انجام تست Anti Phospholipid در آزمایشگاه تخصصی فارابی

جهت انجام تست Anti Phospholipid با آزمایشگاه تخصصی فارابی تماس بگیرید


معرفی انجام تست Anti Phospholipid در آزمایشگاه تخصصی فارابی

انجام تست Anti Phospholipid در آزمایشگاه تخصصی فارابی مطابق جدیدترین دانش روز دنیا انجام می گیرد. این آزمایش برای تشخیص آنتی بادی بدن به نام Antiphospholipid antibodies(APS) انجام می‌شود. این آنتی بادی در برابر فسفولیپید‌های بدن ترشح می‌شود و سیستم ایمنی و عملکرد آن را دچار اختلال می‌کند. این پروتئین‌­ها گروهی از ایمونوگلوبولینها هستند که توسط آزمایشی به نام تست آنتی‌فسفولیپید اندازه‌گیری می‌شوند.

APS یک بیماری خود ایمنی است. این بدان معناست که سیستم ایمنی که معمولا از بدن در برابر عفونت و بیماری محافظت می کند، به اشتباه به بافت سالم حمله می کند.

در APS، سیستم ایمنی آنتی بادی های غیر طبیعی به نام آنتی بادی های آنتی فسفولیپید تولید می کند. این پروتئین‌های هدفمند در جهت اتصال به مولکول‌های چربی (فسفولیپیدها) هستند که احتمال لخته شدن خون را افزایش می‌دهند. مشخص نیست چه چیزی باعث می شود سیستم ایمنی آنتی بادی های غیر طبیعی تولید کند. مانند سایر شرایط خود ایمنی، تصور می شود که عوامل ژنتیکی، هورمونی و محیطی در آن نقش دارند.

آزمایشگاه تخصصی فارابی به منظور آشنایی بیشتر شما مخاطبان گرامی با آزمایش Anti Phospholipid به بررسی اجمالی این آزمایش خواهد پرداخت. پس پیشنهاد می کنیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

لطفاً جهت بهره مندی از مقاله ذیل، چند دقیقه ای با ما همراه باشید

آزمایش Anti Phospholipid چیست؟

این آزمایش خون آنتی بادی های آنتی فسفولیپیدی را بررسی می کند. نشانه ها آن در افراد مبتلا به لخته شدن خون غیرطبیعی یا بیماری های خود ایمنی یافت میشود.

سیستم ایمنی بدن معمولاً در پاسخ به عفونت یا مهاجمان خارجی مانند باکتری، آنتی بادی ایجاد می کند.
آنتی بادی های فسفولیپید معمولاً زمانی ساخته می شوند که سیستم ایمنی بدن دچار اشتباه می‌شود و شروع به حمله می‌کند. در این مورد آنتی بادی ها به فسفولیپیدها واکنش نشان می دهند. فسفولیپیدها بخش طبیعی از رگ های خونی بدن هستند.

افرادی که دارای لخته های خون غیرطبیعی، سقط های مکرر، یا بیماری های خود ایمنی مانند لوپوس اریتماتوز سیستمیک (SLE) و ام اس می‌شوند، اغلب دارای آنتی بادی های ضد فسفولیپید هستند. افراد مبتلا به سرطان نیز ممکن است این آنتی بادی ها را داشته باشند. هنگامی که سرطان درمان می شود، آنتی بادی ها اغلب محو می شوند.

۲ نوع رایج آنتی بادی های آنتی فسفولیپید، آنتی بادی های ضد انعقاد لوپوس و آنتی بادی های ضد کاردیولیپین وجود دارند.

 با انجام تست Anti Phospholipid در آزمایشگاه تخصصی فارابی می توان این بیماری را به موقع تشخیص داده و از پیشرفت آن جلوگیری نمود.

انجام تست Anti Phospholipid در آزمایشگاه تخصصی فارابی
آزمایش Anti Phospholipid چیست؟ 

چه زمانی به  آزمایش Anti Phospholipid نیاز است؟

افرادی که سندرم آنتی بادی آنتی فسفولیپید دارند علائم زیر را دارند که عبارتند از :

  1. سقط های مکرر داشته باشند

  2. وجود لخته های خون غیرطبیعی که می تواند منجر به حمله قلبی یا سکته شود

  3. کمبود پلاکت خون

  4. ابتلا به SLE یا سرطان

اگر چه هیچ درمانی برای APS وجود ندارد، اما اگر به درستی تشخیص داده شود، خطر ایجاد لخته خون می تواند تا حد زیادی کاهش یابد. معمولاً یک داروی ضد انعقاد مانند وارفارین یا یک ضد پلاکت مانند آسپرین با دوز پایین تجویز می شود.

با مصرف این داروها تشکیل لخته های خونی غیر طبیعی کاهش می یابد. درمان با این داروها همچنین می تواند شانس زنان باردار را برای داشتن یک بارداری موفق افزایش دهد و مانع از سقط‌های مکرر مخصوصا در سه ماهه اول بارداری می‌شود.
درمان با این داروها همچنین می تواند شانس زنان باردار را برای داشتن یک بارداری موفق افزایش دهد. با درمان، تخمین زده می شود که حدود ۸۰ درصد احتمال بارداری موفق وجود دارد.

اکثر مردم به درمان پاسخ خوبی می دهند و می توانند زندگی عادی و سالمی داشته باشند. اما تعداد کمی از افراد مبتلا به APS با وجود درمان گسترده همچنان لخته خون را تجربه می کنند.

شرایط نمونه گیری در آزمایش Anti Phospholipid

در این آزمایش لازم نیست فرد ناشتا باشد.

نوع نمونه گیری آزمایش ASP

با سرم، پلاسما (EDTA دار یا هپارینه)

مقدار نمونه

در حد نیم میلی لیتر

توجه به نمونه گیری در آزمایشگاه فارابی

  1.  ابتدا از فرد از طریق بازو یا دست وریدی خون گرفته شود
  2. سریعاً نمونه خون را ۴ مرتبه به خوبی مخلوط کنید
  3. سپس بر روی یخ قرار دهید
  4. حتماً به محل خونگیری توجه شود که خونریزی نکند
  5. حتما داروهای مصرفی بیمار در برگه مخصوص آزمایش نوشته شود
  6. سرم باید شفاف و عاری از آلودگی هایی همچون همولیز و یا لیپمیک باشد.
انجام تست Anti Phospholipid در آزمایشگاه تخصصی فارابی
شرایط نمونه گیری در آزمایش Anti Phospholipid

تفسیر نتایج آزمایش Anti Phospholipid

نتایج آزمایش ممکن است بسته به سن، جنسیت، سابقه سلامتی و پزشکی فرد یا موارد دیگر متفاوت باشد. نتایج آزمایش بسته به آزمایشگاه مورد استفاده می‌تواند متفاوت باشد. بهترین و دقیق ترین نتایج آزمایش را از کادر مجرب آزمایشگاه فارابی بخواهید.

چنانچه نتایج انجام تست Anti Phospholipid در آزمایشگاه تخصصی فارابی منفی باشد، به این معنی است که این آنتی بادی در بدن شما وجود ندارد. و بدن در حالت طبیعی قرار دارد و جای هیچ نگرانی نیست.

نتایج کم تا متوسط ​​ممکن است به این معنی باشد که آنتی‌بادی‌ به دلیل یک مشکل سلامتی اخیر یا دارویی که مصرف کرده‌اید وجود دارد.

 سطوح بالای این آنتی بادی ممکن است به این معنی باشد که شما در معرض خطر بیشتری برای لخته شدن خون هستید.در این شرایط پزشک نمی تواند زمان وقوع لخته را پیش بینی کند. ممکن است برای تایید نتایج به آزمایش دوم در حدود ۱۲ هفته نیاز داشته باشید.

نتیجه مثبت به این معنی است که خطر لخته شدن خون وجود دارد و نیاز به درمان دارد. مثبت بودن بیانگر ابتلا به Antiphospholipi  یا APS  می‌باشد که اگر سندرم آنتی فسفولیپید باشد، ممکن است پزشک درمانی را تجویز کند که شامل وارفارین، یک داروی ضد انعقاد باشد.

پیشنهاد ما به شما بزرگواران

آزمایشگاه طبی فارابی یکی از بهترین آزمایشگاه های تخصصی در تهران می‌باشد. هدف این مرکز در راستای تأمین سلامت جامعه و جلب رضایت مراجعین گرامی می ‌باشد.

کلیه آزمایشات تخصصی در این آزمایشگاه تحت نظارت بهترین پزشکان متخصص صورت می گیرد. به همین دلیل آزمایشات عمومی و اختصاصی در این مرکز، بدون کوچک ترین خطایی انجام می شود.
آزمایشگاه فارابی در طول هفته حتی روزهای تعطیل، آماده ارائه خدمات خود به شما عزیزان می باشد. پس از انجام آزمایش در این مجموعه می توانید بدون مراجعه حضوری، جواب آزمایشات خود را در سایت آزمایشگاه فارابی مشاهده نمایید.

با تشکر از همراهی شما عزیزان
تحریریه آزمایشگاه طبی فارابی

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه

تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر

۵/۵ - (۱ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × پنج =