آزمایشگاه بیوشیمی در ظفر - آزمایشگاه فارابی

آشنایی با بهترین آزمایشگاه بیوشیمی در ظفر - آزمایشگاه فارابی


بهترین آزمایشگاه بیوشیمی در ظفر

به علم مطالعه فرآیند های شیمیایی در ارگانیسم های زیستی، بیوشیمی می گویند. انجام این آزمایش برای تشخیص بسیاری از بیماری ها و نارسایی های بدن ضروری می باشد. به همین دلیل بخش بیوشیمی یکی از بخش های اصلی آزمایشگاه های تشخیص پزشکی است که شامل سه قسمت بیوشیمی خون، بیوشیمی ادرار و بیوشیمی مایعات بدن است. در این بخش مایعات بیولوژیکی بدن مانند خون، سرم، پلاسما، ادرار، مایع مغزی نخاعی (CFS)، مایع سینوویال، مایع پریکارد و سایر مایعات بدن مورد بررسی قرار می گیرند.
به همین جهت در این مقاله قصد داریم تا بهترین آزمایشگاه بیوشیمی در ظفر به شما معرفی کنیم.

جهت مطالعه محتوای ۴ دقیقه ای پیش رو با ما همراه باشید.

مختصری از بیوشیمی خون

همانطور که می دانید، برای تشخیص برخی بیماری ها آزمایش خون انجام می گیرد. به دلیل این که خون دارای مقدار استانداردی از مواد در واحد حجم است که با آنالیز و اندازه گیری دقیق فاکتور های خونی می توان اطلاعاتی در مورد وضعیت بیماری به دست آورد.
این عوامل که در علوم آزمایشگاهی به نام ایندکس شناخته می شود شامل موارد زیر است:

  1. مواد شیمیایی: قند خون، اوره، اسید اوریک، انسولین
  2. آنزیم ها: آسپارتات آمینوترانسفراز، ترانس آمیناز ها
  3. پروتئین ها: آلبومین، فریتین، ترانسفرین
  4. هورمون ها: از جمله هورمون های تیروئید، هورمون رشد و ..
  5. لیپید ها : تری گلیسیرید، لیپوپروتئین
  6. املاح: سدیم، پتاسیم، کلسیم، لیتیوم، آهن، فسفر

این فاکتور ها بر حسب گرم و میلی گرم در لیتر خون، تعداد در واحد حجم خون و درصد حجمی خون اندازه گیری می شوند. هر یک از شاخص ها در محدوده خاصی نرمال در نظر گرفته می شوند و اگر مقدار آن ها کمتر یا بیشتر از آن محدوده باشد می تواند نشانه مشکل یا بیماری باشد.

انواع آزمایش های بیوشیمی | آزمایشگاه بیوشیمی در ظفر

این آزمایش‌ ها انواع مختلفی دارند. قبل از انجام آزمایش های بیوشیمی مانند هر آزمایش دیگری باید با پزشک خود در مورد داروهایی که مصرف می کنید، صحبت کنید. برخی دارو ها می‌ توانند بر نتیجه تست اثر بگذارند.
آزمایش هایی که در آزمایشگاه بیوشیمی انجام می شوند به شرح زیر می باشند:

  1. زینک
  2. ایزوآنزیم‌های لاکتات دهیدروژناز (LDH-ISO)
  3. ایزوآنزیم‌های آلکالن فسفاتاز (ISO-ALP)
  4. ایزوآنزیم‌های کراتین فسفاتاز (ISO-CPK)
  5. تست عرق
  6. آزمایش مس
آزمایشگاه بیوشیمی در ظفر - آزمایشگاه فارابی
لیست آزمایش های بیوشیمی – آزمایشگاه فارابی

آزمایش زینک

یکی از آزمایش‌ های بیوشیمی، آزمایش زینک می باشد. در این آزمایش میزان زینک در سرم، پلاسما یا ادرار اندازه گرفته می شود. زینک یا روی یک عنصر ضروری و کمیاب در بدن است که در عملکرد هایی مانند سنتز پروتئین و عملیات آنزیم‌ ها نقش دارد و بر ساختار پروتئین‌ها و اسید نوکلئیک‌ ها نیز مؤثر است.
این آزمایش زمانی انجام می شود که نشانه هایی از کمبود روی در بدن وجود داشته باشد. همچنین در صورتی که فرد مکمل غذایی مصرف کند برای اطمینان از این که مکمل چقدر در بالا بردن سطح روی بدن فرد نقش داشته است، استفاده می‌ شود.
این آزمایش یا به تنهایی و یا به همراه آزمایش‌ های مربوط به سایر عناصر کمیاب بدن (مانند آهن، مس و سلنیوم) برای شناسایی کمبود ها انجام می شود.

آزمایش ایزوآنزیم‌ های لاکتات دهیدروژناز

آزمایش ایزوآنزیم‌ های لاکتات دهیدروژناز یکی دیگر از آزمایش‌ هایی است که در آزمایشگاه بیوشیمی انجام می شود. این آزمایش سطح ایزوآنزیم‌ های مختلف لاکتات دهیدروژناز در خون را اندازه‌گیری می کند. LDH که از آن با اسیدلاکتیک دهیدروژناز نیز یاد می‌ شود، نوعی پروتئین است که به عنوان آنزیم شناخته می شود و نقش مهمی در ایجاد انرژی بدن دارد. این آنزیم تقریباً در تمام بافت‌ های بدن یافت می شود.

پنج نوع LDH وجود دارد:

  1. LDH-1 که در قلب و گلبول‌ های قرمز یافت می شود.
  2. LDH-2 که در گلبول های سفید وجود دارد. این نوع از LDH در قلب و گلبول های قرمز نیز یافت می شود اما به میزان بسیار کمتر از LDH-1
  3. LDH-3 که در بافت ریه وجود دارد.
  4. LDH-4 که در گلبول های سفید، کلیه، لوزالمعده و غدد لنفاوی وجود دارد.
  5. LDH-5 که در کبد و عضلات اسکلتی وجود دارد.

وقتی بافت ها تخریب شوند یا بیماری برایشان پیش بیاید، ایزوآنزیم‌ های LDH را در جریان خون آزاد می کنند. این که چه نوع ایزوآنزیمی در خون آزاد شود به این بستگی دارد که کدام بافت آسیب دیده است. این آزمایش به پزشک کمک می‌کند که با توجه به نوع ایزوآنزیم آزادشده در خون تشخیص دهد که کدام بافت آسیب دیده است و به درمان آن بپردازد.
بیماری هایی مانند کم‌ خونی، بیماری‌ های کلیه، کبد، آسیب ماهیچه و … می توانند باعث غیر طبیعی شدن میزان LDH در خون شوند.

آزمایش عرق

تست عرق یکی از آزمایش‌ های بیوشیمی است و تستی قابل اعتماد برای تشخیص بیماری سیستیک فیبروزیس (CF) است. این تست افراد مبتلا به این اختلال را در ۹۸ درصد موارد درست تشخیص می دهد. حدود ۱ تا ۲ درصد موارد نیز با وجودی که نتایج تست عرق نرمال است، بیمار علائم این بیماری را نشان می دهد.
در این آزمایش غلظت کلرید دفع شده از طریق عرق اندازه‌گیری می شود. اگر فرد به اختلال CF مبتلا باشد، کانال های کلرید (CFTR) معیوب هستند که این امر باعث می شود غلظت کلرید در عرق از حد طبیعی آن افزایش یابد.

در این آزمایش یک ماده شیمیایی بی‌رنگ و بی‌بو و کمی تحریک الکتریکی به ناحیه کوچکی از بازو یا پا اعمال می‌شود تا غدد عرق را به تولید عرق ترغیب کند. فرد ممکن است در آن ناحیه کمی احساس گرما کند. این آزمایش معمولاً تا زمانی طول می کشد که میزان کافی عرق برای آزمایش تولید شود.

آزمایشگاه بیوشیمی در ظفر - آزمایشگاه فارابی
بهترین مرکز انجام آزمایشگاه بیوشیمی در تهران – آزمایشگاه فارابی

سخن پایانی

بخش بیوشیمی یکی از بخش های اصلی آزمایشگاه تشخیص طبی فارابی است که بیوشیمی خون، بیوشیمی ادرار و بیوشیمی مایعات بدن سه بخش آن هستند. آزمایشات متعددی بر روی نمونه های سرم، پلاسما، ادرار و مایعات مختلف بدن انجام می شود. این دپارتمان با بهره گیری از کادری مجرب و متخصص، مجهز بودن به جدیدترین فناوری های روز دنیا و استفاده از دستگاه های پیشرفته و اتوماتیک، انجام کنترل کیفی روزانه برای صحت و دقت تست ها و شرکت در برنامه های کنترل کیفی خارجی و داخلی برای اکثر آزمایشات نشان داده است.

آزمایشگاه طبی فارابی این امکان را برای شما سروران گرامی فراهم نموده تا بدون مراجعه حضوری به صورت آنلاین و یا ارسال پیک جواب آزمایشات خود را در سریعترین زمان ممکن دربافت نموده و در وقت و هزینه های خود صرفه جویی نمایید. همچنین طی ۴۳ سال متوالی با بکارگیری کادری مجرب و تکنولوژی روز دنیا خود را به عنوان آزمایشگاه تخصصی در استان تهران معرفی می کند.

آزمایشگاه طبی فارابی جزو اولین آزمایشگاه های ایران با هدف ارتقا سطح سلامت و بهداشت شهروندان محترم می باشد.

راه های ارتباطی با ما

۰۲۱۲۲۲۲۹۸۶۲

آدرس آزمایشگاه

تهران، خیابان شریعتی، نبش ظفر

۵/۵ - (۱ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + سه =