آشنایی با نحوه تفسیر آزمایش خون - آزمایشگاه فارابی

بهترین مرکز انجام آزمایش خون در تهران - آزمایشگاه فارابی


آشنایی با نحوه تفسیر آزمایش خون در آزمایشگاه فارابی

یکی از مهم ترین راه های بررسی سلامت بدن، پیشگیری و درمان به موقع انواع بیماری ها و ناهنجاری ها، آزمایش خون می باشد.
انجام این آزمایش از ابتلا به بسیاری از بیماری ها پیشگیری می کند. پزشک در صورت نگرانی در مورد برخی از بیماری ها، می تواند درخواست آزمایش خون دهد و یا آزمایش سالانه را به عنوان بخشی از برنامه درمانی پیشگیرانه افراد درخواست کند.
افرادی که دارو های خاصی برای رقیق کردن خون مصرف می کنند نیاز به آزمایش منظم خون دارند. پزشک می تواند با توجه به عوامل خطر و نیاز های فردی آن ها، در مورد دفعات انجام تست به افراد مشاوره دهد.
 آشنایی با نحوه تفسیر آزمایش خون به شما عزیزان کمک می کند تا برای اطلاع و تشخیص عارضه های جزئی نیازی به مراجعه به مراکز درمانی و پزشکی نداشته باشید.

جهت مطالعه محتوای پیش رو با ما همراه باشید.

مختصری درباره آزمایش خون | آشنایی با نحوه تفسیر آزمایش خون

به طور معمول برای انجام برخی از آزمایشات خونی شرایط و آمادگی های قبلی نیاز است که افراد با دستور پزشک و یا با راهنمایی آزمایشگاه، باید آن نکات را رعایت کنند.
رعایت نکات توصیه شده در آزمایش خون باعث دقیق تر شدن جواب های آزمایش فرد می شود. برای مثال بعضی از آزمایشات نیاز به ناشتا بودن دارد و یا باید توجه داشت قبل از انجام آزمایش، برخی داروهای خاص مصرف نشود زیرا این دارو ها می توانند بر نتایج نهایی آزمایش تأثیر بگذارد. برای مثال می توان به دارو های هورمونی یا داروهای آنتی بیوتیک اشاره کرد.

علت ناشتا بودن قبل از آزمایش خون

تغذیه فرد، بر سطح فاکتور های مختلف خون آن فرد تأثیر می گذارد.
به عنوان مثال سطح قند خون به ویژه سطح گلوکز بعد از خوردن غذا به طور موقت بالا می رود و سپس به صورت آهسته کاهش پیدا می کند. به همین علت فرد قبل از آزمایش قند خون نباید چند ساعت غذا بخورد.
آزمایش های دیگر همچون آزمایش پنل چربی به ۱۲ ساعت ناشتایی نیاز دارد.

آزمایش خون چگونه گرفته می‌شود؟

برای انجام آزمایش خون در ابتدا یک نمونه خون از دست فرد گرفته می شود.
همانطور که می دانید، مسئول آزمایشگاه نوار لاستیکی در اطراف بازو را برای دیدن واضح تر رگ ها روی بازو می بندد و قبل از وارد کردن سوزن، ناحیه را با استفاده از الکل تمیز می کند.
ممکن است فرد با وارد شدن سوزن به رگ، یک درد بسیار جزئی را احساس کند که فقط دو ثانیه یا بیشتر طول می کشد.
گرفتن نمونه برای آزمایش خون معمولاً بیشتر از سه دقیقه طول نمی کشد.
ممکن است فرد پس از انجام خون گیری احساس ضعف کند و یا سرگیجه داشته باشد که باید تا زمانی که این احساس رفع نشده به صورت نشسته بماند.

آشنایی با نحوه تفسیر آزمایش خون - آزمایشگاه فارابی
راهنمای تفسیر نتایج آزمایش خون – آزمایشگاه فارابی

تفسیر آزمایش خون

آزمایش خون یکی از آزمایش های معروف است که حتما نام آن را شنیده اید. در این آزمایش تعداد سلول های اصلی خون اندازه‌گیری می شود. آزمایش خون یا CBC به معنی شمارش کامل خون است که یکی از ابتدایی ترین و در عین حال اصلی ترین آزمایشاتی است که می تواند زمینه تشخیص بسیاری از بیماری ها و از آن مهم تر، بیانگر شرایط کلی و حیاتی بدن باشد.

اگر چه امروزه آزمایش های بسیار دقیقی وجود دارند که می توانند مقدار میکروسکوپی جزئی ترین اجزای روی سلول های سرطانی را هم در بدن اندازه بگیرند. و یا هر لحظه عناصر پروتئینی یا شیمیایی جدیدی معرفی می شوند که اندازه‌گیری آن ها در خون یا دیگر مایعات بدن می تواند به پزشکان در تشخیص بیماری ها کمک کند.

آزمایش خون را چگونه تفسیر کنیم؟

RBC مخفف کلمه سلول‌ قرمز خون است. این سلول های قرمز یا همان گلبول های قرمز در واقع اصلی‌ترین قسمت خون و عامل رنگ قرمز آن هستند.
خود این رنگ قرمز به دلیل وجود ماده ای به نام هموگلوبین است که کمک می کند گلبول‌ قرمز، اصلی ترین وظیفه خود یعنی حمل و نقل اکسیژن و دی اکسیدکربن را انجام دهد.
به طور خلاصه می‌شود گفت گلبول‌های قرمز وسیله حمل و نقل اکسیژن از ریه به بقیه سلول‌های بدن هستند.

آشنایی با نحوه تفسیر آزمایش خون - آزمایشگاه فارابی
آزمایش خون و تفسیر نتایج آن – آزمایشگاه فارابی

متداول ترین انواع آزمایش خون

آزمایش خون (شمارش کامل سلول‌های خونی CBC)

آزمایش خون یا شمارش کامل سلول‌های خونی که به آن CBC یا Complete Blood Count گفته می شود. متداول ترین آزمایش خون و از بخش های اصلی چکاپ کامل است.
این همان آزمایشی است که به صورت عامیانه به آن آزمایش خون می گوییم. برای انجام این آزمایش نیاز نیست فرد ناشتا باشد و جواب آن طی ۲۴ ساعت آماده می شود.

در این آزمایش خون، انواع و تعداد سلول های خون از جمله گلبول های قرمز (RBC)، گلبول های سفید (WBC) و پلاکت ها (PLT) اندازه‌گیری می شود که از آن برای تعیین وضعیت سلامتی، غربالگری برخی بیماری ها مانند کم خونی، سرطان خون، مالاریا و عفونت و همچنین ارزیابی وضعیت تغذیه ای به کار می رود.

آزمایش کم خونی

پزشک برای تشخیص کم خونی، معمولاً آزمایش CBC تجویز می کند. حتی ممکن است تعداد آزمایش های مورد نیاز به آزمایش هموگلوبین و هماتوکریت (H و H) محدود شود. روش آزمایشگاهی سریعی نیز برای این آزمایش در دسترس است. به این ترتیب نتایج گاهی طی ۱۰ دقیقه یا کمتر مشخص می شوند.

سخن پایانی

طیف آزمایشات و تست ها و همچنین تحقیقات پزشکی در دنیای امروز به قدری گسترده و در عین حال پیوسته به هم است که زیر شاخه های مختلف و گوناگونی را شامل می شود.
با توجه به اینکه دانش و علوم آزمایشگاهی از علم پزشکی مستثنی نیست، کشف بیماری ها و البته راهکار های درمانی بدون نکات و اطلاعات پزشکی امکان پذیر نخواهد بود. با این حال انسان برای مواجهه با بیماری خود و شروع فرآیند درمان مرهون آزمایشگاه های تشخیص طبی و پزشکی می باشد.

آزمایشگاه فارابی به عنوان بهترین مرکز برای تست آزمایش خون شناخته می شود که از کادری متخصص و مجرب در زمینه انجام انواع آزمایش‌ های ژنتیکی، بیوشمی، پاتوبیولوژی و … برخوردار می باشد.
تیم پرسنلی این آزمایشگاه دارای مدارج بالا و تخصصی در زمینه علوم آزمایشگاهی می باشند. کلیه خدمات انجام آزمایش تحت نظارت کادر مجرب و حرفه ای آزمایشگاه فارابی انجام می شود. علاوه براین به دلیل انجام هزاران نمونه آزمایش در زمینه‌ های مختلف بسیار با تجربه هستند.
همچنین آزمایشگاه طبی فارابی جزو اولین آزمایشگاه های ایران با هدف ارتقا سطح سلامت و بهداشت شهروندان محترم می باشد. جهت دریافت مشاوره رایگان و اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه

تهران ، خیابان شریعتی ، نبش ظفر

۵/۵ - (۱ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت − سه =