آیا می دانید برای آزمایش کاشت ادرار باید ناشتا بود؟
آزمایش کشت ادرار از جمله آزمایش های مهمی است که برای شناسایی باکتری های موجود در ادرار انجام می شود. عوامل بیماری زایی که وارد مجرای ادراری شده اند در بروز بیماری های مختلف نقش دارند. با کشت ادرار می توان باکتری هایی که از طریق میز راه به مجاری ادراری نفوذ کرده اند شناسایی نمود.
این امر تأثیر زیادی در شناخت روش های صحیح درمانی برای عفونت مجاری ادراری دارد. مهم ترین سؤالی که ممکن است در این زمینه برایتان پیش آید، این است که آیا برای آزمایش کاشت ادرار باید ناشتا بود؟ در ادامه این مقاله به این پرسش مهم پاسخ خواهیم داد. پس، از شما مخاطبان عزیز تقاضا می شود تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
لطفاً جهت مطالعه مطلب ذیل، ۵ دقیقه ای با ما همراه باشید
برای کدام آزمایش ها باید ناشتا بود؟
برخی از آزمایش های کشت ادرار به زمان مشخصی برای ناشتایی نیاز دارند. ناشتایی به معنای نخوردن غذا به مدت حداقل ۱۰ تا ۱۲ ساعت قبل از انجام آزمایش کشت ادرار می باشد.
البته بازه زمانی مورد نیاز برای ناشتایی در آزمایش های گوناگون، با یکدیگر فرق دارد. به طوری که ناشتا بودن کمتر از ۱۰ ساعت نیز برای برخی از آزمایش ها کافی است. اما در مقابل، آزمایش هایی هستند که به زمانی بیش از ۱۲ ساعت ناشتایی برای کسب نتایج صحیح نیاز دارند.
از جمله آزمایش هایی که به ناشتا بودن نیاز دارند عبارتند از:
FBC
این آزمایش به منظور اندازه گیری قند ناشتا انجام می شود. پس برای انجام آن لازم است حتماً ناشتا باشید. به همین منظور از صرف غذا به مدت ۸ تا ۱۰ ساعت قبل از آزمایش خودداری نمایید.
HbA1C
در پاسخ به سؤال آیا برای آزمایش کاشت ادرار باید ناشتا بود؟ می توان گفت: برخی از آزمایش ها به مدت زمان کوتاهی برای ناشتا بودن نیاز دارند.
به عنوان مثال برای انجام آزمایش HbA1C به ناشتا بودن نیاز نیست. اما به مدت ۲ ساعت قبل از آن نباید هیچ گونه ماده خوراکی مصرف کنید.
در رابطه با آزمایش HbA1C بهتر است بدانید این آزمایش میانگین سه ماهه قند خون را مشخص می کند. این آزمایش در سال ۱۳۴۸ توسط پزشکی ایرانی ابداع شده و کشف آن انقلابی بزرگ در درمان بیماری های دیابتی به پا نمود.
AST,ALT,ALP
آنزیم های مذکور همگی از آنزیم های کبدی و مجاری صفرا به شمار می روند. افزایش این آنزیم ها امکان بروز آسیب های جدی کبدی را به دنبال دارد. به همین خاطر برای کنترل آنها، بهتر است هر ساله با انجام آزمایش، مقدار تولید این آنزیم ها را کنترل کنید. برای آزمایش AST و ALT به ناشتا بودن نیاز نیست. اما برای انجام آزمایش الکالین فسفات یا ALP باید حتماً ناشتا باشید.
LDL,HDL
برای رسیدن به پاسخی کامل برای سؤال آیا برای آزمایش کاشت ادرار باید ناشتا بود؟ باید بدانید، تنها تعدادی از آزمایش ها به ناشتا بودن نیاز دارند. آزمایش کلسترول و تری گلیسیرید، آزمایش هایی هستند که باید قبل از آن به مدت ۱۰ تا ۱۲ ساعت ناشتا باشید.
مقادیر بالای کلسترول و تری گلیسیرید در خون باعث بروز بیماری های قلبی، کبد چرب، سکته مغزی و … می شوند. برای جلوگیری از بروز این بیماری ها پیشنهاد می شود به طور سالانه چربی خون را با انجام آزمایش ارزیابی نمایید.
U/A
در این آزمایش، بسیاری از اختلالات کلیوی، عفونت های ادراری، سنگ کلیه و … به طور دقیق آنالیز می شوند. با آنکه برای این آزمایش به ناشتا بودن نیاز نیست، اما بهتر است نمونه ادرار در ساعات ابتدایی صبح از بیمار گرفته شود.
نحوه انجام آزمایش کشت ادرار چگونه است؟
در آزمایش کشت ادرار به نمونه ادرار نیاز است.
قبل از جمع آوری نمونه ادرار، از پزشک بپرسید که آیا برای آزمایش کاشت ادرار باید ناشتا بود؟
- برای دقیق بودن نتایج آزمایش ابتدا لازم است پیش از نمونه برداری، دستان خود را کاملاً شستشو دهید.
- سپس با استفاده از مایع ضدعفونی، ناحیه تناسلی خود را بشویید.
- اجازه دهید بخش ابتدایی ادرار در دستشویی تخلیه شود.
- سپس قسمت میانی ادرار را در ظرف مخصوص جمع آوری نمایید.
- سپس آن را در قسمت مشخص جمع آوری نمونه ها قرار دهید.
جمع آوری نمونه ادرار با روش های دیگری نیز قابل انجام است. به عنوان مثال برای جمع آوری ادرار نوزادان از کیسه ای پلاستیکی استفاده می شود.
برای نمونه گیری ادرار می توان از لوله سوند نیز استفاده نمود. در این روش، ادرار موجود در لوله سوند کشت می شود.
پس از ورود ادرار به کیسه تخلیه، مستعد جذب و رشد باکتری بوده و برای کشت مناسب نیست.
نتایج آزمایش کشت ادرار
به طور معمول باکتری ها برای رشد در ادرار به دو الی سه روز زمان نیاز دارند. در آزمایشگاه مدت زمان لازم برای رشد باکتری به ادرار داده می شود. پس از گذشت این زمان، نمونه با استفاده از میکروسکوپ مورد آنالیز قرار می گیرد.
داشتن اطلاعات کافی در مورد اینکه آیا برای آزمایش کاشت ادرار باید ناشتا بود؟ می تواند تأثیر زیادی در نتیجه بدون خطای آزمایش داشته باشد.
پس بهتر است قبل از انجام آزمایش، از پزشک خود در این زمینه سؤال کنید. پس از آنالیز نمونه، اگر در ادرار باکتری مشاهده شود نتیجه، مثبت خواهد بود. در غیر این صورت، نتیجه آزمایش کشت ادرار منفی می باشد.
اگر جواب آزمایش ادرار، مثبت بود باید برای دریافت داروهای آنتی بیوتیک به پزشک مراجعه کنید. در برخی موارد ممکن است بیش از یک نوع باکتری در آزمایش کشت ادرار مشاهده شود. رایج ترین انواع باکتری های موجود در ادرار، استفایلوکوکوس و پروتئوسس هستند. در موارد خاص امکان مشاهده باکتری اشرشیا کلای نیز در ادرار وجود دارد.
پیشنهاد ما به شما سروران گرامی
برای کسب نتایج واقعی و بدون خطا از آزمایش کشت ادرار لازم است به آزمایشگاه تخصصی مراجعه نمایید.
آزمایشگاه تخصص فارابی، یکی از بهترین و معتبرترین آزمایشگاه های تهران است. با مراجعه به این آزمایشگاه می توانید تمام آزمایش های مورد نیاز را در اسرع وقت و بدون معطلی انجام دهید. کادر مجرب آزمایشگاه فارابی با صبر و حوصله فراوان، آماده پاسخگویی به سؤالات شما عزیزان هستند. از طریق شماره های زیر می توانید با کارشناسان این مرکز تماس گرفته و جواب سؤال هایی مثل آیا برای آزمایش کاشت ادرار باید ناشتا بود؟ و هزینه آزمایش کشت ادرار چقدر است؟ را به طور کامل دریافت نمایید.
با تشکر از همراهی شما عزیزان
تحریریه آزمایشگاه طبی فارابی
راه های ارتباطی با ما
۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲
آدرس آزمایشگاه
تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر
بدون دیدگاه