاه را از داروهایی که مصرف می کنید مطلع نمائید. زیرا برخی داروها نظیر ویتامین C، آنتی بیوتیک ها، مترونیدازول و برخی دیگر از داروها که پزشک مصرف آن ها را برای آزمایش ادرار ممنوع می کند در نتایج آزمایش تأثیرگذار می باشند.
  5. پس از نمونه گیری می بایست ظرف را داخل محفظه های موجود در آزمایشگاه قرار دهید. همچنین اگر در خانه آزمایش را انجام دادید می توانید تا حداکثر ۸ ساعت نمونه را در یخچال نگهداری نمائید و سپس تحویل آزمایشگاه دهید.

لازه به ذکر است برای انجام آزمایش ادرار نیازی به ناشتا بودن نیست و در صورتی که بخواهید آزمایش های دیگری را نیز انجام دهید می بایست ناشتا باشید.

تفسیر آزمایش ادرار

در آزمایش های ادرار همانظور که ذکر شد فاکتورهای مختلفی بررسی می شوند که شامل موارد ذیل می شوند:

color در آزمایش ادرار

Color در آزمایش ادرار به معنی رنگ ادرار است و از اجزای اصلی در نتایج آزمایش ادرار محسوب می شود. تغییر در رنگ ادرار می تواند نشان دهنده بیماری های خاص باشد. البته لازم به ذکر است عوامل مختلفی همچون میزان غلظت ادرار، مواد غذایی، داروها و عفونت های ادراری بر روی رنگ ادرار تأثیرگذار می باشند و در صورت مشکوک شدن پزشک به عفونت ادراری، ممکن است آزمایش کشت ادراری و تست های عفونت تجویز گردد.

شفافیت appearance در ادرار

برای تفسیر آزمایش ادرار appearance در آزمایشگاه فارابی باید بیان کرد که ادرار به صورت طبیعی شفاف می باشد و در زمان های معمول ممکن است کمی کدر باشد. این کدری در اکثر مواقع به دلیل وجود مواد غیر طبیعی در ادرار ایجاد می شود. همچنین وجود باکتریال در آزمایش ادرار می توان موجب غیر شفاف شدن آن شود.
گلبول های سفید نیز می توانند موجب کدر شدن ادرار شوند و گاهی بدون اینکه فرد مبتلا به بیماری باشد ممکن است ادرار غیر شفافی داشته باشد.

PH در ادرار

PH در ادرار میزان اسیدیته ادرار را نشان می دهد. مصرف مواد غذایی گیاهی می توانند در PH ادرار تأثیر بگذارند و افزایش و کاهش این فاکتور در نتایج آژمایش می تواند نشان دهنده بیماری باشد.

پروتئین

در حالات عادی پروتئین در ادرار وجود ندارد و در صورت بالا بودن میزان پروتئین در ادرار احتمال ابتلا به بیماری های کلیوی، عفونت مجاری ادرار، و فشار خون بالا افزایش می یابد.

گلوکز

گلوکز نیز همانند پروتئین در ادرار وجود نداشته و با وجود بیماری هایی از قبیل کلیوی و دیابت شیرین گلوکز در ادرار افزایش می یابد.

تفسیر دقیق appearance- آزمایش ادرار | آزمایشگاه فارابی
تفسیر نتایج آزمایش ادرار با بهترین تجهیزات – آزمایشگاه فارابی

خون در ادرار

یکی از عوامل مؤثر در آزمایش ادرار وجود خون است. زمانی که خون در آزمایش ادرار مشاهده می شود می تواند نشان دهنده بیماری در اعضای داخلی بدن باشد. از همین رو توصیه می شود در صورت مشاهده خون در آزمایش ادرار بهتر است به پزشک متخصص مراجعه گردد.

کتون (Ketone)

وجود کتون در ادرار به این معنی است که بدن به جای مصرف گلوکز از چربی استفاده می کند. زمانی که کربوهیدرات کافی به بدن نرسد و یا بدن نتواند از کروبوهیدرات ها به شیوه صحیح استفاده کند کتون ایجاد می شود. به بیان دیگر کتون زمانی در بدن ایجاد می شود که گلوکز برای مصرف بدن در دسترس سلول های بدن نباشد.

بوی ادرار

در صورتی که بوی ادرار غیر طبیعی باشد احتمال اینکه فرد مبتلا به عفونت های ادراری می باشد وجود دارد و می بایست به پزشک متخصص مراجعه شود.

پیشنهاد پایانی به شما سروران عزیز

بهترین زمان برای آزمایش ادرار در هنگام صبح می باشد، برای انجام آزمایش ادرار باید به اندازه مناسب غذا بخورید و مایعات نیز مصرف نمائید. همچنین از مصرف غذاهایی که موجب تغییر رنگ ادرار می شوند جلوگیری کنید تا در تفسیر نتایج آزمایش خطایی ایجاد نگردد. انجام فعالیت های سنگین و ورزش کردن می تواند موجب تغییر در نتایج آزمایش شود به همین منظور توصیه می شود قبل از آزمایش به نکات ذکر شده توجه فرمائید تا تفسیر آزمایش ادرار appearance در آزمایشگاه فارابی بدون خطا صورت بگیرد.
هدف از ارائه این مطلب آشنایی با تفسیر آزمایش ادرار appearance در آزمایشگاه فارابی می باشد. آزمایشگاه فارابی یکی از مراکز معتبر و تخصصی آزمایشگاهی است که با بهترین متخصصان و کادر حاذق تلاش دارد تفاسیر دقیقی را از آزمایشات به مراجعه کنندگان خود ارائه نماید.

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه

تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر

۴.۷/۵ - (۳ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 4 =