تشخیص پایین بودن پلاکت خون با آزمایش خون | آزمایشگاه فارابی

انجام آزمایش خون کامل با جوابدهی سریع | آزمایشگاه فارابی


مرکز تشخیص پایین بودن پلاکت خون با آزمایش خون

تشخیص پایین بودن پلاکت خون با آزمایش خون یکی از مؤثرترین و بهترین راهکارهای شناسایی دلایل کاهش سطح پلاکت در خون انسان می باشد. زیرا با بررسی نتایج آزمایش پلاکت خون می توان نتایج دقیق و درستی از کاهش پلاکت در خون به دست آورد.
در ضمن با استفاده از اطلاعات به دست آمده از این آزمایش، می توان بسیاری از بیماری ها و نقوص ایمنی بدن را شناسایی و در اسرع وقت درمان نمود.
با توجه به حساسیت بالای آزمایش پلاکت خون، بهتر است این آزمایش را در آزمایشگاه تخصصی معتبر انجام دهید. لذا پیشنهاد می کنیم برای تشخیص کاهش پلاکت در خون با استفاده از آزمایش خون، از خدمات آزمایشگاه فارابی استفاده نمایید.
این امر باعث می شود تا ضمن انجام آزمایش خون تحت نظر بهترین و مجرب ترین تکنسین های آزمایشگاهی، از نتایج دقیق شمارش پلاکت خون نیز اطمینان خاطر داشته باشید.

لطفاً ۳ دقیقه ای جهت مطالعه محتوای پیش رو با ما همراه باشید.

دلایل پایین بودن پلاکت خون

مهم ترین دلایل پایین بودن سطح پلاکت خون عبارت اند از:

گیر افتادن پلاکت ها در طحال

از مهم ترین دلایل پایین بودن پلاکت خون، به دام افتادن این سلول های خونی در طحال می باشد.
طحال، یکی از اعضای مهم بدن بوده و وظیفه مبارزه با عفونت ها و همچنین دفع مواد زائد موجود در خون را بر عهده دارد.
در برخی از بیماری ها امکان دارد طحال دچار تورم و تعداد بی شماری از پلاکت های خون را به دام اندازد.
لذا در صورتی که با علائم کاهش پلاکت برخورد کردید، لازم است برای تشخیص پایین بودن پلاکت خون با آزمایش خون به آزمایشگاه معتبر مراجعه نمایید.

کاهش تولید پلاکت توسط مغز استخوان

مغز استخوان یکی از مهم ترین بخش های تولیدکننده پلاکت خون به شمار می رود. بنابراین اگر این قسمت با اختلالاتی مانند سرطان، انواع آنمی، بیماری ایدز و … مواجه شود، تولید پلاکت های خون را کاهش خواهد داد.
در ضمن اعتیاد به مشروبات الکلی، پرتودرمانی و شیمی درمانی نیز در کاهش سطح تولید پلاکت خون توسط مغز استخوان نقش بسزایی دارند.

انجام آزمایشات پلاکت خون با قیمت خوب | آزمایشگاه فارابیبیماری های خود ایمن

در بیماری هایی مانند لوپوس و روماتیسم مفصلی، سیستم ایمنی بدن، پلاکت های خون را به عنوان عوامل بیگانه شناسایی کرده و آنها را تخریب می کند. بنابراین وجود این بیماری ها به عنوان عوامل مهمی در پایین آمدن سطح پلاکت خون محسوب می شوند.

عوارض جانبی برخی از داروها

مصرف برخی از داروها مانند هپارین، کینین، آنتی بیوتیک های دارای سولفور و داروهای مقابله با تشنج، در کاهش پلاکت خون نقش مؤثری ایفا می کنند.

آزمایش پلاکت خون چیست؟

همانطور که گفتیم یکی از بهترین و مطمئن ترین روش های شناخت کاهش پلاکت خون، انجام آزمایش خون در آزمایشگاه تخصصی می باشد. در این آزمایش، تعداد پلاکت های موجود در هر واحد میلی متر مکعب خون اندازه گیری می شود.
لذا در صورتی که میزان پلاکت های خون در واحد مذکور، کمتر از ۱۵۰ هزار عدد باشد نشان دهنده کاهش سطح پلاکت های خون خواهد بود.
تشخیص پایین بودن پلاکت خون با آزمایش خون از جمله روش هایی است که به واسطه آن می توان بسیاری از بیماری ها را در زمان مناسب شناسایی و درمان نمود.
توجه کنید که کاهش سطح پلاکت های خون به عنوان زنگ خطری برای سلامت بدن به شمار می رود.
البته کاهش جزئی پلاکت های خون از میزان نرمال، هیچ علائمی نداشته و مشکلاتی در زمینه خونریزی و یا لخته شدن خون ایجاد نخواهد کرد. اما کاهش شدید تعداد ترومبوسیت های خون با علائمی مختلفی همراه بوده و برای سلامت انسان، مخاطراتی را به وجود می آورد.

دلایل انجام آزمایش خون

پلاکت ها از مهم ترین سلول های خونی بوده و وظیفه کنترل خونریزی در محل آسیب دیدگی را بر عهده دارند.
به صورتی که هنگامی که بخشی از پوست برش بخورد، پلاکت های خون در محل آسیب جمع می شوند و با ایجاد لخته، از خونریزی جلوگیری می کنند. پس در صورت پایین بودن سطح پلاکت های خون که با نام ترومبوسیتوپنی معروف هستند، خونریزی محل آسیبب ادامه دار خواهد بود و توقف آن به تعویق خواهد افتاد.
از این رو لازم است برای جلوگیری از بروز ترومبوسیتوپنی، آزمایش کامل خون را انجام داده و سطح پلاکت های خون را ارزیابی نمایید.

شرایط لازم برای آزمایش پلاکت

برای تشخیص پایین بودن پلاکت خون با آزمایش خون شرایط خاصی مانند ناشتا بودن تعریف نشده است. اما قبل از انجام این آزمایش، در صورت مصرف داروهای خاص باید این موضوع را به اطلاع پزشک برسانید.
برای انجام آزمایش پلاکت خون، نمونه خون را از رگ بازویی می گیرند. سپس نمونه در آزمایشگاه تخصصی مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد و نتایج آن در اسرع وقت اعلام خواهد شد.
لازم به ذکر است جواب آزمایش پلاکت خون در آزمایشگاه فارابی، هم به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین قابل دریافت است. لذا در صورتی که وقت کافی برای مراجعه به آزمایشگاه را ندارید، می توانید جواب آزمایش خود را به صورت آنلاین دریافت نمایید.

شرایط لازم برای انجام آزمایش پلاکت خون | آزمایشگاه فارابیعلائم پایین بودن پلاکت خون

به طور کلی علائم مربوط به ترومبوسیتوپنی یا کاهش سطح پلاکت خون، به شدت کاهش این سلول های خونی بستگی دارد. به عبارتی در صورتی که پلاکت های خون، کاهش زیادی داشته باشند با علائم شدیدتری همراه خواهند بود. لذا در صورت مشاهده هر کدام از علائم زیر توصیه می شود برای انجام آزمایش PLT به آزمایشگاه تخصصی مراجعه نماید:

  1. کبودی پوست در رنگ قرمز تا بنفش که بدون ضربه و به صورت ناگهانی ایجاد شده اند.
  2. نقاط خونی کوچک که به صورت جوش های رنگی قرمز و بنفش در سطح پوست به وجود می آیند.
  3. خون دماغ شدن مداوم
  4. خونریزی مداوم لثه
  5. خونریزی بیش از حد در بخش های آسیب دیده
  6. خونریزی بیش از حد در دوران قاعدگی

پیشنهاد ویژه ما برای مخاطبان ارجمند

یکی از بهترین روش های تشخیص پایین بودن پلاکت خون با آزمایش خون انجام این آزمایش در آزمایشگاه تخصصی فارابی می باشد.
آزمایشگاه فارابی به عنوان یکی از مطرح ترین آزمایشگاه های تشخیص طبی در کشور و بهترین آزمایشگاه برای انجام آزمایش خون در منزل، فعالیت درخشانی در انجام انواع آزمایش و ارائه جواب های دقیق و کاملاً صحیح دارد. لذا در صورتی که خواهان کسب نتایج واقعی و بدون خطا از آزمایش خون خود هستید می توانید از طریق پل های ارتباطی درج شده، با ما در ارتباط بوده و قبل از آزمایش، مشاوره رایگان دریافت نمایید.

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه

تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر

۳.۵/۵ - (۶ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × پنج =