تفسیر تست anti endomysial ab در آزمایشگاه فارابی
Anti-Endomysial Antibody یا آنتی بادی های ضد اندومیزیال اتوآنتی بادی هایی هستند که با برخی شرایط خود ایمنی، به ویژه بیماری سلیاک مرتبط هستند. این آنتی بادی ها اندومیزیوم را مورد هدف قرار می دهند که لایه ای از بافت همبند است که رشته های عضلانی را احاطه کرده است. این آنتی بادی ها برای واکنش به آسیب مداوم به دیواره روده ایجاد می شوند. در این مطلب به تفسیر تست anti endomysial ab در آزمایشگاه فارابی می پردازیم.
لطفاً جهت مطالعه و بهره مندی از محتوای پیش رو، با ما همراه باشید.
تفسیر تست anti endomysial ab در آزمایشگاه فارابی
برای تفسیر تست anti endomysial ab در آزمایشگاه فارابی انواع مختلفی از آزمایش های آنتی بادی وجود دارد. از این رو نتایج آزمایش سلیاک ممکن است حاوی اطلاعاتی در مورد چند نوع آنتی بادی باشد. علاوه بر این، در کنار نتایج آزمایش سلیاک ممکن است نتایج سایر آزمایشات خونی مرتبط با سلیاک دیده شود. به طور کلی، جواب آزمایش بیماری سلیاک به شرح ذیل می باشد:
- منفی Negative: به این معناست که آنتی بادی های بیماری سلیاک در خون شما یافت نشده است. از این رو به احتمال زیاد به بیماری سلیاک مبتلا نیستید.
- مثبت Positive: به این معنی است که آنتی بادی های بیماری سلیاک در خون شما یافت شده است. بنابراین احتمالاً به بیماری سلیاک مبتلا هستید. برای تأیید تشخیص ممکن است آزمایشات دیگری تجویز گردد.
- نامشخص: به این معنی است که مشخص نیست که آیا شما به بیماری سلیاک مبتلا هستید یا خیر. اگر به طور دقیق تر به دنبال تفسیر آزمایش سلیاک هستید.
معمولاً در تست هایی که جواب مثبت و یا نامشخص است انجام بیوپسی روده یکی از راه ها برای تشخیص قطعی بیماری سلیاک است.

چرا آزمایش Anti-Endomysial Antibody (EMA) درخواست می شود؟
آزمایش Anti-Endomysial Antibody اغلب برای تشخیص و مانیتور بیماری سلیاک درخواست می شود:
تشخیص بیماری سلیاک
آزمایش EMA در درجه اول برای تشخیص بیماری سلیاک استفاده می شود. بیماری سلیاک یک وضعیت خود ایمنی است که با مصرف گلوتن در افراد مستعد ژنتیکی ایجاد می شود. زمانی که گلوتن مصرف می شود، می تواند منجر به آسیب به پوشش روده کوچک شود.
EMA یکی از اتو آنتی بادی های خاصی است که سیستم ایمنی در پاسخ به این آسیب تولید می کند. تشخیص EMA در خون بیمار یک نشانگر تشخیصی برای بیماری سلیاک است.
تایید بیماری سلیاک
آزمایش EMA برای تایید تشخیص بیماری سلیاک استفاده می شود. زمانی که نشانگرهای سرولوژیکی دیگر همچون آنتی بادی های ضد ترانس گلوتامیناز بافتی یا آنتی بادی های ضد گلیادین، نتایج مثبتی را نشان می دهند.
وجود EMA، به خصوص هنگام استفاده از تکنیک های ایمونوفلورسانس غیرمستقیم، برای بیماری سلیاک بسیار اختصاصی در نظر گرفته می شود.
نظارت بر بیماری سلیاک
علاوه بر تشخیص اولیه، آزمایش EMA می تواند جهت نظارت بر پیشرفت بیماری سلیاک در افرادی که تشخیص داده شده اند، مورد استفاده قرار گیرد. این امر به خصوص برای ارزیابی اثربخشی رژیم غذایی بدون گلوتن و بهبود پوشش روده کوچک اهمیت دارد. کاهش سطوح EMA در طول زمان ممکن است نشان دهنده بهبود باشد.
غربالگری برای جمعیت های در معرض خطر
آزمایش EMA ممکن است برای غربالگری افراد در معرض خطر بیماری سلیاک، مانند اعضای خانواده افراد مبتلا به بیماری سلیاک، افراد دارای شرایط خودایمنی خاص و افرادی که استعداد ژنتیکی دارند، استفاده شود. غربالگری می تواند به شناسایی بیماری سلیاک در مراحل اولیه کمک کند.
اقدام برای درخواست آزمایش EMA معمولاً بر اساس علائم بالینی، عوامل خطر و سایر اطلاعات تشخیصی است. و می بایست توسط یک پزشک معالج مانند یک متخصص گوارش با مشورت یک آزمایشگاه بالینی گرفته شود.
چه زمانی آزمایش Anti-Endomysial Antibody باید انجام شود؟
معمولاً آزمایش Anti-Endomysial Antibody به علت علائم زیر در نظر گرفته می شود. این علائم احتمال ابتلا به بیماری سلیاک را نشان می دهند:
علائم گوارشی
بیماری سلیاک بیشتر با طیفی از علائم گوارشی از جمله اسهال مزمن، درد شکم، نفخ و کاهش وزن همراه است. اگر بیمار با مشکلات گوارشی مداوم مراجعه کند، به ویژه در صورت عدم وجود علت واضح دیگر، ممکن است بیماری سلیاک در نظر گرفته شود. و آزمایش EMA می تواند مناسب باشد.
علائم سوء جذب
بیماری سلیاک می تواند موجب سوء جذب مواد مغذی ضروری شود و در نتیجه علائمی همچون کمبود ویتامین، کم خونی و پوکی استخوان را به همراه داشته باشد. اگر بیمار علائم سوء جذب از جمله خستگی یا مشکلات سلامت استخوان داشته باشد، ممکن است آزمایش EMA توصیه گردد.
علائم پوستی
برخی از افراد مبتلا به بیماری سلیاک ممکن است تظاهرات پوستی مانند درماتیت هرپتی فرمیس (بیماری پوستی تاول زا) را داشته باشند. مشکلات پوستی که غیر قابل توضیح هستند، می توانند دلیلی برای بررسی آزمایش EMA باشند.

سابقه خانوادگی
دارا بودن سابقه خانوادگی بیماری سلیاک یک عامل پرخطر است. اگر والدین، خواهر و برادر یا فرزند مبتلا به بیماری سلیاک تشخیص داده شده باشد، افراد دارای استعداد ژنتیکی ممکن است برای آزمایش EMA در نظر گرفته شوند. به خصوص اگر علائم مرتبط را تجربه کنند.
شرایط مرتبط
بیماری سلیاک با برخی شرایط خودایمنی مانند دیابت نوع ۱، بیماری های خودایمنی تیروئید و بیماری های خودایمنی کبد شناخته شده است. اگر فردی دارای یکی از این شرایط خودایمنی باشد، ممکن است در معرض خطر ابتلا به بیماری سلیاک قرار گیرد و ممکن است آزمایش EMA بخشی از ارزیابی تشخیصی باشد.
ناباروری یا مشکلات باروری غیر قابل توضیح
بیماری سلیاک در برخی مواقع با مشکلات تولید مثل ربط دارد. افرادی که ناباروری یا سقط های مکرر را تجربه می کنند، احتمال دارد برای بررسی احتمال بیماری سلیاک تحت آزمایش EMA قرار بگیرند.
علائم غیر گوارشی
بیماری سلیاک می تواند با طیف وسیعی از علائم غیرگوارشی، از جمله سردرد، درد مفصل ها، علائم عصبی و اختلالات خلقی به وجود آید. اگر فردی این علائم را دارا باشد، ممکن است برای او آزمایش EMA در نظر گرفته شود.
پیشنهاد ما به شما
آزمایشگاه طبی فارابی به عنوان بهترین آزمایشگاه برای تست Endomysial در شمال تهران با هدف ارتقا سطح سلامت و بهداشت شهروندان محترم توسط مرحوم دکتر حسن مددی در منطقه داوودیه سال ۱۳۵۸ تاسیس گردید و نام آن برگرفته از نام ابونصرفارابی فیلسوف و دانشمند ایرانی می باشد. در این آزمایشگاه شما عزیزان می توانید آزمایش anti endomysial ab را توسط تکنسین های مجرب انجام دهید. برای دریافت مشاوره با مشاورین ما از طریق شماره تماس های مندرج در بخش ذیل در ارتباط باشید.
راه های ارتباطی با ما
آدرس آزمایشگاه
تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر
بدون دیدگاه